Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Județul Bistrița-Năsăud, Lacul Colibița

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Lacul Colibița, o perlă rară între lacurile frumoase ale României  O perlă rară între lacurile frumoase ale României

Lacul Colibița, de o rară frumusețe în țară, situat pe Valea Bistriței, între Munții Bârgăului și Munții Călimani, atrage tot mai mulți turiști de la an la an. Plajă, ape curate, un aer de munte pur, trasee și drumeții, plimbări pe apă și cu bicicletele… tot ce vrei găsești lângă lacul Colibița și multe alte obiective atractive în zonă.
Fie ca vrei sa vizitezi Colibita doar pentru o zi sau vrei sa stai mai mult de 7 zile exista posibilitati minunate de cazare la unul din frumoasele hoteluri, pensiuni sau case de vacante: Hotel Roser Boutique, Montana Resort&Spa, Panoramic, Fisherman's etc.  

Una dintre legendele care circulă în zonă se referă la fosta biserică din lacul scufundat. Aceasta spune că atunci când scade apa, se poate observa crucea de pe biserică.

Poveștile de acum un secol spun că lacul Colibița avea un aer atât de curat și binefăcător că putea vindeca afecțiuni pulmonare grave. Istoria păstrează mărturia unor oameni care s-au vindecat de tuberculoză pe aceste meleaguri, unde a funcționat și un sanatariu până în anul 1944.
Tariful pentru o cazare care include micul dejun este de 700 de lei, iar dacă se adaugă și cina, costul crește la 900 de lei pe zi, pentru două persoane!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Colibita

"Stațiunea Colibița, numită și „marea de la munte”, este o așezare bistrițeană de la poalele munților Bârgău și Călimani. În acest loc special, cerul și pământul, oglinda de apă a lacului, ceața și norii spectaculoși oglindesc parcă toate cele patru anotimpuri într-o zingură zi. 

Un studiu privind calitatea aerului de la Colibița comandat de autoritățile județene, oamenii de știință au confirmat că zona are cel mai curat aer din România".

doctorul zilei.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×