Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

E prima zi dupa foarte multe, cand mi-a fost cald afara, am transpirat, am dat jos 2 randuri de pe mine si tot imi era cald.  Au fost 25*C dar deja scade de o vreme ca va veni iar ceva dezastru de undeva.   O sa caut dupa ce mananc, dupa ce-mi prepar ceva ca azi e Duminica si pan'acum am postit, este ora 5:00 PM. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La mine a fost ieri mesterul ca-mi merge extrem de incet, desi sint pe mare viteza imi arata acel test pe care fac si specialistii.  INSA se lucreaza pe stalpurile de electricitate unde sint si firele de computer, pentru ca: - s-au vandut multe case in zona mea, se darama zilnic din ele sa faca noi cladiri cu toate alea moderne inzestrate, iar cu ocazia asta scot si arunca si firele vechi de toate alea din instalatii care aici sint doar ingropate pe un loc marcat de promarie.   Unii au aruncat chiar si cutiile galbene pe aici marcate unde sint capetele de sarme, crezand ca sint proprietari de pamant si fac ce vor.

Pe langa asta mai am si treburi cand am de plecat de acasa si revin obosita.  Azi am vizitat o prietena bolnava si am trecut prin 8 magazine ca era o vreme superba.   Am ajuns moarta de foame acasa, am gatit boabe de Cous-Cous ca si garnitura langa tocanita de ciuperci, iar dupa ce am mancat am adormit ca era deja 7 seara.  Am dormit una buna ca nici nu stiam pe ce lume sint, iar acest fel de somn este foarte odihnitor dar iar intru in pat ca este noapte aici.   

In Romania a fost un cutremur, amenintarea cu razboi mereu este prezent plus gerul, precis si cable rupte de conditiile de clima influenteaza viata.   La noi sint si multe noutati muzicale si sportive in oras si lumea deja celebreaza si Ziua lui Valentin ca nu vrea sa lase deodata cu fotbalul american!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
21 hours ago, Motorină said:

Au genă roșcovană, bărbații nu arată prea bine :laugh:

Dar ele sunt... Pfiu! =P~

Foarte multe frumoase.

Păi, fetele astea taie fier-beton și întind șprăngi, toată ziua. E o fabrică de elemente de beton, cum făceau comuniștii când ridicau cartiere la viteză. 

Nu zic că nu există gospodine prin ro, dar astea sunt fete frumoase, tinere, care îmbracă salopeta la 5 dimineața și muncesc în construcții. Multe. Au vechime în asta.

Media româncelor de vârsta și pregătirea lor, pun unghii și postează rahaturi, așteptând să vină bărbățelul cu un singur salariu de tirist. Sau se fac și ele șoferițe de tir, dar nu sunt în stare să tragă la rampă ori să descarce cu liza. :pardon:

În Romania asta-i mentalitatea, sper că nu ai pretenții de comparații cu Suedia. Nici în UK femeile nu muncesc în construcții. Beau mai mult decât bărbații, în schimb, ceea ce româncele încă nu fac. Și trăiesc din ajutoarele de la stat, măcar româncele pun unghii.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 2 ore, Amarena a spus:

Beau mai mult decât bărbații, în schimb, ceea ce româncele încă nu fac.

În adolescență am cunoscut multe fete care depășeau norma masculină la alcool... Dar ce-i drept, era vârsta teribilismului. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 5 ore, Amarena a spus:

În Romania asta-i mentalitatea, sper că nu ai pretenții de comparații cu Suedia.   Beau mai mult decât bărbații, în schimb, ceea ce româncele încă nu fac.

In Maramures de cand ma stiu femeile depasesc barbatii la alcoolism ca nu mergeau la munca in anii '60 la inceput.   Aveau ce sa bea ca se fabrica HORINCA in casa de unde era fiecare, din satele apropiate.    Inca n-a murit traditia ca ultima oara cand am vizitat pe acolo, mai erau din cele care asteptau sfarsitul lor tragic din cauza asta iar de suparare tot mai beau.  Se murea in mare numar la o varsta tanara ca era distrus Ficatul, dar era o mandrie ca avea ce sa bea, erau bogati, nu oricine!!!   

