Sari la conținut
Forum Roportal
zod

Trehaloza - polizaharida vietii vesnice, Tardigradul aka Ursuletul de apa si Marea Conspiratie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trehalose

https://ro.warbletoncouncil.org/trehalosa-13085 

Trehaloza este un polizaharid folosit pe scala larga in alimentele procesate ori congelate, probabil unul dintre E-uri, insa acest zahar-conservant este cea mai spectaculoasa substanta existenta astazi pe piata, deoarece acest polizaharid nu doar conserva alimentele si nu este daunator deoarece in intestin este rupt in molecule de glucoza care trec in sange, dar aceasta molecula miraculoasa este superioara glucozei prin ceea ce face in organismul Tardigradelor aka Ursuletul de apa si nu numai. 

Trehaloza apara de cancer si apara ADN-ul de distrugere prin stresul oxidativ, apara membranele celulare si proteinele la temperaturi de +200C si - 140C ori chiar mai joase cat si la deshidratare maxima cand se pierde 90% din cantitatea de apa din organism, in plus insectele o utilizeaza la sintetizarea exoscheletului de chitina. 

De ce avem o conspiratie la mijloc?! 

Urmarind mai multe emisiuni despre studiul tardigradelor, am observat ca echipele de savanti pretindeau ca au sintetizat aceasta substanta dupa multi ani de studii, ori noi observam ca substanta era utilizata de decenii intregi ca si conservant in alimentatia publica. 

1.) Ma intreb acum de ce nu au spus nimic despre rolul acestei substante in organismul uman daca ar fi introdusa ca atare direct in sange?! 

-Oare s-ar putea elimina cancerele?! 

-Oare oamenii ar traii secole ori chiar milenii in loc de decenii?! 

-Am putea supravietui in staza metabolica si ori criogenica ori deshidratare pentru eternitate pe orice planeta si mediu ostil?! 

2.) Oare nu cumva Centrele de criogenare a organelor si a bogatilor lumii nu folosesc de ceva vreme trehaloza ca antigel suprem nevatamator pentru conservarea pieselor anatomice si a persoanelor in staza vitala?! 

PS: Iata cat de transparenta si de umanista este societatea umana! 

-Oare mai putem avea incredere in liderii planetei si in sistemul lor cand noi suntem tinuti de prosti precum animalele intr-un secol 20 continu precum este prezentata umanitatea in filmele de anticipatie "Jupiter Ascender" si "Guardians of the Galaxy"?! 

Extracting trehalose was once a difficult and costly process, but around 2000, the Hayashibara company (Okayama, Japan) discovered an inexpensive extraction technology from starch.[4][5] Trehalose has high water retention capabilities, and is used in food, cosmetics and as a drug. A procedure developed in 2017 using trehalose allows sperm storage at room temperatures.

Vertebrates do not have the ability to synthesize or store trehalose.

Trehalase in humans is found only in specific location such as the intestinal mucosa, renal brush-border, liver and blood.

Deci avem in mod natural dar nu stocam suficient!!! 

https://drug-dev.com/trehalose-a-powerful-excipient-in-the-formulation-toolbox/

https://www.superfarma.it/thealoz-soluzione-oculare-flacone-10ml.html

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rapid mi-a trecut prin cap prietenul nostru care a murit recent si inca n-a fost eliberat corpul din spital dupa o saptamana.   Sotia nu l-a vazut mort ca salvarea nu accepta insotitori iar el a fost luat de acasa in viata.  Pana a venit de la casa ei fiica lor si s-au dus la spitalul cel mai apropiat, era declarat mort la sosire, asta este procedura oficiala.  Eu imediat mi-am dat seama ca se scot organele bune si tot ce mai au nevoie din corp, nu prea se intereseaza de cauza mortii la unu care nici nu are record medical desi s-a nascut in State!!!     

