Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Acum 4 minute, Vriies a spus:

Nu știu dacă am înțeles prea bine la ce te referi.

Poi, depinde de contextul respectiv. dar în niciun caz jumătatea de sud-est a țării nu e sfertul!

Dacă ne referim la „Regiunile de dezvoltare”, atunci situația stă așa:

800px-Rom%C3%A2nia_regiuni_dezvoltare.svg.png

 

Dacă am vrea să ne referim la o împărțire strict geografică în patru zone, asta presupunând că am făcut o împărțire a suprafeței României în zone aproximativ egale, precum Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est și Sud-Vest, chiar și așa, jumătate de sud-est a țării, adică jumătate din zona Sud-Est, nu e un sfert, ci jumătate din sfert, adică 1/8 din suprafața țării.

meteo: Se anunta cod cutare culoare de ninsoare in jumatatea de sud est a tarii.

 

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 minute ago, Enki said:

meteo: Se anunta cod x de ninsoara in jumatatea de sud est a tarii.

 

Atunci probabil că e vorba că se referă, cum spuneam mai sus, la înpărțirea geografică aproximativă și arbitrară (mai mult în sensul reprezentării) a României în patru zone aproximativ egale: Nord - Est, Nord - Vest, Sud-Est și Sud-Vest. Și zice că o ningă intens în jumătatea din zona Sud-Est a țării, adică ceva de genul: În jumătate din zona acoperită de județele Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea! :laugh: Bine, exprimarea asta e o bălmăjeală, prin care ei nu riscă o localizare exactă, ci o dau așa, aproximativ. Oricine s-ar putea întreba, pe bună dreptate: Care e jumătatea de sud est a țării în care va ninge? E vorba de jumătatea de sud a județelor mai sus menționate sau e vorba doar de județele estice ale zonei Sud-Est? 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dupa harta si zona de Sud-Est are 2 parti vizibile ... de sud si de nord si din sud la fel ca si de nord se pot imparti in alte 2 zone  .... etc.,  

In State a-s spus clar de la Coasta de Est la cea de West este dezastru din cauza furtunilor de zapada, ploaie si tot ce mai cuprinde ,,, tornado, furtuna de nisip, lapovita, ploaie cu "cats & dogs" etc., odata a aratat la TV ca a plouat cu pesti vii inca!!!  Lumea le-a adunat imediat ca si pasarile de prada ca nici in biblie inca nu s-a pomenit de asa ceva. 

Explicatia a fost ca acel Uragan a trecut peste Pacific, a ridicat de acolo apa de ocean pe care l-a aruncat deasupra acelei localitati ca era greu de transportat in acel nor!!!    

Sa vedem ce ne mai asteapta azi ca soarele se tot ascunde dupa nori, iar vecinii isi taie crengile mari sa nu le sparga casa, au de lucru toti in acest domeniu si castiga bine ca lumea da si pe deasupra doar sa le scape de necaz sa le distruga decoratiile din casa.   E mare business aici si asta, un pom matur de 15 metri, aproape de o linie electrica se taie pentru $3500 :surrender: daca vrea omu' ca si radacina sa fie scos, mai scoate inca pe atat cash, ca mexicanii n-au conturi,  ca deja este alta lucrare si se inchiriaza echipamente speciale, se cheama Primaria sa nu cumva sa sparga vre-o teava de gaz, apa, cabluri, etc., ca se duce casa pe amenda!!!   

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La romani, cea mai buna campanie de vaccinare e lipsa vaccinului. Toata lumea vrea daca nu este.

Citita azi pe fb. Ar fi genial daca ar transforma-o cineva in strategia campaniei.

  • Like 4
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da-o-n ma-sa dreacu, oricum ar fi, tot nu e bine. Daca fac copiii scoala online, nu e bine, deschideti domne scolile, asta nu e invatat, ne distrugeti generatia asta, ii facem analfabeti, copiii oricum nu fac forma grava de covid, sunt raportate mai multe cazuri decat in realitate ca sa ne sperie, sa ne tina in case. Daca s-a anuntat ca din 8 februarie se deschid scolile, iar nu e bine. Pastrati sistemul hibrid, functioneaza foarte bine asa, nu vedeti ca in Anglia, in Polonia, se amana deschiderea scolilor? Si oricum, sunt mult mai multe cazuri decat sunt raportate, vreti sa ne imbolnavim, ce facem cu elevii care au persoane vulnerabile in familie?

Sa te fereasca sfantu de parintii romani, vesnic nemultumiti, si care stiu ei intotdeauna ce si cum trebuie facut.

 

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Romanu: nu ma vaccinez domne impotriva coronavirusului, cine stie ce pun astia in vaccin, nu bag in corpul meu porcarii.

Tot romanu: medicament pentru paraziti la ovine, bovine si porcine? Da-mi 50 bucati.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 8 ore, The Unknown a spus:

Pune ceasul intr-o farfurie de metal cu linguri de metal sa faca galagie mai mare!!!

Eh am inchis toate 5 alarmele :)) 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×