Sari la conținut
Forum Roportal
crocobaur

romani in Elvetia?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna, sunt mai noua pe aici, caut romani in Elvetia, dar vad ca sunt numai prin Spania, Italia si SUA. Oare nu caut unde trebuie? :airkiss:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna, sunt mai noua pe aici, caut romani in Elvetia, dar vad ca sunt numai prin Spania, Italia si SUA. Oare nu caut unde trebuie? :jester:

 

 

 

Esti in Elvetia si cauti romani sau din Romania doar pe net le cauti ???

 

Eu cunosc foarte multi romani in Elvetia in diferite orase. Aveau in primavara un mare party romanii de pretutindeni si se intilneau langa Zurich pe ferma cuiva care inchiria locul ca era amenajat sa frigi si un bou!

 

Noi mergeam mereu ca am locuit la Zurich mai demult si chiar eram multi la intilnire. Veneau si din State si Canada, Germania si din toate partile lumii si nu era internet doar prin telefon erau anuntati comunitatile.

 

In fiecare oras exista biserica cu slujba in romana, intereseaza-te, dar si cu pocaiti e plina Elvetia.

 

Mai este si catrea de telefoane o sursa buna de informatie dar sa stii si limba in caz ca cineva are doar nume romanesc si nu stie limba ca si doi din doctorii mei in State s-au nascut la Bucuresti si parintii au emigrat cand comunistii au ajuns la putere si ei habar n-au de romana !!!

 

Succes, dar intr-o tara asa de mica e mai usor de gasit persoane.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt in Elvetia si stau in Luzern, se pare ca aici romanii nu sunt atat de multi cum sunt in Zurich. Am ratat ultimul party organizat de romani in septembrie, dar am de gand sa-mi iau portie dubla la anul :jester:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sunt in Elvetia si stau in Luzern, se pare ca aici romanii nu sunt atat de multi cum sunt in Zurich. Am ratat ultimul party organizat de romani in septembrie, dar am de gand sa-mi iau portie dubla la anul :)

 

 

 

Luzern, ce orasel minunat !!! Acolo s-a nascut fiul meu la Kantonsspital. Chiar azi am vorbit cu o prietena care sta in Littau are si doi copii casatoriti, de vreo 33 de ani locuiesc acolo. La anul merg pe la ea.

 

Daca mergi la plimbare langa lac precis auzi vorbind romaneste, eu mereu am auzit si langa podul acela istoric, la capat este o bisericuta mica si acolo mai demult se tinea Duminica slujbe in toate limbile lumii !!!

 

Eu acolo ma intilneam cu unguri, nu ma lasau in biserica ca aveam doi copii mici !!! Au niste reguli si elvetienii ca si nemtii !!!

 

Am avut zile foarte frumoase si la Luzern ca si la Zurich, eu ma plimbam foarte mult cu copii langa lac, si in padure, din Pilatus Plaze mergeam pe jos pana la Littau, nu aveau copii rabdare sa astepte autobuzul si pe jos le mai cumparam cate ceva !!!

 

Eu si cu elvetienii ma aveam bine, fiica mergea la Kinder Krippe la Adventisti si de acolo am facut foarte multi prieteni parintii copiilor.

 

Am format un club sa ne ajutam reciproc in anumite situatii, da ingrijit dac e de mers l aun doctor sau undeva unde nu se poate lua si copii, sau cand merg seara cu sotul in oras etc. sa nu fie viata monotona din cauza copiilor nici ca nici acasa nu era voia de lasat si era foarte greu de gasit pe cineva atunci.

 

Ne schimbam hainutele la copii sa nu tot cumparam numere mici ca tot cresteau repede, mai ales rochitele de vara pentru 3 luni pe an, era o paguba de bani. Asta nu prea mi-a plcaut dar ei sint foarte economi si nu puteam tocmai eu sa ma retrag din grup, straina de mine !!! Atunci erau inca ierni foarte grele si veri scurte.

 

Eu voiam sa invat secrete elvetiene si ce mai au in capsorul lor, si am invatat si limba prin asta.

 

Ce de clase de gatit mai faceam, gratare si tot feluri de petreceri, celebram tot ce era cu rosu in calendar.

 

Copii mei vorbeau limba parca aveau parinti elvetieni.

 

Te duci la Cazino la Discoteca ??? Merita, muzica-i buna !!! Acolo gasesti persoane multe si tinere !!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, merci de sfaturi! Am stat toata vara la plaja la lac, si neam de vorba romaneasca n-am auzit. Am cunoscut si eu pe cineva in Littau, tot ce e posibil sa fie copiii prietenilor tai care stau de 33 de ani aici.In general pe cine am auzit vorbind romaneste erau turisti in trecere. Si mie imi place orasul, si imi plac si oamenii de aici.

 

Am fost si la discoteca , dar nu la Casino, si in general nu prea am timp pentru discoteca. Copil mic, sarcina avansata si distanta mare intre Luzern si Emmen, iar dupa 12 noaptea n-ai cu ce te duce acasa decat zu fuss si nu prea cred ca ma vad facand vreo 6 km. ca pe taxiuri parca n-am bani de dat :spiteful:

 

Olga, apropo familia din Littau se numeste Herbil?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×