La o prietena mai demult a murit sotul si dupa 6 luni i-au inapoiat corpul ca a fost sinucidere,  si la un tanar care tot s-a sinucis, tatal lucra cu sotul, la fel dupa 6 luni au dat inapoi corpul doar ca au adus un sicriu intr-o capela foarte insotit de oficialitati ca era momentul cand au terminat liceul colegii si voiau sa-l celebreze si pe el.  Am fost acolo la evenimentul trist intre tinerii inspaimantati ca din suparare a facut gestul, ca o tanara nu-l voia de prieten si s-a simtit marginalizat ca erau mai putin instariti ca parintii ei.

Acum imi dau seama ca politicienii intra sa intinereasca primind organe sanatoase si tinere dar si alte substante din corp pe langa sange, insa la multe nu sint bine acceptate si cu cadoul miraculos vor arata si mai urate ca le desfigureaza.   Asta a patit si Tina Turner ca nu i s-a potrivit rinichii sotului desi dupa analizele respective parea ca va merge. 

Aretha Franklin la fel a avut nevoie de transplant de rincihi dar a fost anuntat la TV intr-o noapte la stiri si lumea a inceput sa se anunte pentru testare ca a "speriat" medicii, in fiecare localitate pazit de armata au instalat laboratoare si cine voia sa doneze ceva, era momentul.  S-a mai anuntat ca stau si copiii in rand la rinichi si vor fi salvati, si au fost in fiecare centru de transplant chemati si multi pacienti la ultima sansa. 

Operatiunea Frankenstein continua, dar nu mereu reusesc nici de la copiii cu organe tinere sa salveze bogati batrani.   Saud Arabii spre norocul albilor care mananca PORC, nu sint potential donatori pentru ei sa nu devina unu cu porcul, dar merg in Pakistan si cumpara copiii saraci cu minciuni, am citit on-line scris de o vreme intr-un articol.   

Despre transfuzia de sange am auzit inca prin anii '60 in Sighet ca cei suferinzi de Syphilis/Sifilis si extrem de bogati comunisti au primit sange de la copiii abandonati din orfelinat la fel de renumit ca si Casa de Nebuni sau Penitenciarul din Sighetu-Marmatiei.   Dupa o vreme urmau niste inmormantari mai ceva ca o nunta, eram primiti cu cadouri cei care ne-am dus la eveniment, erau romani cu alte traditii ca si catolicii.     

Spre norocul nostru inca nu sintem in cotete cu cercelul in urechi cu datele personale!!!    La fel ma bucur ca NU se potrivesc organele la voia intamplarii, si mor primitorii insistenti cu bani multi ca si Tina, Aretha care tot folosea droguri narcotice ilegale de aceea a murit, faimosul J.R. din Dallas, Larry Hagman care dupa transplant de Ficat a baut alcool si n-a tinut la viata si multi altii.   

Asigurarile medicale americane de la firme, pentru muritorii de rand, care din cauza de alcool s-au imbolnavit, NU le mai achita operatia de transplant ca foarte multi au pacalit sistemul si au murit foarte repede dupa operatie ca au baut, s-au drogat si care ce au mai facut, altii sex neprotejat.   

COVID a ajutat la curatatrea Planetei de acesti specimeni in numar foarte mare.

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe la sfarsitul anilor 90 am aflat si noi ca filmul sf din anii 60 Senatorul Zecharias, nu era un simplu film sf si ca exista de ani buni poate decenii Societatea de criogenie umana Alcor, insa minciuna a continuat deoarece pe Discovery ne spuneau ca au pornit de la un fel de etilen-glicol si ca dezvolta substantele criogenice, desi in natura broastele folosesc siropul de glucoza de 40 de ori peste concentratia din organismul diabeticilor. 

Mai mult ca sigur ca stiau de trehaloza si o si produceau inca de prin anii 50-70 ori chiar si mai devreme. 

Astazi clinicile de fertilizare conserva sperma cu trehalosa iar oamenii de rand in urma unor accidente letale sunt aruncati la gunoi?! 

Practic si ramasitele unor soldati aruncati in aer ar putea fi perfect conservate cu acest polizaharid si protezate mai tarziu, dar se pare ca pentru ei noi suntem șeptel si nimic mai mult!

