Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Cateodata Încinerat si pe urma Înmormantat cu urna in pamant la dorinta familiei, sau in cazuri dupa accidente.   In ultima vreme insa pentru siguranta ca nu vor fi vandalizati mormintele in cautarea obiectelor de valoare!!!   Pentru prima oara am vazut asa ceva, dar nu dorinta decedatului se respecta in multe cazuri.   Nu stiu dac-as dori asa ceva, ori in pamant, sau vantul sa-mi sufle cenusa unde vrea, ca mi-e totuna, dar nu asa.   

3562250GABE8073-scaled.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://retetesivedete.ro/ultimele-detalii-pentru-inmormantarea-ivanei-trump-cei-trei-copii-au-interzis-florile.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Acest eveniment este traditional American, nimic nou sub soare, aici se celebreaza viata celui de la care au venit sa ia ramas bun. 

Nu se merge cu flori in America la aceste locuri si deloc cu coroane, nici nu sint acceptate ca nici in cimitire nu intra orice marfa, nici luminari, si nimic aprins ca este considerat incendiu. 

Doar pe baza de invitatie se intra si pana se aduna lumea, in sala ruleaza un video despre viata decedatului. 

Se canta foarte mult in timpul serviciului/slujbei de Adio si aproape nimeni nu plange.  Nu prea se merge in negru dar nu conteaza nici daca este in rosu cineva.   Cei care doresc sa vorbeasca sint rugati se anunte din timp.   O alta curiozitate ca in Cimitir nu merge toata lumea decat familia apropiata.   In Biserica va fi aceasta slujba tinuta in Manhattan dar nu se stie unde va fi inmormantata sau daca a fost deja incinerata, si nici nu s-a dat numele cimitirului tot din aceste motive sa nu se inghesuie curiosii si Paparazzi. 

De la biserica sint invitati undeva participantii pentru "refreshments" intr-un local de obicei ca nu se mananca/bea in apropierea mortului.

Optiunea de a dona in interesul animalelor ratacite sau alta Charity este la fel de traditional ca restul obiceiului de inmormantare.   

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Trei gropari și-au făcut piscină într-un mormânt, în cimitir

https://www.antena3.ro/actualitate/trei-gropari-facut-piscina-mormant-cimitir-647445.html 

Urmeaza: - Razbunarea mortilor???     "În imagini se poate observa cum bărbații nu au nicio problemă cu faptul că se răcoresc într-un cimitir printre morminte. Ba chiar par să se distreze cu ideea sinistră pe care au avut-o."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Garrett Michael Matthias

service_35399.jpg

Garrett Michael Matthias
AKA “The Great Garrett Underpants”
3/26/13 – 7/6/18

My name is: Garrett Michael Boofias
My birthday is: I am 5 years old
My address is: I am a Bulldog!
My favorite color is: Blue….and Red and Black and Green
My favorite superhero is: Batman…and Thor, Iron Man, the Hulk and Cyborg
When I grow up: I’m going to be a professional boxer

My favorite people are:
• Mommy, Daddy, my sister ‘Delcina’ (Delphina),
• The grandparents with the new house (Fredric and Cheryl Krueger),
• The grandparents with the camper (Daniel and Nita Matthias),
• My cousins: Grady, ‘that guy I took down that one time’ (Luke), and London Marie,
• My Auntie Janette and Stinky Uncle Andy (Andrew and Janette Krueger),
• Those two guys, you know, my uncles (Kristopfer Krueger and James Taylor)
• Batman!!

The things I love the most: Playing with my sister, my blue bunny, thrash metal, Legos, my daycare friends, Batman and when they put me to sleep before they access my port
Things I hate: Pants!, dirty stupid cancer, when they access my port, needles, and the monkey nose that smells like cherry farts…I do like the mint monkey nose like at Mayo Radiation and that one guy that helped me build Legos (Randy)

When I die: I am going to be a gorilla and throw poo at Daddy!

