Sari la conținut
Forum Roportal
Soimos

Stiinta noua religie?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Stiinta noua religie?

sau calea de mijloc intre ateism si fanatism religios!

Curentul electric care ne-a schimbat viata, energia nucleara folosita in mod pasnic, legea gravitatiei sau a atractiei universale nu sunt decat descoperiri!

... ce reprezinta aceste descoperiri? nimic mai simplu niste legi naturale ... adica legile dupa care Dumnezeu a creat Universul!

Noi numai ca le descoperim dar si invatam sa le folosim.... cu un singur scop final ... PROGRES adica EVOLUTIE adica exact voia lui Dumnezeu ... pe care o putem accepta daca bineinteles realitatea ca noi oamenii am fost alesi de EL dintr-un milion de specii ce populeaza Terra ... si daruitzi de EL cu marele LUI dar RATIUNEA !!! (adevaratul duh sfant)

Religia era doar o prima etapa ...aceea de a ridica omenirea din stadiul de primitivism la nivelul de azi.

Azi ne aflam intr-o alta etapa aceea de a descoperii noi alesii Domnului ... legile dupa care EL a creat lumea

Deci a persista si azi in religie ... nu inseamna altceva decat a ramane ancorat in primitivism, adica involutzie, adica incalcarea vointzei Creatorului!

Si e logic asa ... in noua etapa in care ne aflam ... observam ca legile Domnului (stiinta) ne-a schimbat radical in bine viata, si e normal sa acceptam ca legile Domnului (stiinta) ne aproprie mai mult de Creator decat cuvintele Lui (religia)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
totul e desertaciune !

 

 

Ma stric de ras ... adica masina PC -ul internetul, TV-ul Satelitul Avionul Masina toti acesti vectori dfe progres si evolutie sunt desertaciune ... si o carte primitiv scrisa .... adresata primitivilor ... aia e alfa si omega!

 

ha ha ha ... ma stric de ras !

 

Nu ai inteles ca am fost selectati dintr-un milion de specii ptr a fi daruitzi cu ratiune?

Nu ai inteles de ce?

Sa evoluam!

Si tu sustzii ca ramanerea in primitivism si in intuneric e calea corecta?

Da intr-un fel ai dreptate .... e calea corecta dar nu cea a Domnului ... ci cea a Satanei!

Dumnezeu inseamna Adevar si Lumina !!!

Intunericul si primitivismul pe care le sustineti sunt exact calea inversa ...

Si exact asta este ceea ce vedem!

O religie bazata pe o minciuna ... vanduta ca adevar suprem! ... in care prostia e sustinuta prin cele mai rafinate jonglerii verbale, si milioane de crime executate in numele Domnului ...

iata calea intunericului pe care voi ne-o vindetzi ... probabil din iresponsabilitate ... ca si calea mantuirii!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
atunci de ce sa mai traim? hai sa ne luam toti de mana si sa ne sinucidem in masa :fool:

in masa... de ce nu in scaun ? :mda:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stiinta noua religie ???? e un termen gresit folosit

hai sa facem ordine ...!

Stiinta are doua trasaturi fundamentale ... vastitatea cunoasterii (adica lumina)

si posibilitatea de a o aprica practic adica ADEVAR

Stiinta se poate caracteriza prin Adevar si Lumina

Exact acestea sunt si atributele divinitatii ... Dumnezeu nu este altceva decat Adevar Iubire si Lumina ... deci intre cele dou ... Dumnezeu si stiinta vedem o legatura directa evidenta!

Ce este Religia? .. o minciuna .. ea nu s ebazeaza pe nimic concret, atributele ei de baza sunt Crima ... savarsita in mii de viata reala, Prostia ridicata la rang de principiu ... crede si nu cerceta! ..si Imoralitate exemplu cel mai concret viata clerului de acum dar mai ales lungul sir de crime jafuri si dezmaturi efectuate de Papa de la Roma .. adica reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant 1

Al carui Dumnezeu?

Al Beznei si Minciunii

adica al satanei ....!

Iata de ce Stiinta nu este o religie ci este ceva apropiat lui Dumnezu !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Soimos, un lucru vreau sa-mi spui daca-l pricepi. Faptul ca nu exista cunoastere stiintifica fara aplicabilitate practica; oamenii mereu vor cauta sa utilizeze cunostintele dobandite. Or, descoperirile stiitifice nu vin cu instructiun etice de folosire. Armele sunt un pas inainte? Exploziile nucleare? Bombele atomice? N-as zice.

