Sari la conținut
Forum Roportal
Rayn

Schimbările climatice - o noua era a pandemiei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 1 oră, Rayn a spus:

sunt semne ca actuala criza covid isi da duhul si ca urmeaza o alta :

SCHIMBARILE CLIMATICE

Păi și cine a câștigat? Ăștia care am supraviețuit, suntem aleșii lui bil gheiț? 

Ori ne-a salvat Șoșoacă..? 

Aia cu clima e mai veche, ori am eu un deja vu. 

Și ce zici, ne închid ăștia în case, iar? Sau ne forțează să umblăm cu pălării și umbreluțe :mda:

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 13.01.2022 la 10:03, Rayn a spus:

Dupa ce 
mizerabilii ne-au dat fructele maniei si prin crima si pedeapsa ne-au tarat in razboiul lumilor
acum 
in căutarea timpului pierdut zburam pe aripile vantului spre minunata lume noua

sunt semne ca actuala criza covid isi da duhul si ca urmeaza o alta :

SCHIMBARILE CLIMATICE

Esti foarte inteligent, Rayn, dar nu are rost sa te risipesti, ti-am mai zis-o. :)

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de inteligență conducatorului suprem.

"Să fii președintele unei țări în care oamenii suferă de frig, la propriu, pentru că nu își permit să plătească facturile pentru încălzire cu cele mai mari tarife din Europa și tu să ieși zilnic public să latri despre încălzirea globală, se numește autism sau schizofrenie? Omul e dereglat iremediabil, e daună totală, nu se mai poate recupera decât o poală de dinți din el"

Adriana Vitan Balint

Si sa comparam.

FB_IMG_1642232782857.jpg

Editat de Fiero
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Cu pași triumfători ne întoarcem în comunism prin neomarxism, sub steagul ,,încălzirii globale”. Când bogătașii bolșevici ai lumii îți ordonă să nu aprinzi toate becurile din apartament și să dai căldura pe mic pentru a salva planeta, uită-te la palatele lor ,,de spume minciunoase”, și spune-le că avioanele lor particulare consumă într-o oră energie, cât o comună din România. Mai spune-le că cei de la Davos, Bruxelles, Grupul Bilderberg, nu au stat iarna cu centrala pe 16, atunci când au decis să ne ”salveze” de ”încălzirea globală”. 
În țara noastră se vorbeste din nou despre criza energetică prin facturi imense la curent și la gaz. Imi aduc aminte de anii copilăriei mele din vremea lui Ceausescu, petrecute la Comănești, jud. Bacău, oraș minier, când aveam căldură în calorifere și la robinet cu porția iar atunci când se lua curentul zile în șir, bateria de camion care putea să alimenteze un bec și un tv. sport cu ecran diagonală de 30 cm, era marfă rară. Aceeași realitate se petrecea și la Moinesti, care era cu petrolul. Orașe care produceau direct, la propriu,  potențial energetic maxim erau ținute fără curent electric și fără căldură. Fenomenul exista în toată țara. Cam la fel va fi și acum, când aceeasi ideologie comunistă, neomarxistă, cum se cheamă în prezent, va vrea să salveze planeta de ”încălzirea globală”.  Ceausescu vorbea de atunci de ”economisirea” curentului electric și căldurii din blocuri, de case nici nu mai putea fi vorba, căci avea mania dărâmării lor și cred că ar fi fost un agent perfect pentru noua ordine mondială care ne vrea pe toți la un loc într-un mare bloc, fără resurse proprii, fără identitate, în întunericul ”verde” globalist, comunist și cu program ideologic la tv, mai mult de 2 ore cât era înainte, căci acum tinde spre non stop. Da, stiu, mulți vor spune că s-au făcut ”sacrificiile” acelea pentru a putea plăti datoriile și că în 89 România nu mai avea datorii. În ordine, dar cine a făcut  datoriile? Nu tot el? Care a fost productivitatea acelor datorii? Probabil pensia bunicilor nostri care au lucrat la CAP, din care își puteau cumpăra 3 litri de ulei și câteva pâini.  În comunism, ca si în neomarxism, resursele nu sunt lăsate libere într-un circuit economic firesc spre folosința oamenilor, ci arestate de ideologie sub diferite pretexte, ieri pentru plata unor datorii făcute fără nicio eficiență economică, care nu au adus bunăstare românilor ci doar au slujit luptei de a ajunge din socialism în comunismul ”pur”, astăzi, pentru implementarea neomarxismului cu ”energia verde” ce va salva planeta de așa zisa încălzire globală. În ambele situații românii au avut de suferit de pe urma acestor ”salvări”. Preturile la energia clasică, petrol, cărbune, se ridică brusc și spectaculos, fără ca acest lucru să aibă o justificare practică, căci nu s-au facut spre exemplu investiții în tehnologii de ultimă generație care ar motiva acest aspect, ci pentru a-i motiva ideologic, propagandistic, pe oameni să accepte fără împotrivire politica statului de a îngropa formele clasice  producătoare de energie, pe care România le deține din plin ca resursă naturală. Minele de cărbuni se închid, petrolul și gazele sunt controlate ca posesie sau distribuție de străini, hidrocentralele nu arată nici ele prea bine, așa că vor fi ”salvate” tot de niște companii din afară iar românii vor trebui să trăiască cu vânt, adică să depună proiecte europene pentru eoliene să aibă lumină în case. 
,, Munții noștri aur poartă, / Noi cerșim din poartă-n poartă. / De-am închide-a Țării poartă, / Alții ne-ar cerși la Poartă!”"