Burned or Buried: I want to be burned (like when Thor’s Mommy died) and made into a tree so I can live in it when I’m a gorilla

Big or Small Funeral: Funerals are sad: I want 5 bouncy houses (because I’m 5), Batman, and snow cones

Emilie and Ryan Matthias will honor Garrett’s final wishes by having a Celebration of Life on Saturday, July 14th from 5pm – 11pm at 2377 132nd Ct Van Meter, Iowa

Note: Symbolic Asgardian burial ceremony and fireworks will be held just after sunset

A private burial of Garrett’s ashes will be held at a later time once his parents figure out how the hell to get his ashes made into a tree and locate a nature preserve, so his tree resides in a protected area.

Donations can be made directly to the family https://www.gofundme.com/garrett-mathiasmathias-family or in Garrett’s honor to a few of the many non-profits that helped Garrett along the way: The Little Al Foundation (https://www.littlealfoundation.com), The Pink Tractor Foundation (https://www.facebook.com/PinkTractorFoundation) and the University of Iowa Dance Marathon (https://dancemarathon.uiowa.edu)

We are so grateful to the many doctors, nurses, child life specialists, musicians, art therapists, and volunteers that worked tirelessly to cure Garrett of his cancer. The reality for Garrett and so many other children is pediatric cancer is an ugly, nasty beast that leaves a path of destruction. For Garrett and many others before him – cancer kills. Those that are ‘lucky’ enough to survive endure long term debilitating side effects and the constant fear of relapse. We will fight for a cure until no other kids are robbed of their childhood, no other siblings lose their best friends, and no other parents have to bury their babies.

Garrett endured nine months of hell before he lost his battle with cancer. During that time he never lost his sense of humor and loved to tease the doctors and nurses. From whoopy cushions and sneaking clothes pins on their clothes to ‘hazing’ the interns and new staff doctors, he was forever a prankster. Nothing caught people off guard as his response to ‘see ya later alligator’:

See ya later, suckas! - The Great Garrett Underpants

https://www.msn.com/en-us/health/other/5-year-old-writes-own-obituary-before-he-dies-includes-final-request-for-parents-to-find/ar-AA17l7Tl?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=80c3c4b4ab2b4e188a69ff1517afc92e

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce conțin pachetele de pomană a lui Mioara Roman

"Oana și Catinca Roman au avut grijă ca mama lor să aibă parte de o înmormântare fastuoasă. Ele au pregătit mai multe flori albe pentru cea care le-a dat viață, dar și numeroase pachete pentru dat de pomană.

Acestea conțineau cozonac, iaurt, icre, napolitană și, bineînțeles, colivă. Aceasta din urmă a fost acoperită cu foiță de aur de 24 de karate.

Un alt detaliu care le-a atras atenția tuturor a fost numele Mioarei Roman. Pe crucea acesteia a mai apărut un prenume. Este vorba despre Iulia. Așadar, numele complet al Mioarei Roman era Roman Mioara Iulia".  ... Who cares!!!

*Cica LUMEA s-a dus mai mult pentru aceste pachetele decat altceva la inmormantare.   Gasesc inutil exagerarea asta cu impartitul*. 

In viata mea n-am participat la un eveniment din asta cu imparteala, desi am fost la cateva inmormantari de romani la Sighet, dar traditia locala Orthodoxa nu prevede asta din cate 

observ.  Una era o colega de clasa cu mama din Bucuresti si tot nu s-a impartit nimic, cealalta era tot vecina si colega de scoala si romani, nimic din astea nu era aplicat.

