Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Daca alegerile din 2016 erau castigate de PNL si USR

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Stau si ma intreb daca situatia din Romania ar fi fost mai buna in ultimii 4 ani daca PNL si USR castigau alegerile, daca mai multi romani liberali mergeau la vot si astfel n-am mai fi experimentat 'epoca Dragnea" de trista amintire.  Dupa cum am vazut ca guverneaza, nu, ar fi fost la fel, poate chiar  niste ani mult mai scandalosi. 

 

5 iunie 2016- PNL obtine exact rezultatele de la alegerile locale  din 2020 si castiga un numar mare de primarii pe langa Timisoara, Cluj-Napoca,  Brasov, Arad, Alba-Iulia, Sibiu (ma rog, primarul e din Forumul German, dar tot e aia), dar castiga si la Iasi, Constanta, Ploiesti, Giurgiu. 

In Bucuresti, PNL nu face prostia de a desemna  5 candidati  pentru primaria municipala (in final facand alegerea neinspirata de a-l desemna pe Catalin Predoiu), PMP nu-l desemneaza pe fostul ofiter Robert Turcescu.  Ambele partide renunta la orgolii personale si  si ii ofera sustinere lui Nicusor Dan si miscarii Uniunea Salvati Bucurestiul in speranta de a  invinge PSD-ul in Bucuresti. PNL castiga in sectoarele 1, 2 si 6.  

Daca mergem pe varianta in care ar fi fost acelasi numar de votanti,   Firea, cu toate ca obtine 246 553 de voturi,  Nicusor Dan obtine  276 402 de voturi si castiga alegerile locale, devenind noul primar al Bucurestiului.

In scenariul in care ar fi venit mai multi votanti, Nicusor ar fi obtinut o victorie zdrobitoare fara ajutorul PNL-ului si PMP-ului  daca ar mai fi venit la vot inca 100 000 de bucuresteni  lenesi sa-l voteze pe el.  Firea se intoarce suparata acasa in Voluntari si bucurestenii sunt scutiti de 4 ani de catastrofa.  

Vara 2016 se anunta a fi cea mai tensionata din istoria curenta a Bucurestiului.  Nicusor  face  reforme   fara sa fie ingreunat de  o pandemie. Incepe sa suprataxeze parcarile, sa faca eforturi pentru reducerea aglomeratiei rutiere si mentinerea curateniei ,  sa incurajeze circulatia verde cu trotinete si biciclete, sa construiasca rute de biciclete,   sa implementeze mai corect sistemul de inchiriat trotinete, sa creasca amenzile pentru melteni si nesimtiti care fac mizerie,  sa sisteze toate concertele si festivalurile organizate pe bani publici , sa distruga birocratia, dar este de multe ori blocat de consilieri PSD si chiar de cei de la PNL si PMP. Ar fi fost o vara de scandal, dar cel putin nu am fi avut parte de Firea. 

Si  s-ar fi tuns mai des  atunci. 

Nicusor Dan salveaza Alianta 2020. Fostul lider al USR intervine la BEC si  le strica bucuria pesedistilor - Aktual24

 

 

 

 

 

 

11 decembrie 2016 -  cred ca in niciun univers PNL n-ar fi castigat cu Alina Gorghiu.  Serios, era imposibil!    Si nici cu Vasile Blaga.

PNL ar fi castigat alegerile parlamentare  daca Ludovic Orban  nu era urmarit penal de procurorii DNA si nu s-ar fi aflat sub control judiciar dupa ce i-a cerut unui om de afaceri  50000 euro pentru campania electorala.   

Ce trebuia sa se intample atunci?

Trebuia ca PNL sa-si uneasca fortele cu USR (pe care Nicusor Dan tot l-ar fi format dupa victoria din Bucuresti) si cu PMP.  Era singura solutie pentru a invinge PSD-ul lui Dragnea.  Dacian Ciolos trebuia sa ofere sprijin aliantei liberale si in mod sigur s-ar fi inscris in  USR.  

PNL, cu Orban la conducere si fara Gorghiu care sa se faca de ras, ar fi obtinut maxim   30%.  

USR- 10% 

PMP - 6% 

Daca erau bine infipti si negociau cu UDMR (6%) formarea unui guvern de coalitie, s-ar fi alcatuit un front comun de   52%!Daca aveau si sprijinul partidelor minoritate sau al independentilor, era cu atat mai bine. 

PSD cu ALDE obtineau 45%, in final Dragnea si cu Tariceanu plecau acasa cu buzele umflate.   