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte pe scurt, ca sa se inteleaga contextul...
Exista conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice , summit global privind clima, numit COP
COP21 a avut loc la Paris în 2015, a fost prima dată cand s-a întâmplat ceva, in urma unui asa numit Acord de la Paris tarile urmau sa faca niste planuri.
COP26 a fost conferința din 2021 si a avut loc la Glasgow, tarile urmau sa-si up-dateze planurile(a fost prezent si presedintele Iohannis, d-aia luni 10 ian 2022 am aflat de existenta unui grupu de lucru, evident tot strategic, pe tema "Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată")


Ce nu stie lumea si cum se leaga lucrurile?


In sedinta consiliului de securitate ONU din 13 dec 2021 s-a incercat o manevra...
...countries most vulnerable to climate change also are most vulnerable to terrorist recruitment and violence...


ceva de genul cum ca efectele adverse ale schimbărilor climatice pot duce la terorism si violenta, adica un risc de securitate
S-a opus Rusia - membru permanent al Consiliului - drept de veto, si India.


Mai aveau un pic si puneau bazele unui cadru legal prin care chiar si un habarnist, ce sa mai zic de un negationist intr-ale schimbarilor climatice putea fi considerat terorist.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vreau sa precizez o anume fateta a acestui aspect al schimbarilor climatice....

Sub acest auspiciu mondial, planetar....la fel de impus...
veti primi si veti ingurgita asa-zisele produse BIO!
eu vad o legatura intre problematica schimbarilor climatice si problematica livrarii de hrana curata!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 1 oră, Rayn a spus:

Sub acest auspiciu mondial, planetar ... la fel de impus ... veti primi si veti ingurgita asa-zisele produse BIO!

Se va putrezi BIO salatas la 9 dolari capatina ca se aduce din Mexico 3 la dolar, cam asa se face bizniz cu alimente ca doar marfa proaspata e BIO, la fel si carnea care deja a schimbat 3 culori in vitrina magazinelor mari BIO americane ca evreii nu cumpara nimic acolo, ei au magazinele lor KOSHER.   Eu trec pe acolo pentru marar verde, care la un mare buchet/legatura costa foarte ieftin fata de alte magazine nonBIO.   Organic se zice in Amerika.    Deja abia se vad clienti in alimentari ca reducerile de pret sint pe cale de disparitie.   Am impresia ca se cumpara de altundeva mai ieftin ... ca numarul populatiei s-a ridicat cu 2 milioane mai multi de la ultima alegere presidentiala ca sa fie sigur ca a fost ales, el, destinatul Zeilor.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
47 minutes ago, The Unknown said:

... BIO salatas la 9 dolari capatina ca se aduce din Mexico 3 la dolar, cam asa se face bizniz cu alimente ca doar marfa proaspata e BIO, la fel si carnea care deja a schimbat 3 culori in vitrina magazinelor mari BIO americane ...

in Ro se aduce in supermarket struguri din....CHILE

Sper ca oamenii sa realizeze marsavia 

mai nou, asa zise-le produe bio sunt infectate, avocado si mango

 

scoateti in evidenta pacaleala indusa de catre autoritati, prin oricare forma

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se importa din Emisfera de Sud legume si fructe pe timp de iarna in Emisfera de Nord.    Asta se practica demult in America de nord, primele portocale apar in August cu un Cangur pe etichetele stampilate pe fiecare fruct.  Sint super dulci dar si scumpi ... 0,454 de grame = 2,99 dolari, gramajul fiind Unitatea de Masura in Statele Unite, in Canada e KG-ul.   Se mai aduc Ciresi din Australia de Craciun cu dolari 15,99 = 0,454 grame, sint foarte frumosi dar nu dau bani pe asa ceva.   Avocado este foarte sensibil la transport si extrem de popular, acum este o raritate ca mexicanii nu mai vor sa vanda la Americani decand cu acele sporturi din Los Angeles cand Guacamole au declarat specialitate americana al acelui sport!!!  Acum aduc si droguri ilegale otravite ca a murit si acel tobosar/baterist al Foo Fighters Banda in Columbia unde avea concert.  Daca el n-a ajuns la marfa curata, e jale pe marketurile la negru din Amerika de Sud, dar si aici ingroase numarul mortilor de droguri.   

Eu nu prea le am cu fantezii alimentare, nu mananc nici Mexican sau Asiatic NIMIC decat dupa retetele mele, facute de mine.  Nu mor dupa Avocado sau Mango sau Ananans ca n-am crescut cu ele si nici cu Ciocolata.   Cafeaua este destul de verificat de americani ca aici se impacheteaza, se prajesc boabele verzi, se decafeineaza, se prefac in Ness, etc.    Sint etalate zilele astea in toate alimentarile zeci de feluri de fructe ciudate din Lumea Mare, dar au gust de castraveti prea crescuti si acri desi sint proaspeti sau emana un miros fara de care rezist.  Un mar si o para imi e deajuns, citrice am in curte si le mananc cand sint in sezon dar nu numai cirtice, toate alea.  Nici rosii nu pot sa mananc mult iarna!!!  Ardei Gras Rosu folosesc mai des decat Rosii indiferent de unde vin.  Mexico consider o extensie al Statelor Unite!!!  ei precis considera invers, insa la granite traiesc foarte multi americani religiosi, Mormons, Mennonites, Quakers, Amish, etc., = secte care traiesc NATURAL precum din prima zi cand omul a fost creat!!!  Ei se ocupa cu legume si fructe cu animale ca au de trait si ei in colonii mari dar sint si altii pe langa ei care prefera sa cheltuie mai putin si locuiesc acolo, fac naveta in State.  

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai, cum naiba se face ca in tentativa de salvare a planetei, autoritatile astea mincinoase exacerbeaza reducerea emisiilor punand accent pe case și clădiri?
Oare, tot noi oamenii obisnuiti vom avea nevoie de un fel de certificat verde (vezi pandemia) pentru traiul de zi cu zi?

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×