Sari la conținut
Forum Roportal
yvonne_ni2006

Educatia copiilor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

M-a surprins nepotul ca stie sa numere de la 1- 10 si inapoi si adauga fericit un mare ZERO ... pe urma ne-a identificat vreo 6 culori iar cel mai mult fun avea sa pronunte Pink, era o extra culoare dar ii placea cum suna ca apasa pe "p".   

Ceea ce mai stie el si nu stim noi este cunoasterea adica introducerea in limba surdo-mutilor, numit Sign Language  :eek: si-i place foarte mult la toti copiii din grupul de 5 copiii parca de varsta lui.   

Radea de noi ca noi nu-l intelegem, eu cu Mosu'   ca parintii primesc instructii pe celular ce invata copilul.  Ideea este foarte buna, doar noi n-am avut pe nimeni cu problema asta in copilarie si nici n-am auzit de cazuri doar cand am plecat la Bucuresti, acolo aveam o colega care mereu lua gradatii mult mai mari ca mine desi o vorba nu putea sa scoata si nici minte nu avea.  

Cand mi-a spus nora de ce se joaca cu degetele si manutele, i-am aratat urechi de magar, nici in copilarie n-am facut asa ceva dar  ... l-am facut sa rada.

Ne-a mai aratat cum le face dupa un somn sa se trezeasca copiii in cresa.   Le aliniaza langa un perete si da startul sa alerge, avea un nume joaca dar am uitat.  Fugea micutul nostru  sa fie primul era cu tatal si bunicul la concurenta, a castigat si acel maraton.

A intrat in bazin in curte, s-a dat pe tobogan si a intrat in masinuta lui de plastic prin greamul de pe usa cu capul inainte!!!  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte tare, la ce gradinita e? Asta cu Sign Language e optional nu? Si eu am un nepot (ca matusa, nu ca bunica) si mai stau cu el pe post de bona, e clasa a 3-a, dar mai mult trag de el sa invete, nu e f curios. Cand citeste ma intreaba pe mine, desi i-am zis de atatea ori ca poate nu e nimeni langa el cand nu stie un cuvant, sa caute in dex, ca acum e usor, gratuit, online, i-am zis "intra copilule pe https://dexonline.net de pe mobil, de pe tableta, de pe calculator, de pe ce vrei tu, ca pe jocuri stii sa intri". In ziua de azi gasesti raspuns la orice pe net, la exercitii de mate, la orice, doar curiozitate sa fie. Si dorinta sa te descurci singur, ca sa zic asa. Nepotelul tau cum sta la capitolul curiozitate si independenta? 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu este optional, toti trebuie sa stie in egala masura ce este de studiat in acea zi.   Este o gradinita privata, apartine de firma unde lucreaza fiul, si merg dimineata impreuna la "munca".  Gradinita este la parter,  birourile la etaje ca sa fie practic si usor de lasat copiii dupa parcarea masinii, asa pot avea si curte ca la primele ore ajung copiii si vor sa profite de putin timp pana nu-i prea cald afara si se joaca pe tobogan, cu triciclete, au un deal in curte instalat special pe care mai au de urcat sa-si dezvolte picioarele am impresia. 

Au si corturi instalate sa se obisnuiasca la diferite moduri de viata,  (la padure ma gandesc nu la cei care locuiesc la marginea strazii) dar nepotul statea cam surprins in cort ca e prea mic pentru el ca incapere si e de stat doar pe jos.  

Desi inca n-are 2 ani este foarte interesat de tot ce-i in jur, recent a descoperit daca-si baga degetele in urechi ... nu aude nimic!!!  M-a incercat si pe mine sa afle daca aud, la fel a facut si cu dintii cand ii veneau, m-a cautat in gura si era prea multa informatie ca el inca nu avea nici unu.  Acum iar ii cresc niste dinti, dupa cei 4 din fata, sus si jos, vin urmatorii si-l cam doare, i-am dat un "baby morcov"  dar l-a mancat imediat.  Este un copil curios si interesat de orice.  L-am invatat sa joace fotbal, nimeni nu stia din asta la gradinita, parintii altori copiii s-au intrebat cum de asta se incurajeaza la copiii americani, nu ceva sport local??? 