Stiinta are doua trasaturi fundamentale ... vastitatea cunoasterii (adica lumina) si posibilitatea de a o aprica practic adica ADEVAR.
Ce varza trebuie sa fie in capul tau :cry:. Arunca un ochi la sectiunea Filosofie, unde am decis in unanimitate cum ca omul are un mereu un ideal. Eu as adauga, are si un simt al transcendentei. Simte ca exista o fiinta superioara lui; si, te rog, nu mai dezbate exclusiv crestinismul! Mai sunt alte 4 religii pe mapamond, la fel de vaste si complexe. Si ziceam de om si nevoile lui spirituale. Stiinta este rece, este doar cunoastere. Dar nu-i ofera o explicatie care sa-l plaseze int-un sistem coerent; eu cel putin, nu ma simt bine intr-un univers in care cunoasterea primeaza triumfator, fara nimic altceva. Sa ne intelegem, vreau calea de mijloc. Si medicii au dar de la Dumnezeu sa vindece, si Edison a avut inspiratie de la El cand a inventat becul. Stiinta trebuie sa avanseze, dar nu sa ajunga pe primul plan. Atat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Relatia dintre stiinta si religie a fost cel mai bine definita de Galileo Galilei in Scrisoarea catre Marea Ducesa.

"...

Nu ma simt inclinat sa cred ca un acelasi Dumnezeu care ne-a inzestrat cu simturi, ratiune si intelect a intentionat sa renunte la utilizarea lor si sa ne dea prin alte mijloace o cunoastere pe care am putea-o dobandi cu acestea. El nu ar fi putut sane ceara sa negam semnele date de simturi si de ratiune in problemele fizice care nu se ridica in fata ochilor si a mintii prin experienta sau demonstatie necesară.

...

Vreau sa spun aici ceva ce am auzit de la un ecleziast foarte eminent: ca "Intentia Sfantului Duh este sa ne invete cum sa ajungem in cer, nu cum functioneaza cerul"

...

Ar fi probabil un sfat intelept si util, prin urmare, daca, in afara versetelor privitoare la mantuire si la intarirea Credintei noastre, impotriva carora nu exista nici un fel de pericol sa apara vreo doctrina eficienta, oamenii sa nu se mai aplece fara nevoie peste alte versete."

Letter to Grand Duchess Christina

Trebuie subliniat ca pericolul cel mai mare este pentru religie, in cazul in care incearca sa interpreteze anumite observatii stiintifice, pentru ca aceste interpretari pot fi infirmate ulterior. Dimpotriva, stiinta poate oferi interpretari care sa fie apoi infirmate, pentru ca, asa cum spune Popper: "criteriul pentru statutul stiintifica al unei teorii este capacitatea sa de a fi falsificată sau respinsă, adică testată."

Conjecturi si respingeri

Asa ca, de fapt, religia si stiinta vad aceleasi lucruri in mod complet diferit, instrumentele folosite sunt diferite, metodele de cercetare sunt diferite, modul de gandire este diferit.

Amestecul dintre ele este cel mai susceptibil a fi atacat, din ambele parti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
"

Conjecturi si respingeri

Asa ca, de fapt, religia si stiinta vad aceleasi lucruri in mod complet diferit, instrumentele folosite sunt diferite, metodele de cercetare sunt diferite, modul de gandire este diferit.

Amestecul dintre ele este cel mai susceptibil a fi atacat, din ambele parti.

In mare Galilei a intuit corect problemele, ce nu a putut el sa inteleaga si nici tu, este ca stiinta este cunoasterea legilor Creatorului.... Ah ca legile LUI sunt atat de complexe ca nu se lasa patrunse din prima si ca din aceasta cauza apar noi ipoteze sau imbunatatiri ... asta nu provine de la Legea Creatorului ci din puterea noastra de intelegere.

Evident ca instrumentele folosite sunt diferite ... de ex. eu cand iti trimit acest mesaj acest pachet de informatzii se deplaseaza pe o retzea folosind legi ale fizicii descrise in OSI si uite ca mesajul ajunge direct la tine si in timp real

deci nu e nici o minciuna cand zbori cu avionul, ascultzi MP3 la celular si conversezi la videotelefon .... totul e clar si de necontestat.

In religie instrumentele folosite sunt intradevar altele ... se incepe cu miciuna, daca nu e crezuta se impune cu forta prin crime nenumarate sau chiar razboaie. Iar scopul final este sa crezi ca popa vorbeste cu Dumnezeu si tu trebuie sa-l platesti pentru asta ... si asta inseamna spiritualitate ... ha ha ha !

Vezi .... Exact asta face diferenta intre Divin (cunoasterea omeneasca) si satanic (religia mincinoasa)

Poniemaiesi?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×