Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

https://www.doctorulzilei.ro/alimentul-ideal-pentru-persoanele-cu-guta-cum-se-consuma-pentru-eliminarea-acidului-uric-in-exces/   

Este greu de tinut/respectat regimul pentru Guta dar au trecut 6 ani si n-am avut probleme deloc!!!   Am si medicament de luat zilnic dar deloc nu evit ciuperci, sparangel, spanac. tabel-cu-alimente-permise-guta.webp

 

 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum îți dai seama că ai GUTĂ??? ... doare puternic!!!!  

Dupa ce nu mai doare se joaca cu mancarea ... dar se ia zilnic medicamentul ca altfel iar revine durerea. 

https://www.doctorulzilei.ro/cum-iti-dai-seama-ca-ai-guta-care-sunt-primele-simptome-ale-bolii/

https://www.doctorulzilei.ro/alimentul-ideal-in-caz-de-gura-elimina-acidul-uric-in-exces/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

10 alimente care scad acidul uric

Care sunt cele mai bune 10 alimente care scad acidul uric

Dar cum se poate scadea nivelul de acid uric din organism intr-un mod natural? In urmatoarele randuri, 10 exemple de alimente care scad acidul uric.

Ouale

Trecem si ouale pe lista de alimente care scad acidul uric. Reprezinta o sursa importanta de proteine pentru persoanele cu guta, pentru ca sunt in mod natural sarace in purine.

Laptele degresat

Unele cercetari au demonstrat ca laptele si lactatele cu un continut scazut de grasimi pot reduce nivelul de acid uric, deci si riscul de atacuri de guta. Proteinele din lapte ajuta la eliminarea acidului uric cu ajutorul urinei. Asadar, laptele se inscrie si el pe lista de alimente care scad acidul uric.

Merele

Surse bogate de fibre dietetice, merele sunt foarte benefice in controlul nivelului de acid uric. Fibrele ajuta la eliminarea excesului de acid uric, prin absorbtia acestuia din fluxul sangvin. Aceste fructe reprezinta, de asemenea, o sursa puternica de acid malic, care ajuta la neutralizarea efectelor acidului uric asupra organismului. Cu atatea proprietati, nu puteau sa lipseasca de pe lista de alimente care scad acidul uric.

Ciresele

Antocienii, componenta antiinflamatoare naturala prezenta in cirese, fac aceste fructe extrem de eficiente in diminuarea nivelului de acid uric. Pe langa antocieni, ciresele sunt si o sursa bogata de fibre si vitamina C, care ajuta la randul lor in lupta cu atacurile de guta. Deci sunt numai bune de pus pe lista de alimente care scad acidul uric! Cel mai frecvent studiate sunt ciresele amare, mai exact soiurile Montmorency sau Balaton.  

Farmacistii Catena recomanda Naturalis FibroProtect pentru a sustine detoxifierea organismului, fiind un bun aliat si in curele de slabire. Totodata, functioneaza ca remediu natural in buna functionare a tranzitului intestinal.    

Capsunele

Capsunele sunt si ele sursa excelenta de vitamina C, care minimizeaza riscul de guta, potrivit unor cercetari recente. Contin, de asemenea, oxalat, care poate exacerba guta la anumiti pacienti. Deci merita din plin sa fie trecute pe lista de alimente care scad acidul uric.

Un studiu din iunie 2005, realizat de cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins din SUA si publicat in revista “Arthritis and Rheumatism”, a constatat ca suplimentarea cu vitamina C a redus semnificativ nivelul de acid uric la pacientii cu guta, o dovada in plus ca isi merite locul pe lista de alimente care scad acidul uric.

Migdalele

Si adaugarea de migdale in dieta poate reduce nivelul de acid uric, potrivit unui studiu publicat in 2015, in publicatia Nutrition Journal. Si nucile se regasesc printre acele alimente care scad acidul uric, precum si cele pecan, bogate si in magneziu, cunoscut pentru beneficiile sale antiinflamatorii.

Bananele

Cu un continut scazut de purine si bine “incarcate” cu vitamina C, bananele sunt o alegere excelenta pentru acele persoane care sufera de guta. Popularele fructe, care nu pot lipsi de pe lista de alimente care scad acidul uric, pot ajuta la reducerea nivelul de acid uric din sange si a riscului de guta.

