Sari la conținut
Forum Roportal
zod

Care este locul omenirii în galaxie ca origine și conjunctură existențial - relațională?!

Postări Recomandate

Astazi avem o puzderie de informatii din astronomie si genetica cat si ipoteze din partea religiilor, filosofiilor si scenarilor de film sf, toate cladind auto-proiectia omenirii despre cum se vede pe sine si despre cum isi vede originile cat si cadrul galactic in care exista si se misca chiar si doar ideologic la acest moment. 

Aceasta proiectie insa este plina de contradictii.

Aceste proiectii false pornesc de la absurditatea unicitatii Pamantului in univers, de la ideea cum ca OZN-urile si extraterestrii ar fi in fapt fie demoni proveniti din iadul sub-pamantean, fie ingeri proveniti din raiul celest. 

Modelele ceva mai complicate fac apel la paleo-astronautica, anunaki si ideea ca umanitatea este urmasul de sange al zeilor celesti, alungati din imperiul lor celest de o inteligenta artificiala (vezi Moon fall, Terminator, Matrix, Battlestar Galactica, samd). 

Ideea este ca daca am fi zei exilati din fata unei inteligente artificiale, atunci am fi fost fiinte biologice nemuritoare, extrem de rezistente, iar nu frunze in vant cum suntem de fapt. 

In realitate omenirea este in oarecare izolare cronologica si topografica in acest colt de galaxie, vegheata de sonde extraterestre automate UFO de miliarde de ani. 

De asemenea galaxia este plina de constiinte biologice cibernetizate, avatari si replicanti, adica o lume a robotilor si constiintelor electronice si fotonice descarcate ori asimilate de pe suport organic, adica ceva similar cu scenariul din Captain Power, Skyline si mai ales The Day of After tomorow. 

Aceste roiuri nu urmaresc sa ne elimine, deoarece suntem frunze in vant si mereu in prag de extinctie, in plus nici nu suntem inca capabili sa zburam spre stele, deci inca stam de bunavoie in propria cusca planetara. 

Cu privire la originile biologice, iarasi suntem legati de intreaga galaxie deoarece praful si nisipul planetar este ejectat in cosmos de impactul asteroizilor cu planetele si trece de la o planeta la alta si chiar de la un sistem solar la altul, incat foarte curand vom descoperi ca structurile bazale ale vietii mai jos de pluricelulare, adica mai ales bacterii, ADN, samd, sunt aceleasi pretutindeni. 

Adica nu vom stii niciodata daca viata provine de pe Pamant, de pe Venus, Marte, Luna, samd, ori din alt sistem stelar, fie un amestec din toate la un loc. 

In concluzie putem spune ca suntem recenti pe scala cronologica, izolati topografic-galactic, supravegheati de miliarde de ani. 

Ne supra-valorizam rolul, in realitate suntem considerati niste insecte inofensive. 

In cazul posibilitatii omenirii de a zbura spre stele, este foarte posibil sa ramanem la mijloacele de propulsie clasice, adica la realizarea unui propulsor hibrid: chimic-nuclear prin reactoare compacte cu toriu si gaze supra-fierbinti, iono-electric. 

Eficienta va fi atinsa printr-un sistem ștafetă, o infrastructura intinsa in intreg sistemul solar, unde sondele de reincarcare vor fi ghidate la viteza mare pe directie paralela suficient de aproape de traseul navei pentru a incarca nava prin fascicule LASER-MASER. 

In acest mod nava va fi supra-incarcata energetic la nivel maxim pana la iesirea din Norul lui Oort in drum spre Alfa Centauri. 

- De ce este eficienta aceasta strategie de a ne propulsa spre stele?! 

Deoarece nava va dispune astfel de energie in mod constant si maxim in panourile sale FTV si 99% din masa ei va sta in structurile de realimentare care se contituie in corpuri de nave si sonde separate de nava proprie. 

Sondele frontale vor fi alte nave in sine, care din start vor avea viteza maxima a navei de explorare. 

Vor contine reactoare fisio-nucleare cu toriu si vor alimenta prin laseri nava de explorare mai ales in faza de franare. Tot acestea vor ajunge primele in sistemul tinta scanand sistemul si eliberand alte drone de explorare in franare puternica spre planetele respective, in timp ce corpul navelor frontale vor intra mai apoi in deriva eventual incercand sa coteasca inapoi spre Pamant si sa franeze in campul gravitational stelar ori a mai multor stele si planete masive. 

Sondele din spatele navei vor ajunge in fata navei in perioada de franare. 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×