Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

 

Acum 1 oră, Rodica` a spus:

Da, bine, când ajung la Regat musai mănânc.    Sa nu ma pensioneze proasta. 

In America e mare de tot conceptia de Pastrama, fiecare Stat are o reteta aparte cred, ca asa mare e lauda cu cea din New York facut de evrei si se vinde in sandviciuri in paine de secara de 2 culori printre variante si cu ce mai vrea omu' ... insa carnea este cam de jumate kg, n-am idee cat costa, am vazut la TV.   Insa peste tot in vitrina la Delicatesele alimentarilor se gaseste Pastrama si lumea adora ca n-are grasime aproape deloc.   Este si in varianta Halal pe langa Kosher dar si din Pork sau animale vanate.   Este preferat inainte de Jambon sau Salamuri.  Este si pe mesele de Party feliat se un specialist negru de obicei ca e din Sud-ul American care de obicei este doar Sud-Est dar se pricepe din care parte sa taie feliute subtiri.   Eu n-am voie ca-i marfa afumata, dar l-am gustat, este foarte bun si deloc uscat ca au metode deja de sute de ani experimentate ca au de trait din asta.  

Irlandezii acea bucata de carne, Brisket il baga la cuptor de Ziau lui Patrik cel Sfant, ca-l conserva in sare, noi il tocam in carnati pe vremuri cand tata era macelar ca era mai multa grasime de porc decat carne intr-un animal, iar muncitorii pe camp aveau nevoie de mancare toata vara, trebuia facut mai mult.

Nu stiu cum se vinde in Regat marfa asta, ca eu nu cautam carnea niciodata cat locuiam acolo.   Parca odata m-am dus la macelarie :derisive:

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Luăm și noi de pe Wiki...

Cică pastrama este un produs din carne de oaie, capră, porc sau gâscă, sărată, afumată, uscată şi puternic condimentată. Această metodă era esenţială înainte de inventarea refrigerării. Metoda nu numai că reuşea să păstreze carnea comestibilă şi sigură, dar dădea, în plus, un gust şi o aromă deosebite şi extrem de apreciate. Dar ceea ce este foarte interesant, e că wiki spune că pastrama este o carne delicată populară în mod tradițional în România și că respectivul cuvânt pastramă are rădăcini etimologice în limba română și că pastrama fost introdus în Statele Unite într-un val de imigrație evreiască românească din România în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Bine, există mărturii și legende că o variantă de pastramă ar fi fost preparată de călăreţii de neam turcic din Asia centrală, care îndesau bucăţi de carne sub şa şi în „buzunarele” laterale ale acesteia şi o conservau, în timp ce călăreau, prin uscare şi presare cu coapsele. Una peste alta, pastrama e bună preparată pe grătar. Pot să dau mărturie în acest sens! :laugh:

 

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 6 ore, Ciocârlan a spus:

Pastramă de oaie cu whip cream.=P~

O pereche mai buna decat cea din Twilight

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Soc! Incredibil! Fenomenal! Paranormal!

Curcubeul este indoit, sa nu se rupa. Precis s-a deschis un portal interdimensional pe acolo, si de aia l-a afectat.:o:

image.thumb.png.c9be612d1c8e503b28cf309e44cc25c2.png

 

  • Like 6

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inca n-am fost. Nu plec pana nu termina fi-miu cu admiterea la liceu si am depus dosarul de inscriere. Adica final de iulie. O sa pun atunci.

Am fost plecata la Sibiu în schimb, tot un fel de vacanta.

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a taiat fata un maimutoi cu A6, vedea ca vin. Mai si vorbea la telefon.

Nu am franat deloc, am claxonat si a scapat de mine la distanta de o palma :crazypilot:

Aveam impresia ca m-am maturizat... :bag:

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×