Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Centrul Naţional al Cinematografiei Romanesti

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

"Producătorii internaționali de filme sunt ademeniti să vină în vestul României. „Filmele pompează bani în economia locală şi promovează pe gratis regiunea”, transmit reprezentanții Asociației Documentor, care au lansat la Timișoara o campanie de promovare pentru înființarea unui centru regional de film. West Romania Film Center va fi creat după modelul și experiența Viken Filmsenter din Norvegia."

Un plus pentru turism și pentru promovarea oraşului şi a regiunii

Aducerea unor echipe de filmare care, de cele mai multe ori, înseamnă peste o sută de persoane care stau în oraş mai multe luni ar însemna venituri considerabile pentru firmele care oferă servicii în zonă, ar aduce un beneficiu şi pentru industria creativă locală, un plus pentru turism și ar contribui la promovarea oraşului şi a regiunii.

„Am avut această idee încă din 2019, când am organizat o întâlnire la primărie. Producția de film nu este ceva legat numai de artă, ci și de economia locală. S-a filmat Hackerville în Timișoara, a fost produsă de compania lui Cristian Mungiu, iar filmul respectiv a lăsat în economia locală, în Timișoara, aproape un milion de euro, când s-a filmat această serie. E o chestie care ar interesa pe mai mulți oameni”, a adăugat Florin Iepan.    

Proiectul North by Soutwest beneficiază de un grant în valoare de 82.104 euro. Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă. Cele trei state donatoare cooperează îndeaproape cu UE în baza Acordului privind Spațiul Economic  European (SEE). Între 1994 și 2014, statele donatoare au contribuit cu 3,3 miliarde de dolari prin granturi. Pentru perioada 2014-2021, Granturile SEE și norvegiene se ridică la 2,8 miliarde de dolari.

(Comunicat transmis redacției de Asociația Documentor)

Sursa foto: Pixabay

sursa: Retete si Vedete

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 pavel-bartos-8.jpg

Un film românesc a spart audiențele pe Netflix: - „Ramon” ... urmat de „Mirciulică” și „Miami Bici”

Pavel Bartoș a cucerit audiențele!!!   Ce stire pozitiva,  un ungur si secui a spart barierele spre succes in rolul lui Ramon, un mexican???  

Eu nu ma abonez inca la NETFLUX doar pentru atat ca nici BORAT n-am vazut inca .... decat 2 secunde de secvente deloc pe gustul meu.

Urmeaza Premieul Palma de Aur de la Cannes pentru aceste productii!!!  Sa produca si altceva sa fie macar nominat pentru OSCAR!!! 

https://evz.ro/ramon-a-spart-audientele-pe-netflix.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×