Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
a7ndrei

Nasul de la stat ofera 200 de euro la prima casatorie

Recommended Posts

Am gasit-o la adresa: http://www.haios.ro/listeaza.php?s=stire&p...re&text_id=3373

 

--- Oare pe viitor, pt imbunatatirea statisticilor, nasul de la stat va incepe sa dea cate 400 la a doua casatorie, 600 la a treia, 800 la a patra, samd...? ---

 

 

Stire din data de: Vineri, 9 Iun 2006 Sursa: [Compact] http://www.compact.info.ro/

 

Nasul de la stat ofera 200 de euro la prima casatorie

 

Din categoria: Social

 

Potrivit unui proiect de lege initiat de guvern si adoptat ieri de Senat, tinerii aflati la prima casatorie primesc din partea statului un ajutor de 200 de euro. STIMULARE - Initiativa guvernului de a acorda acest sprijin pentru tinerii care se casatoresc este motivata prin nevoia de a imbunatati "echilibrul socio-economic" al familiei. In expunerea de motive se mai arata ca, "in absenta unor factori economici favorizanti, tinerii amana cat mai mult casatoria si datorita faptului ca nu primesc sprijin din partea statului la constituirea familiei". Prin urmare, proiectul guvernului adoptat de Senat ar trebui sa conduca la stimularea casatoriilor. Numai ca legea prevede si o serie de conditii pentru acordarea acestui ajutor.

 

Astfel, cererea de acordare a acestor bani trebuie sa fie insotita de o declaratie a ambilor soti, potrivit careia cei doi se afla la prima casatorie. Cererea se depune la sediul Serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor din localitatea de resedinta, nu mai tarziu de 30 de zile de la semnarea actelor. Primarul va stabili, prin dispozitie scrisa, in termen de cinci zile de la data depunerii cererii, dreptul pentru acordarea sprijinului financiar. Cei 200 de euro se vor acorda in termen de 30 de zile, prin mandat postal sau in cont curent personal. Suma acordata nu se va impozita si nu se va lua in considerare la stabilirea altor drepturi si obligatii.

 

Ce spun tinerii

 

- "Chiar nu inteleg: astia te si umilesc si irosesc si o gramada de bani de la buget. Pentru cati oameni chiar inseamna ceva 200 de euro la un inceput de viata?"

 

- "Da' fata Imparatului Iulian primeste si ea, daca are numai 12 ani?"

 

- "Mi-as plati intretinerea, curentul, telefonul si nu stiu daca mi-ar mai ramane si pentru anticonceptionale...asa ca voi face un copil".

 

- "Sunt niste banuti. Dar presupun ca niste oameni cu creier functional nu s-ar casatori numai pentru a primi banii astia. Dar in cazul unei casatorii firesti iau oamenii niste bani".

 

- "Fas! Ce faci cu 200 de euro?"

 

- "Dragut, i-as adauga pentru luna de miere".

 

- "M-as imbata sa-mi treaca supararea. Ca m-am insurat si ca dau numai atat".

 

Ce cumperi cu 200 de euro

 

- doua biciclete;

 

- doua perechi de role;

 

- o barca pneumatica;

 

=

un weekend in doi;

 

= un fotoliu-pat;

 

= 3-4 parfumuri de firma;

 

= un raft de carti;

 

= 3 baxuri de prezervative.

 

Sursa: [Compact] http://www.compact.info.ro/ Vineri, 9 Iun 2006

 

 

:friends: :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

am auzit si eu de asta pe la TV .. nu stiu daca e cea mai fericita idee. oricum am inteles ca trebuie sa indepiniesti niste criterii ca sa iti dea "darul" asta...

Share this post


Link to post
Share on other sites
am auzit si eu de asta pe la TV .. nu stiu daca e cea mai fericita idee. oricum am inteles ca trebuie sa indepiniesti niste criterii ca sa iti dea "darul" asta...

 

 

 

Sa NU fie ilegal !!!

 

Castigul sa nu fie peste SMIG = Salar MInim Garantat

 

Sa nu posede imobiliar in Franta, sa nu colecteze chirie din inchirierea acesteia.

Sa fie la prima casatorie si sa nu aiba un aragaz, frigider, masina de spalat haine sau mobila.

 

Se dadea usor, noi am cununat doua perechi de romani si stiam cum au facut actele, cand si cand au primit si banii. Li se dadea si un apartament mai mare de obicei de la Stat si nu era nimic decat 4 pereti murdari dar dadeau si var si vopsea, tapet sau ce voiai sa pui locuinta la punct. Era un mare ajutor ca mobila se putea lua de la mana a doua, mult mai buna decat noua de la magazine de moda !!!

 

 

Din mesajul precedent: o plapuma sa fie Euro 200 ??? facut din ce oare ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×