PS:

Suntem siluiti sa traim intr-un continu secol XX precum niste vite si suntem intoxicati logic pentru a nu mai putea iesi afara din aceasta ceață. 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Glycerol 

AntifreezeEdit

Main article: Antifreeze

Like ethylene glycol and propylene glycol, glycerol is a non-ionic kosmotrope that forms strong hydrogen bonds with water molecules, competing with water-water hydrogen bonds. This interaction disrupts the formation of ice. The minimum freezing point temperature is about −38 °C (−36 °F) corresponding to 70% glycerol in water.

Glycerol was historically used as an anti-freeze for automotive applications before being replaced by ethylene glycol, which has a lower freezing point. While the minimum freezing point of a glycerol-water mixture is higher than an ethylene glycol-water mixture, glycerol is not toxic and is being re-examined for use in automotive applications.[35][36]

In the laboratory, glycerol is a common component of solvents for enzymatic reagents stored at temperatures below 0 °C (32 °F) due to the depression of the freezing temperature. It is also used as a cryoprotectant where the glycerol is dissolved in water to reduce damage by ice crystals to laboratory organisms that are stored in frozen solutions, such as fungi, bacteria, nematodes, and mammalian embryos. Some organisms like the moor frog produce glycerol to survive freezing temperatures during hibernation.

CryoprotectantsEdit

Freezing temperatures impose tremendous stress on the moor frog; breathing stops, circulation stops, ice forms in the tissues, and cells are severely dehydrated. To tolerate these tremendous stressors the moor frog and many other ice-tolerant animals greatly subdue metabolic processes, produce antioxidants, and use other biochemical means to make freezing tolerable i.e. cryoprotectants (anti-freeze). Moor frogs are known to utilize glucose as a cryoprotectant which is formed through gluconeogenesis—a natural process in livers. Because gluconeogenesis is generally restricted to the liver and glycolysis (the breakdown of glucose) continues through wintering, it is presumed there are cryoprotectants other than glucose at play in other parts of the body i.e. the muscles. Glycerol is found in much greater concentrations in the liver and muscles of frozen moor frogs. Mannose, maltose, and maltitol are also known to be in higher concentrations in the liver and muscles of frozen moor frogs; however, the change in concentration is not as drastic as the change in concentration of glycerol between frozen and non-frozen moor frogs. Freezing temperatures directly increase the rate at which glucose is broken down. The manufacture of these products all requires the use of glucose, which is stored in a polymeric form, glycogen, in the muscles. As expected, the production of these cryoprotectants and continued metabolism (even though it is slowed) consumes a great quantity of glycogen that is not replenished as the frog is not feeding during the winter.[40]

Lactate and ethanol are found in higher concentrations in frozen moor frogs. The moor frog is the only known terrestrial vertebrate to produce ethanol as a product of glycolysis. These two molecules are products of anaerobic processes which is to be expected because breathing/aerobic processes drastically slow down to the point of stopping when the moor frog is in a frozen state. Products of the breakdown of DNA are found in higher concentrations in frozen moor frogs suggesting that freezing is a highly stressful process for the frog. Frozen moor frogs also have greater concentrations of antioxidants; which are presumably made in anticipation of the oxidative stress when aerobic respiration resumes after thawing.

Metabolism during freezingEdit

Moor frogs still exhibit aerobic respiration at temperatures immediately below 0°C i.e -0.5°C to -1°C. However, the amount of oxygen consumed exponentially decreases with each decrease in degree Celsius. The majority of glucose degradation still occurs through anaerobic processes.[41] Glycogen content in muscles reaches 35% in males, 20% in females, and 25% in juveniles by mass in autumn before wintering. Glycogen in the muscles also decrease much more over winter than in the liver as limbs freeze before the core does. The mass of glycogen in the liver decreased by 10 times in females and up to 30 times in males. In a study, female Moor frogs lost 82% in mass of body fat after wintering and males lost 81%.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moor_frog

https://m.dcmedical.ro/indulcitori-maltitol-patru-efecte-secundare-comune-pentru-e965_613124.html#:~:text=CE Este Maltitolul? 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mannose 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Maltose

The moor frog is only known to overwinter on land. They overwinter in pits of leaf litter and between tree stumps. Moor frogs from European Russia and Western Siberia are able to tolerate freezing to temperatures as low as -16°C.