Aici imi cereau bani in cimitir ca sa contribui la cheltuielile de inmormantare  :eek:  eu port Card demult, nu maruntisuri si habar n-aveam ce mai pot debita unii.   A fost ultima

experienta ca la altele nu merg, ca s-au invatat si strainii pe aici ca cer bani ca donatie ca nu erau pregatiti pentru cheltuiala asta.   De dat bani pe alcool sint pregatiti cu toti,

eu nu finantez asa ceva.   Unii in State invita pe cei prezenti la localul de peste drum la iesirea din Cimitir pentru un pahar de racoritoare si ceva de mancat. 

Eu las la aprecierea copiilor sa faca cu noi ce vor, cum le convine sa tina minte ultima festivitate cu parintii.  Ei nu cunosc traditii romanesti doar ce au vazut in acasa la noi.  

https://www.ego.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cât au scos din buzunar Oana și Catinca Roman pentru înmormântarea mamei lor?!  Lumea s-a înghesuit pentru pomană: „Au fost șapte, opt coșuri cu colivă, mari.  Și tot nu au fost suficiente”
 

Pe lângă familia îndurerată și apropiații acesteia, mulți dintre cei prezenți au fost persoane nevoiașe, atrase de tradiționala împărțire de pomană, care sperau să primească unul dintre pachetele cu bunătăți pregătite special pentru acest moment. Gabriela Lucuțar, cunoscută sub numele de Regina Întunericului și însărcinată de Oana Roman cu organizarea funeraliilor, a reușit să creeze o ceremonie memorabilă. Cu toate acestea, chiar și ea a fost luată prin surprindere de numărul mare de persoane care s-au înghesuit pentru a primi un pachet de pomană.

Opt coșuri cu colivă, dintre care una decorată cu foiță de aur, și aproape 100 de pachete pline cu delicatese s-au „evaporat” rapid, lăsând mulți fără parte de această tradiție.

„Pachetele au fost 12 cu vase și 80 fără vase.  Cele cu farfurii se fac pentru cei 12 apostoli, care de acum se roagă pentru sufletul celui plecat la ceruri.

Se împarte câte un vas pentru fiecare apostol.  Au fost șapte coșuri cu colivă mari, plus cea cu foiță de aur, în total opt.  Și tot nu au fost suficiente!  Au rămas și unii cărora nu le-am dat.  Trebuia să fac zece!  Am văzut că unii au luat și trei pachete, de persoană, le ascundeau.  Afară era omor, când am ieșit cu pachetele din biserică!  I-am lăsat să ia că mi-a fost milă.  Ideea era să se bucure de pomană și să le mănânce sănătoși.  Asta este viața! Câteodată nedreaptă…”, a povestit Gabriela Lucuțar, în exclusivitate pentru Click.ro.

Ce conțineau pachetele oferite de pomană în memoria Mioarei Roman Pachetele oferite conțineau mâncăruri alese, de la icre de sturion până la dulceață de trandafiri, toate fiind preferatele Mioarei Roman.  În ciuda generozității, cererea a depășit oferta, iar unii participanți au reușit să ia mai multe pachete, lăsând alții fără. „Am împărțit pachete și la biserică, și la cimitir. Pachetele au fost consistente și au conținut icre de sturion, pentru că îi plăceau foarte mult icrele Mioarei, zacuscă de vinete, brânză topită, măsline, cașcaval, salam de Sibiu, dulceață de trandafiri, dulceață de cireșe, plăcintă de mere, de dovleac, vin, apă, Pepsi fără zahăr, sarmale, somon, două feluri de ciocolată, o cutie mare și o ciocolată mică cu cireșe și pâine de casă”, a completat „Regina Întunericului”.

https://redactia.ro/cat-au-scos-din-buzunar-oana-si-catinca-roman-pentru-inmormantarea-mamei-lor

*Eu n-am stiut de asa obiceiuri si raman mirata ca n-am auzit nici cand eram la Bucuresti 6 ani, nu doar un weekend!!!   

Prima tangenta cu bucurestenii a fost botezul primului copil al sorei mele, in biserica mi-a venit rau cand am vazut procedura prin ce trece copilul, si a fost prima si ultima oara cand am pus piciorul intr-o biserica ortodoxa in limba romana.   In Maramures sint si in limba rusa, ucrainiana dar si in greaca din aceste biserici. 

