Sari la conținut
Forum Roportal
Motorină

Case batranesti

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Da, Olga, tu stai la Hilton cand te duci in conced dar nu despre asta e vorba. Si nici despre turism rural, sa nu divagam ar fi indicat. Sper ca topicul sa fie despre frumusetea si farmecul caselor batranesti. Mai degraba mi s-ar parea interesant sa postam aici exemple despre case reparate si modernizate in care proprietarul efectiv locuieste.  Nu musai despre practicarea turismului legat de acestea. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 34 minute, Rodica` a spus:

Mai degraba mi s-ar parea interesant sa postam aici exemple despre case reparate si modernizate in care proprietarul efectiv locuieste.

Eu, eu!

Peste vreo 5 ani... Ca acum nu mai e nici originala, nici n-am ajuns nicaieri :laugh:

Pot sa zic ca e sanatoasa, bine acoperita. Urmeaza betoanele pe sub ea. 

Inca un exemplu de pe Youtube, cu tencuirea traditionala de la casele astea:

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, stau undeva foarte comfortabil cu A/C ca nu merg foarte des si ma respect in acele putine ocazii ca nu mai sint tanara sa dorm si pe o claie de fan in ograda cuiva de langa sosea.

De obicei inchiriem deodata cu rezervarea biletului de avion si masina pe langa hotel si tot ce avem nevoie.   Hilton nu este asa de mare branza de aici de rezervat, are contract cu toate liniile aeriene.   Masina este tot din Hilton ca privatii ne dau doar niste clocitoare de masini daca le spun ca merg si in Romania ca nici nu ma urc in ea!!!     Au impresia ca merg sa le vand acolo masina si fug in LUME cu banii!!!   La intoarcere, trebuie sa ma prezint la locul de unde ma urc in avion american cel tarziu la 6:00 PM ca sa fie siguri ca voi fi pe primul avion de dimineata si automatic dormim la Hilton din aeroport la Viena sau la Zurich, noi nu zburam nici la Budapesta sau la Bucuresti niciodata.   Bagajele sint depuse deja, trecem doar pentru micul dejun si imbarcam, asa cumparam biletele de avion ca nu prea mai avem pe nimeni si nu vrem sa deranjam nici pe cei care stau si numara zilele.   

Biletele de avion le cumparam cu 3 luni inainte de calatorie, cand si acolo hainele de aici sint valabile.   Numai in clasa 2-a calatorim si este ieftin, altfel pe moment m-ar costa foarte mult si nu se merita, nici o urgenta de acolo al nimanui, nu este si a mea, daca nu ma invita din timp la vre-o nunta, nu ma duc.    Si daca vreau sa vizitez antichitati doar pe fuga o fac.  

M-ai provocat sa scriu cum calatoresc.   Am incercat is transformarile rurale dar nu-mi plac, nu sint stilul meu!!!  Poate de atunci s-au mai schimbat.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 19 ore, Rodica` a spus:

Casele alea sunt absolut superbe. Dar ca și interioarele, au aspect muzeistic. Absolut superbe obiecte, totul frumos. Sa stai pe un scaun la întrare și sa te tot uiți. Nimic de zis, minunat. "Pentru amatorii de arta tradițională."

Mda, de specialisti in domeniu este "arta" dar eu cand merg undeva nu vreau sa ador arta nimanui.   Am fost in cateva ocazii trasa in capcana ca o sa ma duca undeva dar nu m-am dus ca nu-mi plac surprizele.   Eu nu pot sa ma bucur de orice inventie, doar sa satisfac placerea cuiva.   Nu-mi place si pace buna!!!  Ca si cu mancarea, pentru ca sint "unguroaica" doar "Szekely Gulyas" manac cu carne de porc de pe capul animalului, asa mi-a spus cineva ca ea asa stie ca sint ungurii.   O casuca se clatina cand am pus piciorul peste trag, era sa cada in prapastie sau sa ajunga in Tisa, era remodelata cu un etaj sa se vada din sosea ca altfel doar acoperisul era vizibil.   Aveam deja si tariful in EUro/noapte pentru cocioaba de langa un drum aglomerat  :derisive:    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

AA17Ijgx.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Asa se muta o casa veche pe un nou fundament in Amerika, se vede din ce in ce mai rar dar se mai foloseste procedura.   Unii tin neaparat la structura veche.  

In anumite orase nu se mai accepta pana nu este chiar o casa istorica, in zone rurale mai merge.   Sint si case noi care se transporta asa pe un fundament facut dinainte.

Scad valoarea vecinatatii aceste structuri, in locuri mai periculoase sint lasati, dar dispare incet de pe lista acest fel de a proceda.   

https://www.msn.com/en-us/travel/tripideas/a-kansas-couple-got-a-3-bed-dutch-colonial-house-for-free-since-then-they-ve-spent-95-000-relocating-and-renovating-it-into-their-forever-home-take-a-look/ss-AA17IA1w?ocid=winp1taskbar&cvid=3bdb49faabdd454fb623ad327a464a28#image=16

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×