Aici asta este o metoda sau conceptie noua sa le invete lucruri practice din care poate vor trai restul vietii!!!   Mai nou si la facultati de ofera si se pretinde sa se stie stiinta asta ca sint  studenti care nu pot vorbi dar au drept la studiat si sa fie mai usor comunicarea.   La angajare in anumite functii se cere limbi straine altceva decat spaniola, portugheza deja este una din limbile grele, franceza nu este popular in State desi sint mari teritorii unde se foloseste ca si germana dar numai localnicii satelor cunosc limbile desi se scrie pe magazine in 3 limbi si doar cei care vorbesc la perfectie limbile pot fi angajati in aceste localitati.   Locuim in Phoenix, Arizona unde-i extrem de cald pe moment si in zilele care urmeaza vor fi 47*C    :surrender:

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Educația românească, considerând că ea reprezintă ceea ce trăiește un copil în familie (7-18 ani, in fine), are un sfarsit tragic asupra  generatiilor tinere, aidoma ca in Rusia cadavrelor vii ale lui Gogol

 

p.s. Românii nu fac copii pentru ei, pentru copii, să-și trăiască aceștia viața lor prin prisma potențialui lor, ci fac copii ca să aibe (la  bătrânețe) niște sclavi la dispozitie.

de aceea românii au atât de puțini oameni de valoare și de 32 de ani de la așa zisa revoluție sunt conduși de nulități

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fotografie de la Anna Shvets/ PEXELS

*Vai de capsorul nostru!!!  tocmai cu noi se incepe promovarea egalitatii pe planeta, in gradinita???   Vom purta doar galben sa fim usor recunoscuti peste tot.  Ce soarta trista cand fetitele n-au voie sa faca un pic de moda din cauza ca unii nu prea sint egali cu altele, si au impresia ca sortuletele noastre o sa ne egaleze???   Mai ganditi-va umpic!!!   Lumea doar in biblie s-a creat in 7 zile, in realitate inca nici nu este terminat si deja se distruge ... *   

Si-au cam pierdut mintile italienii din cate citesc acest articol fara valoare!!!

https://www.dcnews.ro/o-gradinita-introduce-uniforma-galbena-pentru-a-promova-egalitatea-de-gen_879441.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nepotul a primit o carticica cu literele din alfabetul american si le "citeste" pe toate  ... ca nu stie ce inseamna ce zice e altceva, inca este foarte mic, nici 2 ani n-are, dar a memorat si nu incurca paginile.  Am primit azi un video scurt cu el.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.monden.ro/nadia-comaneci-invita-copiii-sa-se-implice-in-proiectul-hercules.html  

Nadia Comăneci invită copiii la mișcare 

Sportul înseamnă sănătate și distracție. Dragi copii, haideți să transformăm vacanțele școlare în vacanțe pline de sport și distracție! Proiectul Hercules vă așteaptă să deveniți și voi mici campioni

Afacerea cu care Oana Roman si Marius Elisei au dat lovitura Am rupt gura targului Ce planuri au din toamna

Si fetita din poza are nevoie de ceva activitate sportiva sa n-ajunga ca mamica ei, ca deja are burta si este mult peste greutatea normala!!!   Nu zice nimic nici un doctor???   Rochia aia este pentru femei nu de copiii, eu n-as lua pe mine asa o carpa!!!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.impact.ro/finantarea-de-la-statul-ungar-naste-probleme-noi-gradinita-din-huedin-primeste-copii-romani-doar-daca-invata-in-maghiara-403750.html

In loc sa se bucure ca ar fi unica ocazie sa invete copiii limba maghiara, care-i extrem de greu de recuperat mai tarziu, desi merg in Ungaria mereu si le-ar pica bine sa se inteleaga NORMAL, am vazut cum se comporta si acolo.  Prefera sa invete limba Turca, Greaca orice altceva cu exceptia maghiara dar vor sa fie considerati la egalitate la un moment dat in alte tari. 

Huedin e langa Cluj o localitate unde se fabrica portelanul fin din Romania ca se gaseste un lut special acolo pentru aceasta industrie.   Kaolin se numeste, care este foarte valuabil dar cine stie cum este valorificat si asta ca n-au fost interesati in locuitori deloc, doar de buzunarul personal cei care gospodaresc minunea Lumii, ca nu l-au plantat acolo comunistii!!!

Stiu ca functioneaza gradinite si scoli in limbile italiana, spaniola, engleza, franceza, germana si portugheza in Romania pentru copiii ambasadorilor, chiar si in maghiara era inca din anul 1969 unde totul se preda in acele limbi.   Lumea se tufea si cu draqu' doar sa-i ajunga copilul intr-una din aceste scoli private speciale ca nu erau umplute cu copiii diplomatilor.   

