Sari la conținut
Forum Roportal
crisio

Problema retea XpSP2-Win98SE

Postări Recomandate

Am o problema cu o retea (LAN) intre trei PC-uri, dintre care unul are instalat WindowsXP SP2 si doua Windows 98SE. De pe compul cu Win98SE, vad celelalte compuri, pot accesa documentele. De pe asta cu XP, le vad pe celelalte dar nu pot accesa documentele de pe ele direct de pe desktop/network... sau din explorer sau mycomputer, ci doar direct din word, excel, etc. Dar nici din word, excel accesat pe xp nu pot salva direct pe statia cu win98Se (aici am un share de documente important), doar sa salvez pe xp si sa transfer apoi fisierul. In plus, am parola pe reteaua LAN, dar pe compurile cu win98SE ma intreaba parola retelei cand il accesez pe celalalt, insa cand accesez reteaua de pe xp, nu ma intreaba de nici o parola. Am incercat sa le adaug clienti asemanatori (m-am gandit ca asta este pb - XP are Client for Microsoft Network, iar cele doua cu Win98SE au Microsoft Family Logon, dar XP-ul nu are protocol Microsoft Family Logon si nici nu pot sa-l instalez, ca nu-l gasesc). Daca incerc sa pun la client pe 98SE pe Client for Microsoft Network, imi cere de fiecare data la bootare parola si user si e de-a dreptu enervant. Cum sa rezolv problema? Sa pot accesa documentele direct din explorer, etc, sa pot salva de pe o statie pe alta? Va multumesc de pe acum pt orice idee !!! :good:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Daca incerc sa pun la client pe 98SE pe Client for Microsoft Network, imi cere de fiecare data la bootare parola si user si e de-a dreptu enervant. Cum sa rezolv problema? Sa pot accesa documentele direct din explorer, etc, sa pot salva de pe o statie pe alta? Va multumesc de pe acum pt orice idee !!! :stars:

Cred că ar trebui să te obisnuiesti cu ideea de a introduce parola la fiecare pornire. Eu am o astfel de retea la firmă, dar e cu server Linux. Retelele Microsoft organizeaza acele nesfarsite licitatii, de cate ori porneste si se opreste vreun calculator, de aceea ai nevoie de Linux, pe care poti instala Samba si le bagi Windows-urilor mintile-n cap :yes:

 

Documentele stau pe server, care apare in Windows Explorer ca partitia "Y". Masina care ruleaza Linux poate fi orice P II la 400 MHz, care se obtine practic gratis, in zilele noastre. Iti trebuie un HDD de vreo 4 GB si vreo 256 MB de RAM, dar cred ca te descurci si cu 128. Masina Linux nu are nevoie nici de monitor, nici de tastatură.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×