Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Incep sa ma obisnuiesc cu vremea ciufuta de afara.

Felicitari, Olga! Esti de 2 ori bunica acum. Sa fie sanatos, ca iubit este!

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos, King!   

Sint obosita dar din alte cauze ca s-au adunat deodata multe treburi, ca omu' n-a programat taierea crengilor crescuti pe acoperis pe o zi mai potrivita decat la o zi de la nasterea nepoatei, care era putin zis o perioada de calm si liniste si cred ca este normal.   Am mai si visat o prostie si am avut de gatit mancare Mexicana si mi-a luat cam 6 ore pana s-a terminat cu mancatul.   N-am problema cu gatitul, dar nici sa le am pe toate pe o zi, nu-mi place.    E foarte amanuntita treaba sa faci un Burrito ca lumea, sa aibe gust, sa nu fie tare carnea de pe gratar, ca iute nu l-am facut, dar sa fie si Guacamole dar si Salsa proaspete si tortilla de care le place ba smantana si branza lor, varza razuita ca si salata tocat fin pe langa Cilantro, fasole batuta si orez mexican, alte rosii feliate fin cu ceapa si ardei gras si iute plus masline erau etalate.  Toate trebuie facute pe moment asta ma ucide.  Inca sint obosita si am iar de gatit pentru copiii mei. 

Eu am anulat mersul la doctori sau in alta parte din timp si nici la cumparaturi n-am de mers cand sint ocupata cu ceva importatnt.     

Copilasii sint dragalasi si asta ma intinereste si ma tine intr-o bucata!!!    Voi posta si poze cand imi da voie fiul. 

Acum am mai recitit niste mesage si mi se spune ca soarele este una din tratamentele care ajuta la vindecarea bebelusei.   

N-are costum de baie, n-are voie la plaja! Dar merg maine sa-i cumpar ca se gaseste! Spre norocul nostru a mai scazut putin si temperatura, acum Vineri noaptea sint 27*C  :derisive: .        

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu chiar la plajă dar bebelușii trebuie plimbați măcar de două ori pe zi. 

 

Ieri băieții mei au împlinit 20 de ani și toată ziua am rememorat nașterea și primele luni. Mi-a fost extrem de greu și m-a schimbat foarte mult tot procesul, dar acum când mă uit la ei, mă simt foarte, foarte mândră de mine și de ei, am băieți sănătoși, deștepți și cuminți și ne înțelegem foarte bine. Mi-a fost frică că o să dau greș cu ei, că nu o să știu să îi educ, că o să-i "scăp din mână", cum m-a avertizat fostul soț, dar uite că n-a fost așa, dimpotrivă. Le-am închis gura tuturor celor care nu mă credeau în stare să cresc doi băieți. 

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La Multi Ani si viata lunga cu sanatate tuturor din familie  doresc!!! 

In cresterea si educarea copiilor nu se poate ghida/orienta dupa viata altora.   Viata este din zile si nopti, noi sintem altfel fiecare din noi, nu exista numitor comun intre noi. 

Instinctul matern la fel functioneaza altfel la fiecare femeie, am observat, insa nu se poate prevede ce vor deveni copiii.   Eu zic, ce vad copii acasa, imita. 

Este primul loc sigur pentru copil asigurat de mama si de acolo porneste, face tot ce a vazut acasa.    Mereu mama va fi modelul in viata cat va trai.

Tin minte in comunism lumea nu voia decat un copil ca sa ajunga nu stiu unde, dar din cate am cunoscut doar cativa fii al unori doctori au ajuns din cauza  tatalui undeva, dar criticau urat familiile cu copiii mai multi, mai saraci, ca nu toata lumea avea acces la furat, membri de partid aveau prioritati da nu si caracter, etc.   

Astea nu ajuta la formarea in bine al copilului daca nu vede valori in stilul de viata acasa.   Fiecare mama vrea binele copiilor si-i creste din toate puterile si resursele de care dispune si in cel mai cunoscut fel si mod de care are cunostinta.   Eu asa vad acest fapt al vietii, nu se poate dicta sau prevede viata nimanui.    

