Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

Apele noastre teritoriale de pe bratul Chilia pazite cu arme

Recommended Posts

Romania a "fortificat" bratul fluvial Chilia. In urma cu cateva zile, ucrainenii care lucreaza la canalul Bastroe au incercat, din nou, sa intre in apele teritoriale romanesti. De aceasta data, insa, politistii de frontiera au interceptat utilajele cu o nava de lupta fluviala, iar dragele si barjele "vecinilor" au fost nevoite sa revina in apele lor teritoriale. Conform unor surse din cadrul Ministerului de Interne, masurile Politiei de Frontiera din Romania au continuat prin aducerea unei adevarate flote in zona cailometrului fluvial 36, intre Periprava si Chilia. Astfel, in apele noastre patruleaza, de luni, patru nave de lupta - cu mitraliere grele la bord - si aproximativ 20 de glisere si salupe care monitorizeaza zona.

 

Sursa: Adevarul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Astfel, in apele noastre patruleaza, de luni, patru nave de lupta - cu mitraliere grele la bord - si aproximativ 20 de glisere si salupe care monitorizeaza zona.

 

Sursa: Adevarul

 

asa? si cate submarine rusesti patruleaza acea zona? :pee

 

pe.sa. normal ca stiu ca adancimea acelui brat nu permite submersia unui submarin :twisted:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe Realitatea TV am vazut ca de fapt nu sunt nave de lupta si nu ar fi fost incidente.

Cica intr-un ziar ucrainean ar fi aparut un articol cum ca ai nostrii au deschis focul asupra unui vas ucrainean de agrement (ceea ce nu este adevarat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma mir ca pana la urma autoritatile romane renunta la postura de simpli spectatori si intervin cum trebuie.

Parca nu-mi vine sa cred.

 

Oricum, cainii latra, ursul merge inainte. :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oricum, cainii latra, ursul merge inainte.  :cry:

 

.... oho si ce urs mare e .... si incapatinat ..... si face doar de vrea el .... si NATO se uita (ca doar americanii nu au nici un interes, nu avem petrol) cum e incalcat teritoriul unui stat aliat (DACA IN ACEA LOCATIE AR FI UN IMPORTANT ZACAMINT DE PETROL?)

 

.... dar daca ma gindesc bine nu e nici o problema ..... multi dintre mai marii nostri au fost scoliti la ei (USSR - Mama Rusia) ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scandalul Bastroe a luat o turnura neasteptata. Intr-un document intitulat "Plan comun de actiune intre Uniunea Europeana si Ucraina", se propune, la capitolul "participarea activa a celor doua parti la promovarea Dunarii in scopul folosirii intregului ei potential ca una din coloanele vertebrale ale transportului pe caile navigabile interioare europene". In limbaj diplomatic, aceasta ar insemna ca statului vecin ii este permisa rezolvarea, spre propriul beneficiu, a vechiului diferend cu Romania privind dragarea canalului Bastroe.

 

Sursa: Adevarul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×