A doua a fost ca m-au fortat sa merg sa vad mortul, un baiat tanar, nepotul cumnatului, a murit de Leucemie la 18 ani, in vara pe o caldura locala de ardea si iarba uda.  In apartament pe masa de sufragerie era cu usa deschis spre scari si de departe era acel miros de mort sa lesini ... si-mi ofereau sa mananc langa mort  :surrender:  si acum imi vine rau daca ma gandesc la prostiile umane desi se credeau destepti.   Vecinii urlau sa lase mancatul dupa ceremonia de inmormantare ... ca erau satui de 3 zile de stat cu mortul in casa si mirosul de putrezire.      

Ce ma bucur ca in State asa ceva "NU zboara" iar romanii merg acasa sa moara cu traditiile astea si altele, cine stie cate mai sint.   Am mers cu sora mea la inmormantarea tanarului dar nu s-a impartit nimic.   Au locuit in Balta Alba chiar la inceputul cartierului dinspre Soseaua Mihai Bravu si am calatorit cu tramvaiul ore multe pana la un cimitir deja afara din lumea asta si inapoi, am ocolit tot orasul pentru acei 50 de bani dus-intors de persoana, la Clasa 2-a, cu 50 de ani in urma, OMG!!!* 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gafa făcută de Gabriela Firea la înmormântarea Mioarei Roman.   Cei prezenţi au observat imediat FOTO EXCLUSIV  :eek:

*Inca n-am aflat totul despre traditia romana si ma amuza observatiile si prostiile locale de la nesimtiti!!! 

Ce conteaza ce dracu' e scris pe coroana aia de flori care se arunca imediat la gunoi!!!   De cand este atat de inacceptabila ideea ca cineva isi scrie numele undeva???   De la mine n-ar vedea NIMENI asa ceva, cu sau fara iscalitura, eu nu investesc in morti mai mult decat un minim de a scoate din circuit corpul fara suflet.  In loc sa fie multumiti ca cineva mai da un FRACK pe EA mai sint si nemultumiti dar si critici neamurile.   

Asta sa fie invatatura sa nu se mai cheltuie bani pe asa lucruri fara valoare, mai bine sa doneze acei bani pentru orfelinate pentru copiii care ar aprecia ceva dulce si bun decat pentru adulti cu pachetele pentru care se bat cei mai puternici pe baricade!!!  A venit timpul sa se schimbe si acolo aceste ceremonii in ceva mai solemn si civilizat, ca astea deloc nu glorifica decedatul. 

Daca cineva ar fi lasat coroana cu mentiunea: - de la mine care am trecut prin ea!!!  cum era primit vestea???   

Ar trebui sa fie interzise coroanele astea ca n-au loc si asa, se arunca unu peste altu pe mormant pentru a se putrezi.   Am mai vazut si la alte inmormantari de maghiari in Sighet cu zeci de coroane puse deja si pe mormintele vecine ca nu se mai putea arunca mai sus de frica sa nu cada pe cineva dincolo. 

In 1967 cand a murit vecina de o varsta cu mine de ficat distrus, erau vreo 3 camioane de coroane plimbate dupa sicriu prin oras cum a fost si pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej Presedintele Romaniei.   Mai dadeau la elevii din scoala la cate doi sa tina o coroana dar la un moment dat, au lasat intr-o poarta saseasca de pe centru si au mers acasa, ca s-a facut intuneric repede in Oktombrie, a fost ingropata pe intuneric pana au ajuns la cimitir cu sicriul. 

Cica a luat ramas bun de la toate alea din oras: - cinema, cofetarie, sala de sport,  scoala de muzica, Palatul pionierilor, Teatru, Palatul Cultural, gara CFR, etc.*

 

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×