Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Iar e perioada aia din an cand romanii adevarati (imbracati in sumane, ițari, ii si cu opinci desigur, nu cu geci de fâș, blugi, t-shirts si adidasi) tin sa anunte pe fb ca ei nu serbeaza halloweenul, ca nici americanii nu merg cu capra sau sorcova / ca aia e o sarbatoare pagana cu vrajitoare si diavoli.

Ma intreb daca toti aia asa iubitori de traditii cum se dau ei au auzit de solomonarii din credintele populare romanesti, ce vraji fac ei si mai ales cine ii instruieste.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aici si copiii pocaitilor merg la case sa adune bomboane si alte dulciuri.  Se organizeaza petreceri si in scoli, sint mascati si bebelusii ca si restul de copiii, dar si adultii merg deja cu o saptamana inainte imbracati in costume la alimentara si oriunde.  In restaurante si baruri chelneritele devin iepurasi si alte dragalasii de apreciat prin a-i oferi ciubuc/tips mai mult ca altadata.  Chiar si in biserici se organizeaza petreceri, la unguri mereu si e plin de pocaiti romani, iubitori de FUN, si loc unde pot sa bea alcool ca nimeni NU le sufla la pocaiti in biserici!!!

Eu nu particip decat in comunitatea maghiara daca se organizeaza ceva dar nu in acest an.   Coincide cu ziua de nastere al mamei mele, pentru mine este o zi trista ca am ramas singura in viata din familia in care m-am nascut.   Deja am oferit mancare de pomana si mai dau.   De cand cu COVID, nici copiii nu se mai opresc in toate portile doar unde-i decorat in fata casei pentru eveniment si lumina este aprinsa si se stie ca locuieste o familie de oameni cumsecade acolo, nu dealeri de droguri sau scapati din puscarie, si alti criminali.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am gătit musaca pt doi portughezi și o taiwaneză sclifosită la mâncare, big succes. Dar mi-am stors creierii să găsesc ceva să meargă la cină, nici prea elaborat, nici să cadă prea greu, nici să nu fie vreo ceva la care sa strâmbe din nas și să fie și ceva ce știu că iese bun mereu ... greu, nu am prea avut idei. 

Taiwaneza a plusat a doua zi cu tofu cu carne in sos picant, noodles cu varză și carne tocată și un fel de ouă omletă cu roșii.. nu prea am înțeles-o pe asta. De tofu m-am ferit toată viața, că mi se pare scârbos, dar acum n-am mai avut scăpare. Dar bun, prima oară când mănânc asiatic homemade. 

Editat de Amarena
  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Musaka este felii de cartofi si de carne tocata preparata plus nu stiu ce ca eu nu cred ca am facut asa ceva vreodata sau poate doar odata,  demult.    Pe soacra lui sora mea am vazut la Bucuresti ca se juca cu ceva, dar nu l-am gustat ca nu m-a invitat.   In Maramures sau in Secuime nu era asta pe nici o lista de menu si nu cred ca este nici azi ca am 2 prietene cu restaurant si au mai mult mancare frantuzeasca si nemteasca pe langa romaneasca, iar prajituri so torturi fac unguroaice si pentru nunti!!!   Au foarte mult evenimente programate mereu.   

Dintre cunostintele mele romance de aici, nimeni nu face asa ceva, daca in 20 de ani n-au pomenit niciodata nimeni de aceasta mancare greceasca.   Eu n-am fost in Grecia si nici in vre-un restaurant grecesc local, pentru ca o sa-mi dea ceva congelat si dezmortit de mancare, pentru care nu platesc bani!!!   Asa am patit intr-un local renumit italian, aratau cum prepara pasta si-mi aduce mancare cu gheata ca au uitat sa-l bage in cutpor, l-au tinut doar pe tejghea sa se topeasca gheata de pe ele, iar chelnerul l-a ridicat de acolo.   Credea ca sint una moarta de foame si nu fac diferenta, aveam un eveniment programat, parca ziua fiului ca erau si multi colegi de facultate, ei au comandat altceva, cel putin a fost calda mancarea.   

Una din prietene si-a luat aragaz electric ca arata foarte frumos, dar curentul este foarte scump peste zi iar gazul bani marunti.   Doar dupa ora 9 seara devine mai ieftin curentul pana la 6 dimineata :eek:  rabda foame toata ziua ca nu se atinge de aragaz, iar pentru cina aducea barbac-su sandviciuri dintr-un local ... asa bucatarese sint multe.   Venea pe la mine dar si benzina costa ca locuiau foarte departe si au renuntat cu maica-sa si fiul sa mai vina.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In Phoenix pe moment la orele 3:04 PM sint 28*C, vara a revenit si copiii se bucura ca pot sta pana tarziu afara la colindat pentru bomboane!!!

Eu-s rupta de oboseala de la munca multa in timp record ca mereu se aduna mai multa lume decat s-a planificat ca multi voiau sa vada pe fii-mea.   

A plecat inapoi deja dar am o gramada de vase nespalate sa fie inafara de ochii lumii, in cotetul pisicilor/debara este defapt unde locuiesc pisicii nostri.   

In State n-am auzit sa se celebreze cu explozive nici un eveniment din asta de Second Hand.   Defapt doar intr-un film indian am vazut acea festivitate, s-ar fi spus la stirile de seara daca era ceva undeva insa aici sint putini decand au fost trimisi acasa toti doctorii si alti specialisti care n-au devenit cetateni americani desi au invatat si muncit legal in State, prin anii 1995 - 1996 au fost scosi legal si trimisi inapoi ca nu voiau sa plateasca taxe la Stat!!!    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 ore, Motorină a spus:

Era cineva curios pe unde umbla Elon Musk?

Eu, eu!!!

Poate-și pierde portofelu' și mă nimeresc pe-acolo...

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A Rolex clock is seen during The Drive, Chip and Putt Championship at The Bear's Club on October 3, 2021, in Jupiter, Florida.

"Everywhere in the U.S., but Hawaii and most of Arizona observe the time change. To make matters more confusing Navajo Nation in Arizona does observe DST. Also, some U.S. territories, including Puerto Rico and the Virgin Islands, do not change their clocks twice a year."

*In Arizona doar natiunea Navajo trage ceasul inapoi, nu restul Statului, nu ne afecteaza cu nimic aceasta procedura.                      De o vreme si Statul Oregon vrea afara din sistemul asta care nu ajuta cu nimic la nimic."  

https://www.yahoo.com/news/reminder-daylight-saving-time-ends-180256292.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×