Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
acarmenp

ciocuri pe coloana - osificarea cartilajelor intervertebrale

Recommended Posts

Buna,

Va rog daca v-ati mai intalnit cu un caz asemanator sa-mi raspundeti.

Boxerita mea in varsta de 8 ani a fost recent diagnosticata cu ciocuri pe coloana. A fost ultimul lucru la care ma gandeam ca se poate intampla deoarece este foarte, foarte energica. Inca nu are dureri, ci doar urineaza cate un pic involuntar in somn.

S-a mai confruntat careva cu o situatie asemanatoare? O voi pierde? Va paraliza? Se va ameliora boala cu tratament? Cum evolueaza?

Va rog cu disperare sa-mi dati un raspuns

Share this post


Link to post
Share on other sites

am aceeasi problema cu cainele meu. insa am senzatia ca esti cam speriata. nu trebuie sa fii. ciocurile pe coloana sunt datorate calciului din organism. si cainele meu are tot 8 ani si la fel , are dureri temporare.

vezi ca exista posibilitatea ca in perioadele foarte reci sa nu se mai poata misca . cela mai buna solutie este o hainuta de iarna. costa cam 300-500.000

Eu unul , cand vad ca are dureri , merg la doctor (si aici trebuie sa gasesti unul care isi da interesul ) pentru a i se face infiltratii in coloana.

Prima data cand am ajuns la doctor cu piticul, nu putea sa se tina pe picioarele din spate. in jumatate de ora ,si nu exagerez, mergea pe picioarele lui normal si avea chef de galagie !! isi revin foarte repede.

nu trebuie sa te sperii...sunt probleme care apar din cauza varstei..din pacate , ei traiesc mai putin ca noi....

daca mai ai nevoie de ceva , spune-mi.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iti multumesc pentru incurajari. Am fost cu ea la control. Si e bine. Nu mai scapa urina. Nu am vazut-o inca sa aiba dureri - sau poate ca nu mi-am dat eu seama. Sper sa nu evolueze. Ai dreptate in ceea ce priveste hainuta - ii voi cumpara.

Si catelul tau a avut probleme cu scapatul urinei in perioada durerilor? Boxeritei mele i-a dat acum la al doilea control si Piracetam - probabil ca se presupune a fi si ceva de natura comportamentala. Ea locuieste mai mult cu parintii - deoarece eu m-am mutat si nu am posibilitatea sa o tin prea mult la mine (nu pot sa o scot afara decat tarziu cand ma intorc de la servici). Fiind foarte atasata de mine, ma gandesc ca poate fi si ceva de natura comportamentala. Oricum, cam la 2-3 zile o vizitez si o data la 2 sapatmani o iau la mine in weekend. Imi este greu si mie ca mor de dorul ei cand nu o vad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×