Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Cele mai scumpe și cele mai ieftine țigări

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

De curiozitate, zic, hai să văd și eu care-i treaba cu țigările și cu prețul acestora.

Și uite așa am aflat că, cică,  numărul fumătorilor activi din lume a crescut în 2019 la 1,14 miliarde de persoane. Iar numărul cetățenilor fumători crește în continuare.  

Cică o compnie, Picodi, companie de analiză a piețelor cu sediul în Polonia, a analizat cum diferă prețurile țigărilor în peste o sută de țări din întreaga lume și cât cheltuiește în medie un fumător pe țigări într-un an. Astfel, cei care plătesc cel mai mult pe țigări sunt australienii, țara având unele din cele mai restrictive măsuri de reducere a fumatului. Un pachet de 20 țigări costă în Australia aproape 22 €. Acest preț ridicat este rezultatul politicii guvernului australian de reducere a fumatului. Bă, ej nebun? Poi, dacă stăteam în Australia, aș fi emigrat de mult! Dați-vă în plm cu 22 de euroi pachetul vostru de țigări! Alte țări scumpace la țigări fiind Noua Zeelandă (21 € per packet), Irlanda (14 €) și Canada (10 €). Dar ghici unde se află România în topul prețului țigărilor? Cică s-ar afla pe locul 63 în lume, cu un preț mediu de 20,5 lei pachetul (4,14 euro). Bine, de atunci a mai crescut un pic prețul mediu pe pachet la noi. La polul opus, cele mai ieftine țigări le-am găsi în Nigeria (0,82 euro pe pachet) și Kazahstan (1 euro). Apoi în Belarus (1,36 €), Republica Moldova (1,68 €) și Ucraina (1,90 €). Bine, în Ucraina erau ieftine, că acum nu mai sunt deloc. Dar asta este altă poveste...

 

 

ccc

cc

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu este specificat Brand-ul tigarii australiene, ca sint sigura exista si mai ieftine.    Pe moment chiar habar n-am de preturile americane daca nu fumez de peste 20 de ani dar stiu ca sint scumpe si aici.  Exista in Arizona cel putin, si locuri unde se cumpara ieftin, pe toate Teritoriile Native/Indiene = Rezervatii care la marginea pamantului au pus magazinul si ei vand totul fara  taxa de circulatie al marfurilor, TVA.   Am fost de 2 ori acolo si eu, sint oameni simpatici, incaseaza la greu bani ca lumea nu 1 pachet cumpara ci o camioneta plina ca este departe, dar mai si vinde din marfa la cei care nu merg acolo dar ce de venituri mai au si din Cazino-uri, afaceri permise doar pe teritoriile lor in Arizona.  Clientii lor desigur sint restul populatiei americane!!!

Ca sa vezi business american, cate ramificatii are, dar ei mai primesc de la americani alocatie pentru alimente, bani pe care nu se vinde tigari, alcool sau alte obiecte in alimentari, ca au si asistenta medicala gratuit ca si medicamente.   In Oklahoma care a fost total o rezervatie, au mai multe beneficii precum locuinta cu toate alea gratuit: gaze, curent, apa, cablu la toate alea de comunicatie, haine ca sa nu poarte piele de animal pe spate cu pene in cap.    In Cazino se accepta costumatia asta ca este a lor distractia si sint reclamati pe moment ca este legal si pariatul pe echipele sportive!!!   Acest sexy boy innebuneste planeta pe moment cu placerile oferite in Palatele iluminate unde niciodata nu este tarziu sau inchis!!!   

https://www.ispot.tv/ad/qQhu/gila-river-casinos-your-moment-resort-now-open-song-by-pitbull 

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.capital.ro/exporturile-de-tutun-au-depasit-exporturile-de-seminte-de-floarea-soarelui.html

"Conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, valoarea totală a exporturilor de produse din tutun prelucrat, precum țigaretele și produsele din tutun încălzit, a fost de 1,34 miliarde euro în 2021, reprezentând aproape jumătate din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun."

*Ce buna afacere a fost mereu tutunul in Romania!!!   Pe vremea asta de primavara veneau Strainii sa cumpere tutunul uscat dar insirat din satele care cultivau doar Tutun ca sa-si pastreze cota de vie de la CAP-urile care functionau in localitate.   Castigau atunci odata pe an si locuitorii satelor.

Ieri m-am uitat la preturile tigarilor dintr-o alimentara, cam 14 dolari era pachetul cel mai scump, dar nu vedem Brandul ca era ceva reclama lipit pe vitrina unde se pastreaza sub cheie marfa.  Marlboro se da la 13 dolari  iar Parliament la peste 12 dolari, la care se aplica si Taxa de Arizona, cel mai ieftin fiind la sub 4 dolari + Taxa.*    

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×