Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

N-am stiut daca sa il pun la "sanatate", desi poate ar fi trebuit. E dezbatuta problema, in sensul ca unii spun ca e iresponsabil sa faci sau sa recomanzi asta. Evident ca depinde de persoana.

Vreau doar sa confirm ca poate fi benefic nu doar fizic ci si psihic. Nu stiu exact cum sa explic, dar pe o perioada mai lunga, te modifica intr-un fel; iti aduce o stare de calm care se mentine dupa. Am sa repet experienta periodic, cu siguranta.

Pentru mine cea mai lunga perioada a fost 7 zile (2,3 tinusem si inainte de cateva ori si am mai tinut si dupa). Citisem cateva bloguri bazate pe asta, afland ca in primele zile ai o energie extraordinara; asa a si fost. Ceva probleme cu somnul, dar nimic semnificativ; am dormit ok toata saptamana. Am renuntat cand am constatat ca nu aveam suficiente informatii, de pilda am descoperit in ziua a 6-a ca nu stiam despre deficienta de sodiu si ca trebuie sa bei apa cu sare; aveam niscaiva probleme cu concentrarea si dupa un pahar de apa cu o lingurita de sare mi-am revenit imediat. M-am panicat nitel, intrebandu-ma ce altceva nu stiam, si am renuntat dupa ziua urmatoare.

Conform experientei altora, se poate tine si 21 de zile, fara sa patesti ceva, dar probabil nu din prima.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sora-mea a ținut 6 zile, dar este supraponderală, are 100 de kg la 1.66. Spunea că la persoanele care au puține kg de dat jos, după primele zile corpul începe să-și ia energia din masa musculară, ceea ce nu e prea ok. Deci aș spune că nu e recomandat foarte lung la cei care nu trebuie să slăbească.

Editat de Amarena
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Clar. Depinde de persoana. Pentru unii e chiar contraindicat. De slabit se slabeste vizibil, evident. Se modifica si obiceiurile dupa si devine mai usor sa tii intermitent, sa tii OMAD etc.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 oră în urmă, Abbie3 a spus:

... , sa tii OMAD etc.

Ce inseamna prescurtarea asta???   Cum definesti Postul Negru?  Cand absolut deloc nu se bea si nu se mananca nimic zile la rand??? 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A, nu. Fara apa se moare. Fara mancare se poate sta, in functie de persoana. E OK si cafeaua neagra (fara nimic adaugat); e nesemnificativa cand vine vorba de calorii. OMAD e "one meal a day". Multa lume practica asta.

PS, cred ca am vrut sa pun detoxifiere, nu dezintoxicare la tabs :) . Am inceput sa uit limba nitel.

E o pauza data organismului, care in mod normal trebuie sa proceseze orice introduci.

Editat de Abbie3
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca pe aici se practica, dar care sint restrictiile la acel meal sau nu conteaza ce se mananca???   N-am auzit pe nimeni sa presupuna macar dupa Paste sa dea jos ceva!!!

Am cunoscut un roman pe NET doar, care deloc nu se hraneste cu alimente doar cu raze de soare dimineata devreme!!!     E singura hrana ce-i intra in gura ca se sta cu gura cascata sa intre razele hranitoare si va trai cat LUMEA, asta este scopul suprem, NEMURIREA!!!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Probabil va referiti la breatharianism; era un curent candva. Evident ca e imposibil dpdv fizic ca stil de viata. Pe perioade scurte insa (un numar de zile), cineva poate renunta la mancare, lasand organismul sa se reseteze intr-un fel.

Voiam sa accentuez beneficiile psihice; cele fizice sunt evidente, daca nu e contraindicat. E o experienta foarte frumoasa, desi cine nu a incercat probabil isi inchipuie ca s-ar urca pe pereti de foame sau ceva. E un test de vointa si desi e impotriva intuitiei, nu te lupti cu instinctele 24 de h din 24. Dimpotriva. Eu am continuat sa gatesc pentru toata familia in perioada respectiva si rar m-a tentat ceva.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu mananc doar odata pe zi din 2019 Septembrie doar daca mi-e foame si ce poftesc numai!!!   N-am avut nici o problema ce eu am vrut asa, nu urmaresc nici un model de dieta.            Chiar daca gatesc, nu gust niciodata mancarea!!!   Stiu ce am de pus in oala, n-are cum sa nu fie buna.   Daca maresc cantitatea de ingrediente recalculez totul adica, nu pot sa pun mai multa ceapa prajita in umplutura de sarmale ca va deveni dulce, altceva nu voi obtine.   Daca vreau mai mult, maresc cantitatile la toate ingredientele!!!

Individul mi-a trimis o poza cum arata inainte si dupa o vreme ce a renuntat la hrana umana, era cu gura arsa ca si fript, slab ca un schelet, iti era sila sa te apropii de el in realitate!!!

Am uitat ceva din obiceiurile mele, cand lucrez cu varza cruda, mereu mananc si varza rece ca le tin in frigider pana am nevoie sa nu se mucegaiasca.   Cumva poftesc la acea varza neprocesata, imi merge la suflet, pot sa mananc si o varza mai mica asa natur.  Gulie mai mananc crud, obisnuinta din copilarie si cu mazarea.

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca esti ortodox, intrebi preotul, ca el a auzit de multe cazuri.   Catolicii nu postesc daca nu vor nu-i obligator din partea bisericii.  Cele mai batrane persoane mai observa din astea posturi iar altii doar daca sint inainte de operatie sau ceva analiza de sange sau altceva si este sfatul medicului.   

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×