Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Râmnicu Vâlcea

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Locul special din Romania unde temperatura nu sare de 15 grade Cei care il viziteaza raman impresionati

Salina Ocnele Mari,  zona unică din țara noastră unde termometrul nu arată mai mult de 15 grade Celsius. 

Se află la aproximativ 10 kilometri depărtare de orașul de reședință din județul Râmnicu Vâlcea.  De fapt, este un orășel subteran din sare pentru că aici oamenii găsesc terenuri pentru diverse sporturi, baruri, restaurante, un lăcaș de cult și un muzeu.

Dacă nu ți-ai dat seama despre ce loc special este vorba îți spunem noi. Se numește Salina Ocnele Mari și este una dintre cele mai mari amenajări de acest fel din România.  Are o suprafață de 40.000 de metri pătrați. 

Turiștii caută salina pentru temperaturile scăzute care nu depășesc 15 grade Celsius. Umiditatea aerului este de circa 50%, indiferent de gradele pe care le arată termometrul în afara Salinei Ocnele Mari din județul Vâlcea.

În felul acesta oamenii se pot adăposti de caniculă și în plus, se pot bucura de multe expoziții de artă sau sculpturi speciale. De asemenea, în interior se poate servi prânzul sau se poate merge la o degustare de vinuri.

Salina Ocnele Mari este un loc pe care oamenii trebuie neapărat să-l bifeze vara aceasta. Exploatarea de sare din această regiune a început în perioada neolitică și a continuat apoi în Epoca Bronzului și în Epoca Fierului.

Locul a fost deschis turiștilor în anul 2009 și de atunci este o zonă turistică importantă. Accesul în interior se face cu microbuze care pleacă la un interval de 30 de minute. Durata călătoriei durează 10 minute.

Conform site-ului oficial, adulții trebuie să scoată din buzunar 45 de lei, în timp ce copiii peste 3 ani trebuie să achite un bilet care costă 30 de lei. Studenții până în 26 de ani plătesc 35 de lei, iar pensionarii 40 de lei. Toate distracțiile din interiorul salinei se plătesc.

În această zonă cercetătorii au identificat și fortificația dacică Buridava. Mulți dintre turiștii care ajung la Ocnele Mari se bucură de relaxare de agrement, dar și de terapia cu aerosoli împotriva afecțiunilor respiratorii.

https://www.fanatik.ro/locul-special-din-romania-unde-temperatura-nu-sare-de-15-grade-cei-care-il-viziteaza-raman-impresionati-20449994

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×