Portocalele

Portocalele – sau orice alte fructe citrice – sunt bogate in vitamina C si acid citric, ceea ce le face numai bune de pus pe lista de alimente care scad acidul uric. Ca rezultat, ele pot ajuta la eliminarea toxinelor in exces din fluxul sangvin, controland in acest fel nivelul de acid uric din organism.

Kiwi

Kiwi e bogat in potasiu, acid folic, dar si in vitamina C și vitamina E. Acestea nu numai ca ajuta la mentinerea sub control a nivelului de acid uric, dar pot ameliora si unele probleme legate de stomac. Asadar, si aceste fructe sunt bine-venite in dieta obisnuita printre acele alimente care scad acidul uric.

Ghimbirul

Potrivit unor cercetari, ghimbirul are proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anti-guta. Deci va fi si el trecut printre acele alimente care scad acidul uric. Pe langa aroma sa speciala, extractul de ghimbir poate reduce nivelul de acid uric si poate preveni viitoarele crize de guta.

https://www.wowbiz.ro/retete-traditionale-de-anul-nou-evreiesc-5784-vezi-ce-obisnuiesc-sa-manance-evreii-la-aceasta-sarbatoare-20348037?utm_campaign=cross_parteneri&utm_source=evz&utm_medium=evz-hp-2

https://www.doctorulzilei.ro/alimentul-ideal-in-caz-de-gura-elimina-acidul-uric-in-exces/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dieta pentru guta

Simptome de gută: 10 alimente care ajută la reducerea durerilor articulare ... dar nu strica nici medicamente si fara grasime excesiva gatitul.

Inafara de Kiwi, Semintele de Pepene Verde, pe poza sint cele negre si Sfecla, restul mananc foarte des, nu totul deodata.  Si sfecla crud razuit ca pentru bolnavii

de Hep-C sau fiert si prefacut muratura cu Hrean razuit si Otet, dupa ce s-a indulcit singur.  

https://www.doctorulzilei.ro/simptome-de-guta-10-alimente-care-ajuta-la-reducerea-durerilor-articulare/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alimentul care elimină acidul uric este rădăcină de ghimbir!!!   

Pentru a trata guta, acest condiment se folosește după cum urmează:  La o cană de apă clocotită se adaugă cam 2-3 cm de de rădăcină de ghimbir curățat de coajă, spălat și dat pe răzătoare. Se lasă vasul acoperit timp de cinci-zece minute și se bea acest ceai cel puțin o dată pe zi. 

https://www.doctorulzilei.ro/alimentul-care-sa-nu-le-lipseasca-pacientilor-cu-guta-elimina-acidul-uric-in-exces/

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Medic: aceste 2 legume agravează guta și obosesc ficatul!!!

Conservele de Mazăre si Roșiile :eek:  sint alimente rele corpului in acest caz cand cineva sufera cu Guta.

Un pic mai merge cateodata, sa zicem, mazarea din conserva nu prea este folosit in bucataria maghiara sau in cea romaneasca exceptie in Salata de Boeuf, iar acolo in amestec cu multe altele nu face o problema mare ca se mananca rar acea bunatate. 

Eu am crescut doar pe mazare proaspata si se manca in sezonul respectiv, vara, cand nu prea aveam acces la carne.  Nimeni nu se plangea de asta ca era de lucru pe camp destul nu de gatit intens.   In supe de toate alea intrau si cateva boabe de mazare, sau in orez cu mazare, dar nu avea mare importanta mazarea in hrana secuilor.   

Rosiile nici pe atat ca nu se putea cultiva!!!   Se aduceau de taranii producatori din satele de la poalele muntilor inalti sa facem bulion  ca ei aveau nevoie de altele de la noi. 

Era o zicala in maghiara "Sa te loveasca Guta" dar nu stiam ce inseamna!!!  insa nu din rosii se primea GUTA cine sufrea de asta  :no:

Eu nu le pot manca oricand, rosiile. doar cand poftesc la ele!!!    Imi plac dar nu le vreau ... nu stiu sa dau o explicatie stiintifica daca nici doctorii n-au o varianta.

Cred ca de asta mi-e foarte usor sa postesc cu zilele, desi nu vreau sa devin calugarita!!!   

https://www.doctorulzilei.ro/medic-aceste-2-legume-agraveaza-guta-si-obosesc-ficatul/

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×