Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Bat la usa patru razboaie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Intamplarile din anul 2021 care pare sa ne dea senzatia ca suntem in pragul unui razboi mondial.
  1. In primavara 2021, Rusia si-a umflat muschii cu Ucraina cu care se afla in razboi din 2014 in privinta Donbassului si si-a amplasat trupele la frontiera sa, pregatindu-se de o invazie la scara totala. Va aduceti aminte ca americanii si britanicii au avertizat Rusia ca isi vor aduce vasele de lupta in Marea Neagra. Americanii au dat-o inapoi dupa summitul de la Geneva, insa britanicii si-au adus distrugatoarele in Marea Neagra. Asta-vara a fost un incident tensionat- navele ruse au tras focuri de avertisment catre fortele navale britanice. De atunci e liniste, cu toate ca tot mai multe avioane rusesti au fost interceptate de fortele NATO in spatiul aerian al tarilor membre. Intre timp, Vladimir Putin se tot lauda ca a dezvoltat o noua generatie de rachete "hipersonice". Chiar recent a mai testat una, lansata de un submarin. Cu toate ca Putin si Biden au semnat un nou tratat START pentru a-i extinde valabilitatea pana in 2026, acesta nu prea pare sa valoreze ceva pentru ca Rusia continua sa-si incordeze muschii. https://edition.cnn.com/2021/10/04/europe/russia-tsirkon-missile-test-intl/index.html
  2. Din septembrie 2021, China a inceput sa tot provoace Taiwanul. Pe 18 septembrie, China a trimis in spatiul aerian al Taiwanului 10 aeronave, pe 1 octombrie- 25 de aeronave,la 3 octombrie - 40 avioane, la 4 octombrie - 50 aeronave, la 6 octombrie - 150 aeronave. In ultimele 24 ore, presedintele american Biden a avertizat China ca va apara Taiwanul de orice atac militar. Regimul comunist de la Beijing i-a transmis ca China isi va apara interesele fundamentale. Probabilitatea sa inceapa un conflict in urmatoarele luni e foarte crescuta. Biden a afirmat ca a retras trupele din Afganistan tocmai din motivul de-asi apara aliatii din Pacific de agresiunea chineza. Recent tocmai i-a vandut Australiei submarine nucleare, act ce i-a enervat pe francezi. Biden pare mult mai preocupat de problema chineza decat predecesorul sau. https://edition.cnn.com/2021/10/21/politics/taiwan-china-biden-town-hall/index.html
  3. Dupa asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani, relatiile dintre SUA/Israel si Iran au devenit tensionate. Iranul sustine ....de peste 10 ani...ca pregateste bomba nucleara, la fel cum si Israelul tot ameninta ...tot de peste 10 ani...ca va ataca Iranul. La fel ca si Netanyahu, noul premier israelian Naftali Bennet , si liberalul Yair Lapid (care e programat sa devina premier din 2025) sustin politica anti-iraniana. https://www.aljazeera.com/news/2021/10/13/israel-reserves-the-right-to-act-against-iran-yair-lapid
  4. Coreea de Nord- eterna si fabuloasa Coreea de Nord, tocmai si-a incalcat acordul de pace cu Coreea de Sud si cu America din 2018 si s-a reapucat de testat rachete, de asta data cu avand capacitatea de a le lansa de pe submarine. Pe 15 septembrie, si Coreea de Nord si Coreea de Sud au testat rachete in aceeazi zi. Cele doua tari se afla intr-un razboi de 68 ani, intrerupt de cel mai indelungat armistitiu din istoria curenta. https://www.bbc.com/news/world-asia-58976195 https://www.bbc.com/news/world-asia-58554326
 
 
Avem patru posibile focare, patru fronturi potentiale. Daca erupe un conflict intr-una din ele, in mod sigur se va declansa si in celelalte, exact ca piesele domino care se prabusesc una peste alta. Sau se va extinde razboiul aidoma coronavirusului. N-ar fi nici cel mai potrivit moment pentru America si statele membre NATO/UE care traverseaza o criza economica grava, o criza a materiilor prime (survenita ca urmare a razboiului comercial cu China, dar si din cauza pandemiei) , o criza energetica de amploare si o criza de aprovizionare.
Cat de aproape suntem de razboi?
Ceasul Apocalipsei ne arata ca mai sunt 100 de secunde!
Au trecut 76 ani de la cel de-al doilea razboi mondial si 48 ani de la razboiul din Vietnam, ultimul conflict de mare amploare intre marile puteri (a fost "inghetat", dar s-au implicat si SUA, si URSS si China intr-un razboi civil vietnamez, rezultand moartea a 5 milioane de soldati si civili, fiind ultimul conflict de mare gravitate din istoria curenta) . Razboiul impotriva terorismului, cat si interventiile americane din Afganistan, Irak, Libia si Siria palesc in comparatie.
Pare-se ca marile puteri din emisfera nordica s-au cam plictisit de pace.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. Este cazul care ne privește direct. Sperăm să fie, în continuare, doar o simplă încordare de mușchi și că rușii versus NATO (a se citi, americanii) vor da dovadă de înțelepciune. Pentru că, în caz contrar, noi ăștia din Constanța va trebui să ne cărăm cât mai repede pe undeva la munte.

2. Un posibil conflict departe de noi, dar cu posibile implicații majore la nivel mondial datorită protagoniștilor: SUA și China. Sincer, nu cred că un nou război mondial va izbucni de aici. Indiferent de faptul că China va face presiuni asupra Taiwanului, chestia se va încheia la nivel de tratative sau cel mult la nivel de amenințări.

3. Aici este într-adevăr o situație tensionată iar în măsura în care e adevărat că Iranul e la un pas de bomba nucleară, e posibil ca în zonă să avem parte de un nou război. Să sperăm că nu!

4.Din partea statului Coreea de N, evident că nu poți să știi la ce să te aștepți. Totuși, mizez în ultimă instanță pe instinctul lor de conservare (al liderilor lor), pentru că în cazul unui atac necugetat asupra statului vecin și frate Coreea de S, ar risca pur și simplu anihilarea. 

Editat de Vriies

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dintre toti,  Iranul si Israelul au cea mai mare probabilitate de a  se ataca cu arme nucleare, manate de religiozitate si fanatism. Poate chiar si Arabia Saudita daca le-ar detine. 

Celelalte puteri militare sunt  mai conservatoare cu populatii mai materialiste si deloc fundamentaliste, deci razboaiele dintre ele vor fi conventionale.

Doar nu degeaba au cheltuit America, Rusia si China miliarde pe nave, aeronave si blindate, plus echipamentele si armamentul trupelor.   

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×