Sari la conținut
Forum Roportal
zod

Antarctica tropicala o realitate

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Este complicat de crezut, dar cândva Antarctica a fost acoperită cu păduri gigantice.

Până în prezent, una din cele mai uimitoare descoperiri fosile de Francis a fost găsită în Munţii Transantarctici, nu departe de locul unde Scott a făcut descoperirile sale.

"Noi ne-am aflat sus, pe culmile îngheţate, atunci când am găsit un strat de roci sedimentare, umplut cu frunze şi ramuri fragile", - îşi aminteşte ea.

Aceste fosile s-au dovedit a fi resturi de tufişuri de fag. Vârsta lor este doar de la trei până la cinci milioane de ani, şi acestea au fost ultimele.

Secretele  pădurilor pietrificate din Antarctica plantele, care au trăit pe continent înainte de a domni un frig adânc. Cu toate acestea, alte constatări indică faptul că pădurile subtropicale într-adevăr au existat în Antarctica mult mai devreme, în epoca dinozaurilor.

În mijlocul Antarcticii chiar la mare altitudine au fost descoperite fosilele unor intinse paduri de conifere tropicale cat si de foioase in speță fag, dar si alte plante tropicale.

Interesant este faptul ca inelele de dezvoltare ale copacilor antarctici fosilizati, au o caracteristica proprie si anume ca nu prezinta inelele de crestere lenta din perioada hibernala.


Savantii considera ca incalzirea tropicala a Antarcticii are de a face cu CO2 atmosferic in exces, dar eu vad altfel lucrurile:

Cantitatea de bioxid de carbon necesara incalzirii Antarcticii la asemenea valori ar fi transformat restul planetei intr-un cuptor venusian ireversibil.

Antarctica s-a gasit mereu la polul sud deoarece dorsala antarctica se gaseste foarte aproape de marginea actualei banchize marine, adica undeva in zona de sud a Patagoniei, astfel ca marginea opusa a Antarcticii ar fi fost tot pe polul sud, adica polul sud s-a plimbat pe marginile Antarcticii si deci calota glaciara ar fi fost permanenta peste continent in orice situatie de deriva a continentelor.

Singura situatie care poate explica o Antarctica acoperita de paduri tropicale, este o inclinatie planetara pe axa apropiata de zero fata de 21-25 grade in mod normal.

Daca inclinatia pe axa ar fi zero ori de doar cateva grade, atunci fiecarei latitudini i-ar fi corespuns un regim climatic constant corespunzator unei luni din an:

- zona intertropicala s-ar transforma intr-un desert fierbinte la +60 C /+70 C;
- zona mediteraneana ar fi destul de arida si fierbinte dar habitabila in zonele mai inalte;
- zona temperata pornind de la Bulgaria si pana aproape de poli ar corespunde lunilor iunie, apoi mai (pentru Romania), aprilie (Polonia), martie (Scandinavia), iar in zonele polare ar fi ceva mai cald decat in Scandinavia, deoarece soarele ar fi pe cer tot anul desi precum dimineata la noi, iar temperaturile ar fi mereu pozitive in jurul lui +15 C /+20 C.
Asadar Pamantul ajunge cu inclinatie de zero grade pentru scurt timp cand la noi este luna mai sau august, in rest se inclina lent ba cu capul spre soare ca un /, fie cu picioarele \.

Ideea este ca daca planta nu s-ar mai inclina atat de mult, nu ar mai exista inghet si iarna nici macar la poli, apoi zonele dintre Brazilia si Turcia ar deveni deserturi ultrafierbinti si aride, la noi ar fi un singur sezon anual de luna mai-iunie, iar la ambii poli ar fi o zi continua de dimineata tot anul cu temperaturi pozitive de +10C /+20C, ceea ce ar insemna o crestere continua a plantelor in aceste regiuni din cauza lipsei inghetului, a iernii si a noptii, in plus ar fi cele mai umede zone de pe planete din cauza evaporatiei continue in acea zi continua.

Nu mai zic ce turism interesant ar fi cu soarele mereu pe cer si temperaturi blande tot anul.

Inelele copacilor antarctici tocmai situatia asta par a indica.
Asadar nu ar mai exista ghetari decat pe versantii nordici la altitudine, iar in Antarctica nu ar fi oricum un climat tropical, ci oceanic umed, fara inghet, fara iarna, fara zapada si fara noapte.


https://dinoshop.ro/...din-antarctica/

https://www.descoper...imic-asemanator

https://www.tititudo..._in_triasic.htm

http://ecology.md/md...-din-antarctica

 

Inclinatia zero pe axa explica mult mai elegant si simplu toate legendele despre continentele mitice cu climat calt aflate la polii planetei, demonstrabil prin lipsa inelelor de crestere de latenta din perioada iernii antarctice.

Oricat de mult ar arde soarele ori oricat de mult CO2 s-ar afla in atmosfera si tot nu ar putea face din Antarctica un continent cald prin simplul motiv ca in perioada iernii Antarctica se gaseste in intuneric cateva luni bune si prin urmare doar pierde caldura si nu mai primeste caldura deloc.

Inclinatia zero pe axa ar face ca zonele intertropicale sa fie dominate de mari deserturi, urmate la nord de latitudinea de 30 de grade nord si sud de mari savane si stepe, apoi la nord si sud de 40 de grade s-ar gasi mari paduri tropicale umede intinse pana spre 50-60 de grade latitudine nordica si sudica, apoi mai la nord paduri umede subtropicale, iar la poli ar exista iarasi paduri subtropicale umede cu crestere continua, adica ceva ce nu mai exista pe planeta in acest moment.

In cazul unei inclinatii pe axa mai mari de 25 de grade, sa spunem 30-40 de grade, planeta ar suporta o era glaciara puternica, deoarece cateva luni toata zona aflata la nord de Grecia s-ar gasi intr-o noapte continua extrem de rece cand toata emisfera ar fi acoperita de un strat consistent de gheata care nu s-ar topi complet nici macar pe perioada verii cu ziua continua si ar rezista in zonele montane inalte de unde ar cuprinde lent zonele dintre munti conducand la o mentinere a aerului rece si pe perioada verilor.

No+tilt+–+no+seasons.jpg

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

S-au gasit plante tropicale pentru ca pe cand facea parte din Rodinia si Gondwana, Antarctica se invartea in zona ecuatorului.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 13 ore, Enki a spus:

S-au gasit plante tropicale pentru ca pe cand facea parte din Rodinia si Gondwana, Antarctica se invartea in zona ecuatorului.

Este vorba despre ultimele 3 milioane de ani, deci nici vorba despre Gondwana, apoi marginea placii antarctice este undeva la sud de Noua Zeelanda si nici macar nu se apropie de Africa de Sud, asadar a fost mereu foarte departe de zonele calde. 

In plus fagii antarctici din urma cu 3 milioane de ani nu prezinta inele de latenta ca si cum ar fi crescut in absenta iernii si a noptii antarctice, mai exact ca si cum in Antarctica nu ar fi existat noaptea polara lunga de cateva luni ci doar o ziua eterna, ceea ce devine posibila la o inclinatie pe axa apropiata de zero, situatie in care soarele face ture deasupra orizontului de jur imprejur si chiar daca nu ar fi o vara polara, ar semana cu o primavara polara vesnica si fara noapte. 

https://www.bbc.com/news/av/science-environment-19095522

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×