 

Si uite asa am fi prevenit epoca de trista amintire  a lui Dragnea. 

Si Doamne, ar fi fost o sarbatoare mare pentru romanii liberali pro-europeni!  N-am mai fi fost deprimati si afectati de victoria lui Trump din America. Se intrezarea un viitor glorios pentru Romania.   

 

 Klaus Iohannis on Twitter: "Dragi români, victorie! Milioane de români din  țară și din diaspora au votat pentru proiectul nostru –  #PentruRomâniaNormală. Mai avem o luptă peste două săptămâni. Veniți la votRezultate USR alegeri parlamentare 2016. Nicuşor Dan: Ne vom opune  abuzurilor Prima alianță politică după alegeri

 

Dar.....................se intrezareau si niste probleme.

 

 

646x404.jpg

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

2017 

Dupa niste sarbatori frumoase in care il vedem pe Iohannis la TV, zambind cu gura pana la urechi, spunand "dragi romani, va multumesc ca ati votat  si ca v-ati comportat exceptional",  incep sa apar conflicte in coalitia PNL-USR-UDMR-PMP pe tema  ministerelor. 

Dacian Ciolos, premierul tehnocrat  interimar de atunci, trebuia sa plece.  

Marii castigatori ai alegerilor, PNL-istii lui Orban, voiau la guvernare si un premier de-al lor.

Nicusor, seful USR, Kemelen Hunor, seful UDMR, si Traian Basescu, seful PMP, accepta numirea unui premier  de la PNL. Perioada de criza post-Colectiv si de  tehnocratie    trebuia  sa se incheie.  

Si Iohannis il nominalizeaza pe nimeni altul decat pe  LUDOVIC ORBAN!   Ludovic Orban formeaza guvernul - ministerul finantelor ii este acordat lui Florin Citu,  ministerul interne lui Vela,   afacerile externe la Bogdan Aurescu, ministerul apararii lui Ciuca,  ministerul justitiei lui Predoiu,  ministerul economiei la Valceanu,   ministerul muncii lui Turcan, iar ministerul sanatatii ar fi ajuns la Vlad Voiculescu de la USR,  ministerul cercetarii la  Teleman...........restul ministerelor precum educatia, mediul, dezvoltarea, tineretului ar fi ajuns la UDMR-isti si PMP-isti.    

Ciolos, Kelemen si  Basescu primesc functiile de vicepremieri.  

Conducerea PNL a aprobat în unanimitate susţinerea candidaturii lui Nicuşor  Dan la Primăria Capitalei | Agenția de presă RadorTraian Băsescu, mesaj pentru Ludovic Orban: „Nu mai sta inutil la mâna  PSD-ului. Dacă nu, hasta la vista baby!”Dacian Cioloș îl critică pe Ludovic Orban: „Sprijinul nostru a fost  condiționat” de anumite priorități. „S-a bătut pasul pe loc” | Digi24

 

 

Bun, s-a format guvernul Orban. 

Totul ar trebui sa mearga bine. 

Nu chiar......

 

5 Februarie 2017: incep marile proteste conservatoare ce militeaza pentru familia traditionala, pentru biserica, traditie si patrie. Incepi sa vezi personaje sinistre ca Sosoaca, Dragnea, Firea, Tariceanu, Codrin, Olguta, Simion, Floricica Dansatoarea,  Stegarul Dac, Teodosie  la TV vorbind despre cum progresistii, liberalii si ungurii ne jefuiesc tara si ca sunt slugile lui Soros. 

FOTO. Tăriceanu, Dragnea și Firea, în public la parada militară | Digi24

Si tot apar dezinformari ca progresistii de la USR vor sa ne microcipeze si sa ne transforme in roboti, ba in cobai de laborator, doar pentru ca Nicusor  vrea  sa promoveze platile online, telemunca, telescoala, codurile QR pentru acces in autobuze ca sa nu mai  intre boschetarii in ele, coduri QR la viitoarele alegeri,  dar mai ales laicitatea si chiar ateismul .   Ba apoi condamna masurile de debirocratizare si austeritate.  

Rezulta  niste  proteste violente in capitala- batai cu jandarmi, arestari, raniri.  Exact ca-n ianuarie 2012. 

Proteste Bucuresti ianuarie 2012 - Bucharest Protests 2012 - YouTube

 Proteste Bucureşti: Peste 50 de răniţi şi zeci de arestări. Galerie FOTO.  Primul bilanţ al pagubelor

 

Dragnea vine in mijlocul multimii, imbracat in geaca albastra, si facu ultimul strigat "Ori eu, ori PNL".  

