Sari la conținut
Forum Roportal
Rayn

A fost sau nu război în Ucraina?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Recent Zelinsky a anuntat cati soldati rusi au fost neutralizati saptamana trecuta in Bahmut, ba chiar stie si cati soldati rusi au fost doar raniti si cati au rani care i-au scos din lupta! 

Adica stie ceea ce nici macar soldatii respectivi si doctorii lor nu pot stii imediat si foarte clar. 

Toate aceste aberatii vin dupa inceperea ofensivei ruse din Bahmut si alte orase din regiune si dupa ce la finele saptamanii trupele Wagner si parasutistii rusi ajunsera deja sa ocupe jumatatea de est a Bahmutului pana la raul Bahmut si incepusera sa penetreze jumatatea apuseana a orasului. 

Se pare ca se va repeta din nou modelul Azovstal-Mariupol. 

Cat despre zecile de mii de soldati ucraineni gata pregatiti de marea contraofensiva, vor deveni carne de tun in actiunile ofensive furibunde ale Armatei Ruse, deci ofensiva ucraineana va exista doar in propaganda oficiala si nimic mai mult. 

Practic trupele ruse dinspre Donetk si Lugansk sunt foarte aproape sa faca jonctiunea cu trupele din zona de sud si vest, adica cu trupele ruse din Zaporojie si Herson, iar apoi va urma o perioada de consolidare cat si de actiuni ofensive cel mai probabi spre sud-vestul Ucrainei si Transnistria. 

Ideea este ca Ucraina nu va mai putea face nimic cu o linie a frontului atat de mare si va cere negocieri de pace, insa in acel moment Rusia va trebui sa controleze deja zonele vizate inca din 2014-2022 pentru a putea avea revendicari teritoriale inclusiv in sud-vestul Ucrainei si Transnistria ori Basarabia. 

Rusia nu isi va schimba planul decat daca va fi obligata sa lupte puternic in jumatatea de est a Ucrainei, adica la est de Nipru, ceea ce nu va face decat sa complice lucrurile in sensul ca frontul principal se va centra pe capturarea intregii Ucraine de est cu stabilirea liniei fortificate pe Nipru si abia apoi lansarea ofensivei inspre sud-vest prin zona Zaporojia pana in Basarabia, dar aceasta in acest scenariu se va petrece dupa mega-dezastrul Kievului daca trupele ruse vor atinge linia Niprului de la Kiev la Dnipro. 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma este vorba despre infiintarea Bancii Mondiale BRICS cu centrul dur in Banca Chinei si care se va substitui FMI-ului american. 

Pana la urma SUA va renunta si la Taiwan, deoarece a pierdut deja cele mai mari tari din lume, plus Africa, care s-au pus la adapostul Rusiei si Chinei atat militar cat si economic. 

Practic SUA si UE au fost puse la colt iar nu Rusia, insa se tace malc. 

Si totul din cauza iluminatilor care si-au batut joc de SUA si de intregul occident. 

Prin atitudinea lor de prosternare la adresa iluminatilor, au pierdut desertul arab, Africa,... BRICS. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acuzații pentru Rusia

Recent, jurnaliștii CNN au dezvăluit că Federația Rusă a capturat o parte din armele și echipamentele furnizate de SUA și NATO rămase pe câmpul de luptă din Ucraina și le-a trimis în Iran. Kremlinul consideră că, dacă va continua să-i furnizeze aliatului din Orientul Mijlociu dispozitive occidentale capturate, îl va stimula să își mențină sprijinul pentru războiul din Ucraina.

PS: Asa si este, totul este negot si negociere, in plus de aceea Ucraina primeste doar anumite arme, iar Rusia nu se grabeste sa castige razboiul. 

Iranul cat si China primesc tehnologie militara rusa dar si NATO capturata pe frontul ucrainian. 

Se stie ca armele Chinei sunt fie duplicate americane, fie duplicate rusesti. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Purul adevar este ca astazi SUA are retinere inclusiv fata de Coreea de Nord cand vine vorba de a o ataca, ceea ce ar conduce la pierderi mari pentru US Army si la pierderea Coreei de Sud chiar si fara concursul Chinei si Rusiei. 

Iranul pare ceva mai slab decat Coreea lui Kim insa in cativa ani ar putea sa intreaca capacitatile militare ale acesteia. 

Colac peste pupaza BRICS-ul ofera o potentiala umbrela tuturor statelor care cer acest lucru. 

Deci toata polologhia cu Rusia cea slabita, nu prea sta in picioare chiar si doar daca ne gandim la forta suficienta a Iranului si a Coreei de Nord. 