Ba erau suparate tinerele femei ca sotul umbla cu alta ca ea era deja dusa, irecuperabila, de trai bun.   In spital la sectia dezalcoolizare era rand mare ca era o parte din program cand se bea chiar mult, sa vada rezultatul daca rezista sau nu mai vrea deloc sa miroase alcool pacienta.

Daca nu-ti oferea o tuiculita daca mergeai in casa la cineva, erau deja contabilizati ca sint tare amarati!!!    Noi eram in categoria asta ca NU cumparam alcool pentru NIMENI.   

Mai umblau VORBE destepte ca: - intr-o casa ca LUMEA, trebuie sa fie acolo ... 20 - 40 litri de vin si macar 10 litri de Horinca, in caz ca intra cineva!!!  

Asa erau pusi pe scara ierarhica si stabilit cine CINE este in localitate, si azi este valabila.   Tot de acolo este si cantarea "De n-ar fi horinca-n sat, Niciodata n-as fi bat"

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu ti-ar fi rusine tu Olga. Bine ca s-au scapat locurile alea de tine. Si mare pacat ca ai cacat p-acolo. Tebuia sa te duci din secuime direct in America. N-ai tu treaba sa ii critici pe maramureseni ca nu intelegi nimic din natura lor. Din folclorul ala nici atat.

Horica au ca e zona pomicola importanta. Iar vin nu fac acolo ca nu creste vie decat in curtea casei. Si faptul ca azi e valabil ce zici tu acolo prostii, nu ai cum sti ca tu ai plecat demult din zona aia, slava domnului. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deci nu doar mie mi se parea ca merge greu forumul. Prima data am zis ca are netul o problema.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu esti fututa de o vreme sau esti data afara din casa???   Tot de la alcool ai prins curaj???   Te comporti exact ca si kurvele betive din Sighet care vomitau langa peretii localurilor.

Observ ca de o vreme doar ma ataci cum iti convine.    Ceva te ineaca/sufoca si te descarci pe mine?   Eu nu dau un f**ut pe jobul tau si toata viata ta de taranca proasta sau cine dracu' te crezi, dar dai dovada mereu ca nu esti si nu vei fi altcineva.   

Nu poti imita o doamna ca nu te lasa orgoliul ala communist bagat in tine de care nu poti sa scapi!!! 

Precis a gasit alta barbac'tu, o doamna de data asta!  Te va arunca in apa sa scape de tine ca devii insuportabila!!!

Javra fricoasa ce esti!!!  Pleaca de acolo ca nu-ti sta nimeni in cale,  te vor elimina si de la munca daca le scriu eu ceva.   Te crezi desteapta si de neinvinsa dar nu esti.

Eu care n-am dat un faque nici pe comunisti sau pe tarani ca tine am plecat de acolo, ca sa ai pe cine sa fi geloasa nu de alta si nu-mi comanda NIMENI!!!    

Eu m-am nascut acolo si am locuit in Maramures nu tu, habar n-ai ce vorbesti doar it aperi originile taranesti, de aia te kaci pe tine!!!   

In Maramures sint multi tarani, sint imbracati sa fie recunoscuti si NIMENI nu-i numeste altfel, incepand cu ai lor neam care imita ungurii cum pot dar cand se pierd in HORINCA le vezi cazuti langa o cladire si curge din ele doar kakat si vomitat .  In asemenea scene am locuit in Sighet in acele zile.  In fiecare familie era cel putin 1-2 betivi care veneau acasa pe 7 carari daca nu cadeau in sant si zaceau acolo pana dimineata.   

Acea muzica taraneasca cine a canatat, tot de la horinca a murit cu cancer la ficat ca si restul din grup am impresia.  Acela este stil de viata acolo, nu inspiratie din folclor!!!

Si cand ultima oara am fost parca era si mai tragica situatia ca lucrau in hoteluri pentru cateva pahare de horinca, chiar si copii minori sa uite de saracie si foame.   Nu erau primiti in scoala ca nu aveau nici certificate de nastere ca parintii nu aveau bani sa scoata documente la nastere!!!   Asta nu-i problema, doar ca eu le numesc tarani pe tarani.  