LIVIU DRAGNEA: În agricultură este o luptă, SUNT MILIARDE DE EURO ÎN JOC!

 

 

 

Coalitia incepe sa se faramiteze. 

Orban se comporta ca un dictator in guvern si  se declanseaza certurile privind alocarea fondurilor pentru primarii.  

Aripa lui Citu i se impotriveste.  

Lui Ciolos si USR-istilor nu le convin niste chestii si pleaca de la guvernare.  

Inclusiv Basescu si PMP-istii pleaca de la guvernare.......pentru ca Basescu!  Nu-i place sa fie intr-o pozitie inferioara la guvernare. 

 

 

29 Iunie 2017 PSD, ALDE, PMP si USR, inclusiv PNL-istii lui Citu   voteaza pentru demiterea guvernului Orban.  

Moțiune de cenzură în Parlament. PSD dă lovitura guvernului Orban - IMPACT

 

 

Doar 6 luni a rezistat minunata coalitie. 

Iohannis , recent venit de la Miami si de la Washington unde l-a vizitat pe Trump,  e socat  ca PNL ajunge divizat si nu face nimic altceva decat sa-l numeasca pe Florin Citu prim-ministru si este votat la mustata de parlament.  

Orban este numit seful camerei deputatilor. Acesta ajunge sa colaboreze in secret cu Dragnea si Tariceanu, intrand in sfera conservatoare. 

Orban sare la PSD: S-a întors la perioada lui Dragnea | DCNews

 

 

In toamna, reformele lui Nicusor  din Bucuresti stagneaza si nu se intampla cam nimic din cauza consilierilor de la PNL, PSD si PMP care se incapataneaza sa colaboreze cu el. 

Anul 2017 se incheie urat . Cresterea economica inceteaza. Incep sa apara conflicte sociale care se manifesta si in mediul virtual intre progresisti si conservatori.  

 

 

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

2018 

 

Premierul Citu isi primeste rapid renumele de betiv  si premier penal dupa ce este dezvaluit cazul sau de arestare din America pentru ca a condus beat si drogat la volan si pentru ca s-a certat cu judecatorul. 

Intre timp, el e preocupat de REVOLUTIA FISCALA si de masurile de austeritate.

 

Concediaza toti bugetarii care s-au angajat prin spagi si pile,  demite toti functionarii si demnitarii numiti politic de PSD, reduce cheltuielile, incearca cateva tentative de desfiintare a pensiilor speciale , reduce fondurile pentru invatamantul public si asigurarile din sanatate,   incearca sa privatizeze spitalele de stat, demareza masuri pentru accelerarea anchetarii politicienilor corupti,  investeste in infrastructura si autostrazi..............adica numai masuri capitaliste foarte bune. 

Doar ca totul merge incet sau nu se intampla nimic, semn ca toti banii se duc tot pe teste de fezabilitate. 

Cîţu, premier din viitor

 

Kovesi isi face si ea treaba de sef al DNA si mai condamna alti politicieni corupti din  PSD si ALDE. 

Orban, aflat in conflict cu Citu, este condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, dar fara sentinta definitiva. 

Kovesi cutremură toată Europa! Anunțul făcut de fosta șefă DNA este fără  precedent – Capital

 

Evident ca PSD si ALDE  ii demonizeaza pe Citu si Kovesi  si il compara cu Basescu si cu Boc. Si incepe un nou val de proteste anti-austeritate. 

11 august 2018 - are loc cel mai mare si cel mai violent  protest anti-austeritate. Unii demnitari si ministri ajung atacati in strada.  Jandarmii trag cu apa si cu gaze lacrimogene in multime, ba ajung sa traga si cu gloante de cauciuc .  

La Antena 3 si RTV, delir maxim - toti jurnalistii de acolo incep sa dramatizeze, sa-l acuze pe Iohannis si pe Citu ca sunt niste dictatori si ca incalca statul de drept si drepturile si libertatile cetatenilor la libertate si bunastare.  

Dragnea il acuza pe Iohannis ca a incalcat statul de drept si ca trebuie sa demisioneze. 

Protestele de la 10 august văzute de guvernanți după un an. Dăncilă insistă  cu lovitura de stat, Moga spune că „lucrurile au fost combinate”

 

 

Citu, sub presiunile protestatarilor si la recomandarile lui Iohannis, isi da demisia pentru  a se pregati sa preia conducerea PNL-ului , aflat in lupta cu Orban. 