Acum insa cand si romanii au liber in lumea mare sa investeasca si sa traiasca, de ce totusi apare discriminarea asta extremista de la romani???   Locuitorii de acolo folosesc maghiara in vorbirea curenta dar cu terminatii in romana insa nu stiu de unde vine cuvantul ca asa au pomenit si-l numesc dialect, ceea ce este gresit dar aplaudat si acceptat.  E foarte greu de inteles  pe oameni din acele zone unde asa se vorbeste decand e lumea.   E plina si Statele de specimene din astea care vin in comunitatea maghiara sa se intalneasca cu romani!!!   

 Si ce daca copiii invata maghiara intr-o zona unde majoritatea sint maghiari, adica vor copiii intr-o cladire noua in care n-au investit romanii ca nu le intereseaza prea mult unde traiesc si maghiari.  Cred ca si inainte au fost gradinite acolo,  sa mearga pe acel loc copiii romanilor care sint total impotriva acestei natiuni.   In Sighet au fost si sint scoli in maghiara, ucrainiana si romana de la clasa 1 la 12, mai nou si evreiasca decand se apropie timpul sa intre in EU si romania, ca foarte multe romance s-a casatorit cu evrei sa scape de mizeria comunista iar acum revin la Sighet ca nepotii lor sa aibe o viata mai linistita decat in Izrael.   

In State se preda Spaniola in zonele cu populatie Latino mai numeroasa sa nu fie o problema ca nu se intelege lumea.   La anumite joburi deloc nu se primesc angajati daca nu sint fluenti in Spaniola sau care limba este specificata, in spitale nici de spalat pe jos nu se accepta doar cu o limba vorbita!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ad01e772-c4b6-4178-ab93-fe23468f81b2?d=t

La Cresa le invata sa spele jucariile cu care s-au jucat afara in nisip sau in cladire.   Sint doar 6 copiii intr-un grup de varsta.  Exact 23 de luni are nepotul, tricourile sint doar de spalat obiecte, dat acolo pe ei sa nu strice hainutele cu care sint dusi acolo.   Cred, daca acel bazin era mai jos, intra nepotul langa jucarii la o baie, adora apa. 

Azi am fost la party pentru nepoata care va sosi tot peste o luna, si am avut un timp foarte bun cu vechile cunostine si rude prin alianta intr-o parte al orasului unde inca n-am fost in toti acesti ani.   Se numeste Historic District, ca toate casele au fost construite cand se dezvolta Arizona in Stat, din Teritoriu numit inainte, iar elitii nu mai voiau sa locuiasca mai la Sud, langa turmele de vite si alte animale ca era doar o halta Phoenix pentru animale inainte sa fie vandute.  Toate casele au fost construite prin anii 1800, este o placere de plimbat inapoi in timp intre casele super frumoase de caramida rosie, pe cateva se scrie cine au fost proprietarii originali.  Am vazut si un documentar despre dezvoltarea orasului mai demult la TV. 

Pe site se vede exact  pentru ce se foloseste casuta asta de papusi, cu mancare englezeasca langa ceai, cafea sau limonada, din lista lunga al planului de menu. 

Noroc ca n-a plouat, am avut vreme buna sa nu mai ducem si grija potopului, eram doar femei la acest party, asa-i traditia, iar tema a fost sa ingrijim spatiile verzi din oras.  La plecare am primit pomi mici de o palma doar sa le plantam si sa-le ingrjim ca pe copiii nostri.  Lucreaza la Primarie 2 dintre prietenele norei si ei atrag atentia ca si in Desert cresc pomi precum Maslini, care rezista la seceta, traiesc mii de ani, produc mancare umanitatii.  Candva in Phoenix au fost mari plantatii de Maslini, au mai ramas dar numai de amintire cativa ca se ridica cladiri scumpe ca se taie pomii care incurca investitiile bogatasilor.   Am ghivece mari ca s-ar pierde in iarba dragalasii de puieti, dar maine ma ocup de asta.     

 https://search.yahoo.com/local/s;_ylt=Awr.wvo9ugFjnpcaRltXNyoA;_ylu=Y29sbwNncTEEcG9zAzIEdnRpZAMEc2VjA3Nj?p=historic+District+Phoenix%2C+Arizona&fr=mcafee

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

856a6273-1551-4c8a-82e0-f403416d25db?d=t

Cu ce sa inceapa ziua de azi???   inca nu-i decis pe nici un proiect.    Precis cu spalatul jucariilor se va incheia ziua, dar pan-atunci???

Ma bucur ca le baga-n cap ca, odata au folosit ceva, trebuie spalat cu sapun!!!  Asta le va urmari toata viata ca si regulile militare pe fostii sodati.   

Macar nu se vor imbolnavi ca au folosit vase murdare sau folosite deja de la altii la mancat si baut.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×