Sari la conținut
Forum Roportal
zodiak

Noutăți absolute din știința prezentului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

https://jurnalul.ro/stiri/externe/japonia-medicament-regenerare-dinti-pierduti-936479.html

Inovație revoluționară: Japonia lucrează la un medicament pentru regenerarea dinților pierduți

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   11:15

Japonia lucrează la un medicament pentru regenerarea dinților pierduți. Medicamentul care permite dinților să crească la loc se apropie de faza de testare.

Pastila" de creștere a dinților este destinată persoanelor care, din cauze congenitale, nu au o pereche completă de dinți permanenți. Inițial, obiectivul cercetătorilor este de a face medicamentul disponibil pentru uz general până în 2030.

"Creșterea unor dinți noi este visul oricărui dentist. Lucrez la acest lucru încă de când eram doctorand. Eram sigur că îl pot realiza", a declarat Katsu Takahashi, șeful departamentului de stomatologie și chirurgie orală de la Institutul de Cercetare Medicală al Spitalului Kitano din Osaka, potrivit kitano-hp.or.jp.

Anodonția este o afecțiune congenitală care împiedică creșterea unui set complet de dinți, o problemă care afectează aproximativ 1% din populație. Cei care cresc cu anodonție se confruntă cu dificultăți în îndeplinirea chiar și a unor funcții aparent simple, cum ar fi mestecatul, înghițirea și vorbirea, cu un impact negativ asupra dezvoltării lor.

Descoperirea a venit atunci când echipa lui Takahashi a descoperit că o anumită genă, atunci când era eliminată, permitea șoarecilor modificați genetic să aibă mai mulți dinți. De aici a apărut ideea de a dezvolta un medicament care să blocheze acțiunea unei proteine, numită USAG-1, capabilă să limiteze creșterea dinților.

Medicamentul, care și-a dovedit deja eficiența pe șoareci, este pregătit pentru a fi utilizat la om. Dacă se dovedește că nu are efecte secundare nocive, acesta va fi destinat tratării copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani care suferă de anodonție.

Dacă va avea succes, medicamentul ar putea revoluționa întregul domeniu al stomatologiei.

Editat de zodiak
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am mai citit despre asta, dar pana la faza finala pe care se va putea aplica, folosim serviciile dentistilor care pe moment bat joc de clienti 99% din ei doar sa ne ia banii ca asigurarile aproape nimic nu platesc la inlocuirea dintilor. O consultatie sau o parte din curatatul dintilor, nici macar X-ray-urile nu le acopera dar mai nou se vor doar MRI-uri care incep la $500.

O sa regrete aceasta avansare de stiinta toti Stomatologii daca se va putea folosi asa cum au prevazut, ca lumea va prefera metoda noua si mult mai ieftina, decat tortura traditionala.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Medicul a extras mii de dinți sănătoși FOTO pixabay.com   Specialisti Dentari pe Planeta

Stomatologul groazei: a scos 3.900 de dinți sănătoși de la pacienți și le-a pus proteze scumpe. A scos dinți sănătoși de la 374 de pacienți și le-a montat proteze scumpe.

În acest mod și-a finanțat viața de lux pe care o ducea, ajungând în scurt timp cel mai bine plătit dentist din Franța. Câștiga 80.000 de euro pe lună.

Un dentist din Marsilia s-a îmbogățit, fără a ține cont de jurământul său medical: practic, și-a mutilat pacienții. Faptele lui Lionel Guedj, de 43 de ani, par desprinse dintr-un film de groază. Medicul a extras un total de 3.900 dinți sănătoși de la oameni și apoi le-a vândut proteze incredibil de scumpe. Le-a promis victimelor sale zâmbete ca ale vedetelor de cinema. În realitate însă i-a tras pe sforară fără scrupule doar pentru a obține cât mai mulți bani.   

Parchetul a descris mașinațiunile crude ale lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Iar „afacerea cu extragerea dinților” a fost, de fapt, extrem de profitabilă pentru dentistul de groază. Companiile de asigurări de sănătate și asiguratorii privați au acoperit facturile - și astfel au finanțat viața luxoasă a dentistului.

Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și conturi bancare cu peste 2,2 milioane de euro. Guedj trebuie acum să-și ia rămas bun de la tot acest lux: vineri, o instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii.

Instanța a confirmat, de asemenea, o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare. Tatăl său, în vârstă de acum 71 de ani, Jean-Claude Guedj, care l-a susținut, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Fiul său „poate a lucrat puțin prea repede”, a spus el în timpul procesului. Lionel Guedj a urmărit verdictul prin videoconferință din închisoare.    Declarațiile deprimante ale martorilor arată ce consecințe teribile au avut acțiunile dentistului pentru cele 374 de victime ale sale. Procurorii au spus că mulți dintre pacienți s-au simțit „trădați”, „folositi” și „plini de rușine”. 

O tânără a povestit revistei „Closer” despre suferința prin care a trecut. I s-au extras 24 de dinți când avea 18 ani. Femeia umilită a povestit: „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc, aveam vorbirea udă și dificultăți de mâncare.” S-a izolat din ce în ce mai mult după tratament pentru că îi era rușine.

Operațiile făcute rapid și neglijent

În 2005, Guedj și-a deschis cabinetul în nordul orașului Marsilia, unde locuiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. Era în relații cu mulți dintre pacienții săi, văzând până la 70 pe zi, mulți fără programare. Cinci ani mai târziu a ajuns cel mai bine plătit stomatolog din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză asupra cazului de groază spune: „A existat un plan de tratament sistematic pentru a extrage cât mai mulți dinți posibil. A efectuat operațiile rapid și neglijent. Mulți pacienți s-au plâns ulterior de inflamație și proteze dentare nepotrivite".

Producătorul său de proteze a mărturisit că Guedj a comandat punți de la el fără să le ajusteze mai întâi. Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze radiografiile. Guedj contabilizează atât de multe proceduri încât ziua lui de lucru ar fi trebuit să dureze până la 52 de ore.

https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/stomatologul-groazei-a-scos-3900-de-dinti-2310327.html

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×