Sari la conținut
Forum Roportal
titi_greucean

Razboi in Rp Moldova ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Noul prim ministru moldovean face niste declaratii extrem de grave. Acesta sustine ca Transnistria va fi demilitarizata. 

Deci asa cum a spus Cristoiu, aceasta Maia Sandu fiica lui Soros este asmutita de americani via zelensky sa muste de koor Federatia Rusa. De aia a demis-o pe Gavrilita ca aia nu vrea sa faca jocurile astea murdare.

De parca nu e suficient ca au distrus Ucraina acum neoconii vor si distrugerea Moldovei. Sau poate tinta este atragerea Romaniei in razboiul lui zelensky. 

Romania ar face o greseala capitala sa sprijine Moldova intr-un eventual razboi contra Transnistriei. In primul rand ar fi o tradare fata de Romania , daca Moldova vrea Transnistria, atunci mult succes , nu mai sunteti fratii nostri , Transnistria nu e pmant romanesc, nu ne bagati pe noi in razboiul vostru. Ar fi bine sa ne trezim pana nu e tarziu.

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai aceasta se urmareste. 

Vestul a girat probabil lui Zelensky ca pana si in momentul colapsului Ucrainei in fata Rusiei, guvernul de la Kiev va fi protejat in teritoriul ucrainean dupa modelul ocupatiei de catre aliati a Germaniei Naziste si partitia acestora. 

In speta aceasta tarile de pe frontiera de vest a Ucrainei vor primi ordin sa reactioneze daca va cadea Ucraina de est, iar Rusia va atinge Linia Niprului. 

Romania va fi pusa probabil sa avanseze pana in Transnistria ori chiar spre Ingulets, iar Polonia va avansa spre Podolia si Bucovina, totul pentru a asigura viitorul acestor zone sub forma unei Ucraine NATO-UE pentru ca infrangerea sa nu fie totala. 

PS: Este posibil ca totusi aceasta strategie sa se faca fara ostilitati NATO-Rusia. 

Insa de asemenea exista si riscul unor ostilitati directe daca ne gandim ca Rusia a pierdut Marea Baltica cedand Tarile Baltice la NATO-UE, iar vestul ar dori sa pastreze sud-vestul Ucrainei. 

Rusia ar putea ceda Basarabia Romaniei, dar ar avea nevoie de toata Ucraina de sud si deci si de sud-vest pentru a securiza Crimeea, deoarece dupa cum s-a si vazut pana acum, fortele Kievului au lansat atacuri asupra Crimeii tocmai din Ucraina de sud-vest dinspre Mycolaiv, Odessa si dinspre acea peninsula aflata pe malul apusean al Niprului de langa Herson si care coteste pe langa nord-vestul Crimeii in imediata vecinatate. 

PS: Eu cred ca totul este impins intentionat spre supra-escaladarea conflictului. 

Presa apuseana ne-a intoxicat din start in povestea cu Zelensky, deoarece este chiar pe dos decat au spus. 

Practic Zelinsky a cerut sprijin militar din 2014 pentru a elibera Crimeea apoi Donbasul, pe care dupa aceea le-a pierdut. 

Apoi a cerut ajutor militar continu pentru a elibera Crimeea si Donbasul, dar culmea a pierdut si mai mult teritoriu. 

Apoi a venit cu lozinca ca nu va ceda o palma de pamant, dar in realitate dupa ce armata rusa s-a retras din nord-estul Ucrainei si din Ucraina de sud-vest, ea a acaparat teritoriu in plus in Ucraina de sud, de est si de sud-est, adica fortele kievului pierd eroic, dar consistent, iar daca vor fi impinsi la vest de Nipru toata lumea va stii sigur ca Zelinsky se ocupa cu glumele, deoarece jumatate din harta tarii nu o poti pacali indiferent cum ai intoarce-o! * 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×