***************

Nepotul abia asteapta sa impinga caruciorul si sa mearga in parc.   La noi mereu ca caldura este problema, sa nu fie prea multa soare ca au fost cazuri ca au murit bebelusii, credeau ca pun Tutun insirat la uscat.   Si acum la 2 dimineata sint 27*C.   Afara pe terasa o sa se intample statul la soare, ca are un legan in care poate sta bebeul si ea langa sa nu viziteze o pasare curioasa sau o soparla???  iar mai tarziu o plimbare in parc cand revine si baiatul mare di cresa. 

Pe strada circulatia nu este prea mare ca este zona rezidentiala dar miroase a benzina cateodata ca mai trec si masini mai vechi si nu este indicat pentru un nou nascut, sa fie dezvelita.  Este si intezis am impresia dar si in parc orice poata sa cada din pomii foarte inalti de Eucalyptus.

Tin minte in comunism lumea nu voia decat un copil ca sa ajunga nu stiu unde, dar din cate am cunoscut doar cativa fii al unori doctori au ajuns din cauaz a tatalui undeva, dar criticau urat familiile cu copiii mai multi, mai saraci, ca nu toata lumea avea acces la furat, membri de partid aveau prioritati da nu si caracter, etc.   

Astea nu ajuta la formarea in bine al copilului daca nu vede valori in stilul de viata acasa.

Este unu foarte aproape de ei si merg acolo aproape zilnic.   Nu stiu cum a decurs azi la doctorul de copiii ca nu mi-au scris doar atat ca,  "o mare aventura e inaintea lor cu 2 copiii, parca strabat jungla Amazonului fara echipament de protectie si fara haine"  :lol2:

Am scris o povestioara si eu cum am procedat eu cu 2 copiii in locuri unde nu cunosteam pe nimeni, nici limba tarii limba Elvetiana, care nu este Germana, doar pe jos mergeam oriunde chiar si cu ei doi si eram fericiti.   

 

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumim.

Sănătatea e cea mai importantă și înțelegerea în familie... restul par mai simple, dacă le avem pe astea.

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand ati cusut ceva ultima oara, sau aveti in rutina aceasta indeletnicire???  

Azi am avut nevoie sa cos ceva, pe o bluza delicata, nu ma gaseam deloc in postura asta sa fac reparare de ceva de imbracat dar era de 2 cm sau mai putin de cusut.   Pana am gasit cutia cu toate alea, nu gaseam altceva dar am terminat chinuit ca nu se va vedea unde am cusut ca-mi place bucata, dar am avut o zi incaracata cu tot feluri de evenimente.  

Intre timp tot lucrez pe selectat haine ... 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cos, dară, cum nu cos? Cos blugii descusuti în zona slițului, cos pantalonii de casa preferați pana ajung cusatura lângă cusatura, cos buzunare desfăcute de toate cele prea grele îndesate acolo, cos elastic din pantalonii de pijama care s-a lărgit, cos nasturi ... cos. Am trusa cu ace, degetar, ațe colorate de diferite grosimi, elastic, etc. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie-mi placea candva sa cos tot feluri de artizanat.   Ori ce decoram cu diferite motive si stiluri, pe bluze, ori ce carpa puteam sa vrajesc in haine festive, tricotam si crosetam, produceam minuni, stiu si acele dantele cand se croseteaza snur prima oara, pe urma se coase pe model si se umple cu diferite forme golul intre snur.  Toate au ajuns in inventarul sorei mele, al fiului ei sint acum ca si el decoreaza casa mai mult ca a ramas singur.  

Cu trecerea timpului, obisnuinta a iesit din sistem, a fost cat a fost.  De ani de zile n-am mai cautat cutia respectiva si radeam singura ca nu reuseam sa fac un nod la capatul atei :lol2:     

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×