Simplul motiv pentru care NATO nu a deschis un razboi in Iran si sau in Coreea de Nord, a fost deoarece NATO ar fi pierdut aceste razboaie. 

In geopolitica Israelul nu este un ghimpe in coasta orientului musulman ci din potriva este necesar ca unealta a santajului militar al lumii musulmane fata de SUA si UE, deoarece in caz de pericol statele musulmane nu pot trage pana in UE ori SUA, dar pot rade din temelie Israelul care le este la indemana. 

Din acest motiv Israelul este necesar lumii arabe pentru asigurarea pacii prin santajarea vestului. 

In alta ordine de idei BRICS-ul va asigura siguranta talibanilor si a lumii musulmane atat militar cat si economic, iar actiunile NATO vor fi de domeniul trecutului. 

PS: Afganistanul a insemnat inceputul sfarsitului pentru hegemonia SUA-NATO in lume, dar si aceasta a fost dictata tot de catre iluminati care controleaza zona politica a SUA, mai cu seama unul din cele doua partide. 

Daca deciziile ar fi apartinut militarilor si politicienilor americani din partidul celalalt, nu s-ar fi mers atat de mult pe sifonarea banului public prin acest razboi, dar SUA ar fi iesit victorioasa destul de usor. 

Practic zona pashto si balouchi ar fi fost cedata Pakistanului, iar Pakistanul ar fi avut forta suficienta sa calmeze talibanii. 

Geopolitic zona pashtuna s-ar fi unit cu zona pashtuna sora mai mare din Pakistan, la fel zona balouchi. 

In rest celelalte zone: uzbeka, tadjika, turkmena si kirghiza s-ar fi putut unii cu tarile mama. 

Practic nu ar mai fi existat Afganistanul, aceasta himera creata de Imperiul Britanic ca un ghimpe in coasta Persiei, Indiei de Vest si a Rusiei, dar nu ar mai fi existat astazi un stat al talibanilor si nici o infrangere NATO in Afganistan. 

La ce a condus eliminarea puterilor coloniale de catre iluminati pe mana anglo-americanilor?! 

Astazi Africa italiana si Arabia britanica nu ar fi permis aparitia extremismului si nici lipsa resurselor de gaz si petrol pentru viitoarea UE! 

Nu ar mai fi existat nici Rusia, nici India, nici o China uriasa si nici o Japonie lipsita de resurse si nici tari in plina dezvoltare dispuse sa rupa legaturile cu occidentul. 

Toata lumea instabila de astazi este rezultatul politicii iluminatilor care au adus deservicii in primul rand Americii si Europei desi ei se afiseaza chiar pe dos. 

 

 

Editat de zod
  • Like 1
  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 3/15/2023 at 5:34 AM, zod said:

Purul adevar este ca astazi ...... ei se afiseaza chiar pe dos. 

 

 

w3.PNG.e4bd68772a0490903f4ccbbb34ebe0fd.PNG

  • Like 1
  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exact ca in cazul Ion Iliescu, va deveni Presedintele Asiei si victima de razboi plus alte decoratii il mai asteapta!!!  Era sa uit PENSIE de 10000 EURO pe luna, de special supravietuitor?!?!?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 3 ore, Rayn a spus:

w3.PNG.e4bd68772a0490903f4ccbbb34ebe0fd.PNG

Precum si in cazul afacerii Covid, avem o placa si nimic mai mult. 

Singurul lucru pozitiv pe care il vad in aceasta conflagratie este ca ne-a scapat noua viata dar nu din mainile rusilor cum se spune ci din mana Covidului si Vaccinului, altfel ne terminau pe toti! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 3 ore, The Unknown a spus:

Exact ca in cazul Ion Iliescu, va deveni Presedintele Asiei si victima de razboi plus alte decoratii il mai asteapta!!!  Era sa uit PENSIE de 10000 EURO pe luna, de special supravietuitor?!?!?

Va primii vila in Florida, o cabana in Colorado ori Utah, un duplex in LA si o viluta pe langa Washington, plus o renta lunara pe viata. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 3/14/2023 at 10:17 AM, zod said:

Acuzații pentru Rusia

plus o alta chestie, nu stiu daca este sau nu putin-ista, dar pune accent pe ceva palpabil dpdv istoric....

tin sa-mi manifest oprobiul pentru ceea ce se intampla, nu-s de acord cu narativul oficial, ma informez din diverse surse

din care surse, oricine poate afla inclusiv faptul ca lucrurile au altfel de radacini, apropo de expansiunea nato si proxy ukraina

adica, pe romaneste, pe occident il cam mananca....

nu scriu cu diacritice, asa ca citez:

„Istoria SUA este caracterizată de violență și expansiune... După al Doilea Război Mondial, războaiele provocate sau lansate de Statele Unite au inclus Războiul din Coreea, Războiul din Vietnam, Războiul din Golf, Războiul din Kosovo, Războiul din Afganistan, Războiul din Irak, războiul din Libia și războiul din Siria...

