Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Salut,

 

Am si eu cateva nelamuriri cu privire la unele facilitati pe care le are camera mea pe care nu stiu cum as putea sa le folosesc. sunt sigur ca se pot face poze mai bune decat fac eu, dar utilizatorul e de vina...

Aparatul se numeste konica minolta dimage z2.

In primul rand as vrea sa stiu ce e cu apertura si cu tipurile de senzitivitate (acuma e pe auto, dar mai aer optiuni ISO50,100,200,400)

Si inca ceva. Cum pot sa fac poze clare in medii mai intunecate. Cu cat scade luminozitatea mediului cu atat mai mult vrea aparatul sa-si tina shuterul deschis pt o expunere mai indelungata. Nu exista nici o posibilitate de a face poze mai rapid si clar?

 

Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am sa mai revin si cu alte intrebari, daca aveti rabdare cu mine.

 

Multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti multumesc nightwish pentru linkuri. Sun foarte ok, dar totusi nu am aflat ce e cu senzitivitatea (partea aia cu iso).

Din cate am citit, in medii intunecate, mai ales noaptrea nu se prea pot face poze ok decat cu expunere mai lunga (corecteaza-ma daca gresesc)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In principiu, se pot face direct din aparat poze BW, dar.. iti recomand sa le faci color, dupa care sa le prelucrezi.

 

Despre ce aparat e vorba?

Editat de nightwish

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Histograma iti arata repartitia pixelilor in poza, in functie de luminozitatea lor, la un capat sunt cei albi, la celalt cei negri, iar pe mijloc tonurile medii.

Explicatia nu e prea academica, dar daca ai timp sa aprofundezi problema ve vedea ca analiza histogramei e f utila pt. o expunere corecta. Pentru inceput incearca sa umpli uniform continutul ei (de ex. daca ai graficul plin numai i stanga poza e cam neagra-subexpusa.) Oricum, histograma arata diferit si in functie de continutul imaginii. Inacrca o poza in Adobe Photoshop si acceseaza Adjust-Levels (Ctrl+L) si vei vedea histograma si niste controlere. Joaca-te la ele si vei vedea ca e fain.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×