Freeze-tolerant frogs may see up to 65% of their body freeze solid during winter. 

Siberian populations exhibit 0% mortality at -8°C, 25% mortality at -10°C, and 50% mortality at -12°C. A few members from a population from Karasuk were able to freeze solid to -16°C, thaw, and survive.[38] The time a frog spends frozen does not seem to affect mortality rather the absolute minimum temperature they experience has the greatest effect on mortality. Frogs have been recorded to spend around 3 months in this frozen state with the potential to survive thawing.

Lactate and ethanol are found in higher concentrations in frozen moor frogs. The moor frog is the only known terrestrial vertebrate to produce ethanol as a product of glycolysis. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lactic_acid 

Deci solutia a fost mereu la indemana, inclusiv etanolul, adica alcoolul alimentar, maltoza, glucoza, glicerina si glicogenul! 

Acum au patentat trehaloza si o tin din scurt, deoarece acest zahar este mult peste ceea ce poate face glucoza, glicerina, samd. 

800px-Остромордый_лягушонок,_Дубининский_ручей.jpg

Rana_arvalis2.jpg

Distribution_map_of_moor_frog.jpg

R (19).jpg

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wood_frog

The Japanese tree frog shows even greater cold tolerance than the wood frog, surviving in temperatures as low as −35 °C (−31 °F) for up to 120 days.

Urea is accumulated in tissues in preparation for overwintering,[citation needed] and liver glycogen is converted in large quantities to glucose in response to internal ice formation. Both urea and glucose act as cryoprotectants to limit the amount of ice that forms and to reduce osmotic shrinkage of cells. 

 

These H. japonica were shown to survive at -30 °C for up to 120 days.[2] Other frog species, at such temperatures, will accumulate ice, a phenomenon that proves lethal.[2] This accumulation of ice was not observed in H. japonica.[2]

During the exposure to cold, H. japonica seems to produce glycerol.[2] This production of glycerol increases as temperature decreases.[2] It is thought that this glycerol production plays a role in the cold-resistance of H. japonica.[2] However, other frog species have similar glycerol production, but do not have cold resistance to the extent of H. japonica.

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://ro.warbletoncouncil.org/trehalosa-13085 

La animale experimentale, unele studii au arătat că trehaloza este capabilă să activeze o genă (aloxe 3) care îmbunătățește sensibilitatea la insulină, scade glucoza hepatică și crește metabolismul grăsimilor. Această cercetare pare să arate promițătoare în viitor pentru tratamentul obezității, a ficatului gras și a diabetului de tip II.

Alte lucrări au arătat unele beneficii ale utilizării trehalozei la animale experimentale, cum ar fi creșterea activității macrofagelor pentru reducerea plăcilor ateromatoase și astfel „curățarea arterelor”.

Aceste date sunt foarte importante, deoarece vor permite, în viitor, să influențeze în mod eficient prevenirea unor boli cardiovasculare foarte frecvente.

Comparativ cu alte zaharuri, trehaloza are o capacitate mult mai mare de a stabiliza membranele și proteinele împotriva deshidratării. În plus, trehaloza protejează celulele împotriva stresului oxidativ și caloric.

Industrial, trehaloza este sintetizată enzimatic dintr-un substrat de amidon de porumb cu enzimele malto-oligozil-trehaloză sintetază și malto-oligozil-trehaloză hidroxilază, din Arthrobacter Ramosus.

Capacitatea trehalozei de a acționa ca un protector al stratului lipidic al membranelor celulare pare să fie legată de structura sa unică, care permite membranelor să păstreze fluid. Acest lucru previne fuziunea și separarea fazelor membranei și, prin urmare, previne ruperea și dezintegrarea lor.

Conformația structurală a trehalozei (bivalve) de tip scoică, formată din două inele de zahăr orientate una spre cealaltă, permite protejarea proteinelor și a activității multor enzime. Trehaloza este capabilă să formeze structuri de sticlă necristaline în condiții de deshidratare.

Este principalul carbohidrat din hemolimfa insectelor și se consumă rapid în activități intense, cum ar fi zborul.

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×