Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
spider

taiati-ne si ultima "craca" de sub picioare!

Rate this topic

Recommended Posts

"Sa-mi spuneti ce faceti voi pentru tara, nu tara pentru voi"    

 

Sinaia, Romania / Romanian Global News     

 

16 Octombrie 2004

 

"Romania face eforturi, investeste in invatamant, formeaza cadre si apoi acestia isi iau zborul, se duc spre tari devoltate. Si aceia, mai bogati fiind, folosesc investitiile unor tari sarace, ca Romania. Avantajele formarii, investitiile in oameni le folosesc bogatii lumii. Pai e corect?!", a intrebat presedintele Romaniei, Ion Iliescu, aflat vineri, 15 octombrie, la Conferinta privind migratia tinerilor cercetatori romani, care se desfasoara in perioada 15-17 octombrie, la Sinaia. 

 

Presedintele Iliescu a aratat ca un lucru corect intr-o ordine internationala ar fi ca aceste state care beneficiaza de pe urma investitiilor in formare ale statelor mici sa fie "obligate sa plateasca, sa returneze investitiile tarilor de origine".

si ma intreb eu...cine naiba te mai angajeaza in strainatate daca va trebui sa plateasca "despagubiri" statului roman care, saracul ti-a oferit asa de multe facilitati......PATETIC si REVOLTATOR :!:

daca vreti sa aflati continuarea maretului si patrioticului discurs,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este o prostie. In loc sa ceara bani pentru cei ce pleaca in strainatate mai bine statul ar face tot posibilul sa-i tina aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stimate Domnule Presedinte Ion Iliescu,

 

din pozitia mea de roman care traieste in afara granitelor tarii nu ma pot opri sa constat cu satisfactie preocuparea Dumneavoastra constanta si consistenta vis-a-vis de anumite aspecte ale emigratiei creierelor: tineri specialisti romani, formati pe bancile scolilor romanesti si care acum, din varii motive activeaza peste hotarele Romaniei in Europa de Vest sau America de Nord lasind - cum ar veni - tara de izbeliste.

(................)In incheire, tin totusi sa remarc Stimate Domnule Presedinte ca prin prisma curindei noastre integrari in Uniunea Europeana, aceste demersuri ar putea deveni rizibile: nu stiu daca ati fost informat, dar cetatenii UE au dreptul si libertatea de a activa in orice alta tara membra UE, indiferent de tara in care sa-au nascut si unde au fost educati; mai mult - fara ca tara lor de bastina sa aiba pretentii financiare din partea lor sau a statelor unde dinsii locuiesc, isi desfasoara activitatea si platesc taxe. De aceea, Domnule Presedinte, eu cred ca infiintarea CCDRTL ar trebui sa fie o prioritate majora a societatii romanesti pentru a apuca sa ne platim datoriile de onoare inainte ca acest concept sa devina complet anacronic - adica odata cu intrarea Romaniei in UE.

 

 

Cu deosebita consideratie,

un emigrant roman educat in Romania

 

Iata ca raspunsul romanilor de pretutindeni la aberanta propunere a presedintelui nu a intarziat sa apara.

Daca vreti sa cititi tot articolul va sfatuiesc sa deschideti va doresc lectura placuta. :dee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da am auzit-o. Sper ca de data asta sa latre cainii de pe ambele parti. Pentru ce eu, sincer, nu le datorez si nici nu le dau nimic. A trebuit sa-mi iau serviciu pe durata studiilor ca sa pot acoperi costurile pentru ca mama nu reusea sa faca asta din pensia ei de om bolnav.

 

A trebuit sa invat pe rupte pentru a capata o medie de bursa si care care sa-mi valideze un loc intr-un camin studentesc mizer, la 5 persoane intr-o camera de 3 locuri. Eheheiiiiiiiii si multe altele.

Daca am ajuns OM este pentru ca am vrut si nu pentru ca mi-ar fi dat statul ceva. Nu mi-au dat nimic si nu ma consider datoare si cu atat mai putin se considera dator guvernul acestei tari civilizate unde ma aflu acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×