Sari la conținut
Forum Roportal
zod

Alte tărâmuri (Pământuri) în jurul stelelor pitice roșii și a altor stele

Postări Recomandate

Daca Republica Serenisima Venetia a reusit sa construiasca si sa se extinda in laguna in urma cu cateva secole bune, iar si mai inainte cu multe milenii oamenii au construit locuinte si asezari lacustre in mijlocul lacurilor si lagunelor, iar astazi in Asia tropicala multe orase pescaresti sunt construite pe apa pe piloni de lemn...! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am fost si am vazut Venetia, si alte minuni la TV despre acele constructii de vis pentru multi, dar nu ma vrajesc pe mine asemenea minuni, nu stiu de ce.  Nici in Asia n-am nici o dorinta sa vizitez nimic sau sa ma plimb pe acele vapoare uriase in jurul Lumii si deloc pe o insula pustie transformat in loc turistic.

Bine ca stiu ca-s pe piloni de lemn, si pe harta le voi ocoli departe!!!   Nici alte Planete nu-mi sint pe plac nici sa le vizitez sau sa merg aproape cu rachete specaile sau cu ce se calatoreste pe acele distante infinite.    N-am nimic cu stiinta si technica doar nu-s de mine din toate ramurile!!!

Mai ales acele case din Asia pe scobitori pe vreme de muson sau alt curent sezonier, cred ca nu se locuieste permanent acolo doar pana revine din pescuit pescarii sau inainte sa plece au nevoie de adapost sa se odihneasca.   Acum urmaresc episoade zilnice din Vietnam cum merge o tanara in padurea din apropiere sa adune una-alta si le vinde la piata.

Ea isi construieste tot feluri de acareturi de ce are nevoie, Bambus este materia prima, gol pe dinauntru, n-are treaba. 

Azi a cules Bame/Okra, am mai recunoscut banane, ananans, mango si lamai/citrice dar din restul mai putin sau nimic si are multe pe lista ei si stie sub care pom ce mai creste.   Urca precum o maimuta pe ori care copac desi nu seamana cu tipical vietnameza ca este mai blonda decat restul femeilor din piata. Prinde pesti cu mana si are multe abilitati de supravietuire.

Ma gandesc de unde vine inzestrata cu toate astea ca nu pare a fi mers mult la scoala.  Care-i sint originile ca pe planeta asta parca nu cresc prea multi ca acea natiune.  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Spre acele planete/lumi indepartate ne vom deplasa in stare de hibernare in nave lente calatorind decenii ori chiar secole intregi, fie cu niste avioane ori rachete de foarte mare altitudine daca este valabila ipoteza Terra infinita. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este foarte interesant faptul ca in mii si milioane de ani, alte sisteme stelare se apropie periodic de sistemul solar chiar mult mai aproape decat 3 ani lumina distanta minima la care se poate apropia Alfa Centauri.

Cel mai interesant sistem este sistemul Algol numit Beta Persei a carei stea centrala lumineaza de 100 de ori mai puternic decat soarele nostru, in timp ce a doua stea din sistem lumineaza de 6 ori mai puternic decat soarele, iar a treia stea este o pitica alba, tot acest sistem fiind comprimat pana la orbita planetei Marte, ceea ce inseamna ca sistemul multiplu trebuie sa contina o cantitate uriasa de planete, iar zona habitabila s-ar gasi undeva de doua ori mai departe decat Pluto, acesta planeta aflandu-se la 40 de UA distanta.

Puterea gravitationala combinata a celor trei stele Algol este de trei ori mai mare decat gravitatia Soarelui, ceea ce face ca eventualele planete sa aiba orbite circulare si stabile la distante de trei ori mai departe decat Pluto, iar la de doua ori distanta lui Pluto ar fi exact zona habitabila care s-ar intinde cat un sistem solar intreg.

 

- 1Gl710.gif

main-qimg-15d9ebc7cc3cf955a52df7bcf1fab394-lq.jpg

NearSunStarsSimple.jpg

Editat de zodiak
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Recent am urmarit un serial documentar numit Lumi extraterestre, in care erau prezentate conditiile de mediu si posibilele vietati de pe superPamanturile blocate Tidal ce se invart in jurul stelelor pitice. 

Se indica faptul ca zona propice vietii ar fi regiunea inelara aflata la limita dintre partea luminata a planetei si partea intunecata! 

Ideea este ca nu au dreptate chiar deloc si iata de ce:

Zona intertropicala a atmosferei planetare s-ar invarti extrem de rapid in jurul planetei similar uraganelor, astfel ca partea luminata nu ar fi prea fierbinte dupa cum nici partea intunecata nu ar fi prea rece, ci ar exista o temperatura destul de constanta fara variatii majore intre cele doua parti ale planetei, totul realizat printr-un schimb termic ultrarapid datorat rotatiei atmosferice extrem de puternice si prin urmare zona de margine dintre noapte si zi nu ar prezenta nici un avantaj vizibil, ba din contra ar fi o regiune a supra-uraganelor. 

In schimb zonele polare si subpolare ar fi in realitate regiunile cele mai optime dezvoltarii vietii pe aceste planete, zone incorsetate de vortexul intertropical ultrarapid. 

Aici in zonele polare cu lumina eterna radiatia luminoasa ar cadea neperpendicular pe suprafata solului ceea ce ar conduce la o incalzire usoara a zonei polare. 

Chiar daca atmosfera s-ar invarti si deasupra polilor, aceasta ar face-o mult mai lent si mai ales spre zonele subpolare si intr-un mod lent deoarece distantele sunt mai scurte iar schimbul termic s-ar realiza mult mai rapid si uniform intre partea de noapte si partea de zi. 

Supervortexul intertropical ar face ca regiunile polare si subpolare sa nu fie deranjate de fenomenele meteo din aceasta regiune. 

Probabil ca zona de calm atmosferic ar tine de la poli pana spre latitudinea de cca. 50 de grade nord si sud. 

Astfel s-ar dezvolta doua lumi polare insa calde pe aceeasi planeta. 

Totusi chiar si in zonele intertropicale ar exista oaze habitabile in depresiunile montane de adancime, blocate de mari mase continentale montane inalte de tipul Himalaei si Tibetului, a Cordilierei Americane fie a muntilor Stanovoi-Kolima din Siberia Orientala. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×