În ultimii ani, bugetul militar anual mediu al SUA a depășit 700 de miliarde de dolari SUA, reprezentând 40 la sută din totalul mondial, mai mult decât cele 15 țări din spatele acestuia la un loc.

Statele Unite au aproximativ 800 de baze militare de peste mări, cu 173.000 de militari dislocați în 159 de țări... Statele Unite au adoptat și metode îngrozitoare în război... cantități masive de arme chimice și biologice, precum și bombe cu dispersie, bombe cu aer combustibil, bombe cu grafit și bombe cu uraniu sărăcit, provocând pagube enorme instalațiilor civile, nenumărate victime civile și poluare durabilă a mediului... Din 2001, războaiele și operațiunile militare lansate de SUA în numele combaterii terorismului au provocat peste 900.000 de vieți, dintre care aproximativ 335.000 de civili, răniți. milioane și au strămutat zeci de milioane”.

 

 

  • Like 2
  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 8 ore, Rayn a spus:

plus o alta chestie, nu stiu daca este sau nu putin-ista, dar pune accent pe ceva palpabil dpdv istoric....

tin sa-mi manifest oprobiul pentru ceea ce se intampla, nu-s de acord cu narativul oficial, ma informez din diverse surse

din care surse, oricine poate afla inclusiv faptul ca lucrurile au altfel de radacini, apropo de expansiunea nato si proxy ukraina

adica, pe romaneste, pe occident il cam mananca....

nu scriu cu diacritice, asa ca citez:

„Istoria SUA este caracterizată de violență și expansiune... După al Doilea Război Mondial, războaiele provocate sau lansate de Statele Unite au inclus Războiul din Coreea, Războiul din Vietnam, Războiul din Golf, Războiul din Kosovo, Războiul din Afganistan, Războiul din Irak, războiul din Libia și războiul din Siria...

În ultimii ani, bugetul militar anual mediu al SUA a depășit 700 de miliarde de dolari SUA, reprezentând 40 la sută din totalul mondial, mai mult decât cele 15 țări din spatele acestuia la un loc.

Statele Unite au aproximativ 800 de baze militare de peste mări, cu 173.000 de militari dislocați în 159 de țări... Statele Unite au adoptat și metode îngrozitoare în război... cantități masive de arme chimice și biologice, precum și bombe cu dispersie, bombe cu aer combustibil, bombe cu grafit și bombe cu uraniu sărăcit, provocând pagube enorme instalațiilor civile, nenumărate victime civile și poluare durabilă a mediului... Din 2001, războaiele și operațiunile militare lansate de SUA în numele combaterii terorismului au provocat peste 900.000 de vieți, dintre care aproximativ 335.000 de civili, răniți. milioane și au strămutat zeci de milioane”.

 

 

Din acest motiv politicienii tarilor slabe trebuie sa accepte orice compromis, "deoarece cand faci jet contra vantului risti sa te uzi pe tine"! 

Prioritatea ta ca politician trebuie sa fie cetateanul, iar cetateanul nu trebuie saracit si trimis pe front, altfel te poti trezi cu intoarceri de 180 de grade in economie dar si in politica, deoarece cetateanul are drept de vot si foarte rapid se poate reorienta politic!

Acum sa nu fim naivi, toti acesti politicieni care trimit natiunile la razboi sunt vanduti desi pozeaza in mari patrioti, asa ca asemenea situatii sunt inevitabile decat daca iti iei traista pe spinare si pleci cu familie cu tot peste sapte mari si 7 tari. 

Si daca ma intrebati pe mine ce trebuiau sa faca toti acesti patrioti pentru a evita razboiul, va spun foarte clar: -Trebuiau sa cedeze presiunilor! 

Astfel razboiul nu ar fi avut sens nicaieri in lume. 

Dupa cum Zelinsky face si drege cu Ucraina, la fel politicienii din Serbia, Venezuela ori Argentina ar fi trebuit

sa se gandeasca la proprile popoare si sa realizeze solutii de compromis cu SUA (cam ceea ce a reusit sa faca conducerea Serbiei in ultimii ani). 

Pentru cetateni cel mai bine in sistemul geopolitic este sa se faca o pace de compromis cu dusmanul. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×