Asa le angajau si calugaritele in zona Cimitirului Vesel sa le spuna cum arata numerele masinilor ca ele sa pretinda plata enorm de mare la intrare, STRAINILOR. 

Am vizitat pe una, fosta vecina, care deja de ani de zile nu a iesit din casa ca n-are echilibru, sta langa soba de teracota si bea ca are mereu o sticla plina, stie sa faca "rost" . 

Adevarul nu se paote spune dar minciuna trebuie laudata, ca si in biserici.    Am plecat de acolo ca-mi era scarba de acei oameni prefacuti care si puteau de nespalat intre picioare!!! 

Ti-am lasat sa admiri si sa ai placere de a le si mirosi, in trenuri sau locuri aglomerate!!!  

Istorie Maramuresana:

Dupa ce a venit la putere ceausescu, a trimis ingineri romani in Sighet sa inlocuiasc pe toti maghiarii din oricare functie aveau pana atunci.   Au gustat imediat horinca desi inca nu era inventata cantarea celebra!!!  Lumea mergea beat la orice fel de munca si in camera de operatie chirurgul inainte bea un pahar sa prinda curaj.   Toti mureau ca nu aveau viata!!!

Inginerii insa si-au cumparat masini ca au aprut deja primele Dacia 1100 parca, si ei aveau banii toti jos ca se fura in stil mare si nu trebuia banca sa le aprobe nimic sau sa semneze cineva care va si achita in caz de ceva. 

Cu masina NU veneau si legi si reguli multe de condus, doar permis sa ai, care se cumpara tot cu horinca si imediat au aparut si accidentele grave ca toti se puneau beat la volan sa aibe curaj dar nu era necesar mult si erau toti morti din masina.

Masinile pline de sange si altele erau expuse in fata cinematografului pe centru sa ia aminte lumea, dar cine se uita, nu avea masina, cine a avut masina erau morti, erau zile cand 5 masini erau expuse cand lumea a cerut sa nu mai fie expuse mizerii asa cum erau aduse de la locul accidentului ca nu face bine nimanui.   

Toti inginerasii pe rand au murit dar luau si calatori cu ei si asta a fost mai grav.  Pe urma au aparut ca si tarancele in opinci sa conduca masini ca le-a dat voie si femeilor sa conduca.  Doar taranii aveau banii jos de automobil dar nu stiau sa-l numere, erau cam analfabeti osenii ca si restul de pe munti.  Accidente si mai multe ca nu stiau nici semnele de circulatie ca era stiinta noua si ele doar cu horinca  sa aibe curaj de plimbat masina.   

Asta pana prin 1967 cand au aparut si legi si alte masini, dar primii conducatori auto erau toti morti cu exceptia unori directori de firme din lumea buna. 

Au venit alti ingineri dar deja erau si legi de condus sub influenta si intrau in puscarie dar si pentru furtul din avutul obstesc. 

In morga lucra un tanar tigan cu 8 clase, el facea autopsiile la toti acesti alcoolici accidentati si nu numai.  Nu conta cauza mortii ca tot alcoolul era vinovat, dar se mai modifica sa planga lumea, daca si el era bine platit de rudele mortului sa nu se stie ca tot de la alcool a murit.       

Daca acum sint mai putini betivi sau alcoolici, ca lumea a emigrat si se moare de tanar tot de la alcool, cancerul de ficat are grija de clienti sa curete orasul dar horinca e tot acolo si se face fara acoperis ca este permis dar se rezolva totul in interesul acestei bauturi care deloc nu este ieftin.

Si majoritatea pocaitilor tot de cancer de ficat morsin in America din cauza alcoolului cand ei au jurat ca nu-l ating.   Am tradus in spitale foarte mult. 

Poate Maramures va dispare dar nu horinca.   Deja este aproape gol locul ca se mai amesteca si cu droguri si asa conduc masina. 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×