Iohannis il numeste  pe Nicolae Ciuca, ministrul apararii, ca premier interimar pentru a gestiona protestele . Sunt trimise trupe suplimentare de jandarmi pentru a stopa protestele.  

11 august 2018 ramane in istorie ca "Mineriada 2.0." pentru ca bugetarii, pensionarii  si huliganii platiti de PSD au incercat sa puna de o lovitura de stat. 

 

Protestele inceteaza pentru moment fiindca incepe valul de procese ale protestatarilor care dau in judecata autoritatile romane pentru abuzuri. 

Inclusiv Dragnea si Tariceanu decid ca ar fi oportun sa inceteze protestele si ca mai bine ar lasa PNL sa se erodeze.

Ciuca ramane premier interimar aproape o luna pana  cand romanii il critica pe Iohannis in presa pentru ca a pus un  militar ca premier in timpuri de pace si stabilitate.  

Cine este Nicolae Ciucă, propunerea pentru noul premier al României.  Cariera sa militară este excepțională – Monden

 

 

 

 

Asa ca Iohannis o  desemneaza pe Raluca Turcan drept noul premier de sacrificiu din cauza ca PNL e divizat intre tabara Orban si tabara Citu in ajunul congresului PNL.   Orban,  avand scheletii sai in dulap,  ajunge sa critice DNA-ul si pe Kovesi dupa ce i se deschid niste dosare.   Pana la urma pierde sefia partidului, dar nu renunta la functia de sef al camerei deputatilor.  

Parlamentarii PSD si ALDE  voteaza guvernul Turcan, incercand prin aparenta sa ajunga la intelegere cu Iohannis, stiind insa ca va fi in avantajul lor. 

 

 

Intre timp, in Bucuresti, treburile merg rau. Nicusor ajunge sa fie huiduit pe stadion la decernarea premiului  Simonei Halep. Semn ca bucurestenii nu sunt deloc multumiti de prestatia sa ca primar.  Inclusiv discursurile sale televizate ii sunt sabotate de Badulescu. 

 

Îmbrânceli La Conferinţa De Presă A Lui Nicuşor Dan | Libertatea

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

2019 

E groaznic. Totul e groaznic.

Protestele anti-PNL continua. Se tot aude "MUIE PNL" , "MUIE ORBAN" , "MUIE IOHANNIS"! 

Romania preia presedintia UE....cu Raluca Turcan premier care zice numai gafe si ne face de ras la intalnirile cu liderii straini. 

Popularitatea lui Iohannis e in scadere,  pozitia de sef al DNA al lui  Kovesi se erodeaza, iar Orban are apucaturi de ciocoi. 

Operațiile estetice ale Ralucăi Turcan. Cum arăta, de fapt, înainte să își  modifice grav chipul - IMPACT

 

 

 

 

In ajunul alegerilor europarlamentare, Dragnea isi face campanie imbracat in costum popular, atragand simpatia romanilor traditionalisti, nationalisti si bisericosi.

FOTO. Ipostază inedită pentru Liviu Dragnea | Digi24

 

26 mai 2019 -  PSD castiga alegerile cu 30%, PNL ajunge pe locul 2, cu 22%, iar USR condus de Ciolos pe locul 3 , cu 22%. 

  Orban este totodata condamnat definitiv la inchisoare cu executare. 

Iohannis este suspendat o luna mai tarziu si nu este salvat la referendum. 

Iar guvernul  Turcan este demis printr-o motiune de cenzura.  Grindeanu devine noul premier.  

 

Pe 24 noiembrie 2019, Iohannis pierde in fata candidatului PSD, Liviu Dragnea, care castiga alegerile cu 55%, care devine astfel presedintele Romaniei.  

Un fost colaborator din Teleorman al lui Dragnea, numit la conducerea  Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat | Digi24

 

 

 

 

 

 

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dupa 2020 

Februarie 2020 - incepe pandemia de coronavirus.

Presedintele Dragnea nu ia nicio masura. L-a demis pe Arafat, si continua sa tina economia deschisa. Bisericile, mall-urile, cluburile, cazinourile raman deschise. 

 Nu obliga deloc romanii sa poarte masti si sa se vaccineze. 

Nu instituie nicio stare de urgenta.

Se organizeaza alegerile anticipate si PSD  le castiga. 

In capitala, Firea devine primar.

 

Si in loc de 40 000, mor 400 000 de romani. 

 

Rezultatul? 

ITALIA | Imagine șocantă postată de un preot. 400 de sicrie pregătite  pentru cei uciși de COVID. Vezi orașul - News Track

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×