Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Alegeri anticipate -2022 (sondaj)

Evaluează acest topic

Cu cine votati daca s-ar organiza alegeri anticipate?   

4 membri au votat

  1. 1. Cu cine votati daca s-ar organiza alegeri anticipate?

    • Partidul Social Democrat
      0
    • Partidul Național Liberal
      0
    • Uniunea Salvați România
    • Alianța pentru Unirea Românilor
    • Uniunea Democrată Maghiară din România
      0
    • Partidul Mișcarea Populară
      0
    • PRO România
      0
    • Partidul Ecologist Român
      0
    • Partidul Puterii Umaniste
      0
    • Partidul România Mare
      0
    • Alianța Renașterea Națională
      0
    • Partidul Verde
      0
    • Partidul Socialist Român
      0
    • Partida Romilor „Pro Europa”
      0
    • Partidul Noua Românie
      0
    • Forumul Democrat al Germanilor din România
      0
    • Noua Dreaptă
      0
    • Alte partide minoritare
      0
    • Independenți
      0
    • Nu merg la vot


Postări Recomandate

Daca se vor desfasura alegerile anticipate in primavara 2022, cu ce partid veti vota ?

Iata un scurt istoric despre principalele partide parlamentare:

Uniunea Salvati Romania - un partid nou de centru, cu doctrina progresista pro-europeana, anti-coruptie, ideologie liberala, big-tent, fondat in 2016 de Nicusor Dan, primarul Bucurestiului. A avut un singur prim-ministru tehnocrat la guvernare (Dacian Ciolos ) in anii 2015-2017 . Ciolos a esuat sa recupereze "Cumintenia Pamantului" si a cedat in negocierile cu Patriarhul Daniel in privinta bugetului pentru construirea Catedralei. USR a mai avut cativa ministri in guvernul Citu (precum Vlad Voiculescu, care a avut o prestatie execrabila in gestionarea pandemiei si Catalin Drula, care a avut o performanta medie la dezvoltarea infrastructurala si modernizarea transportului). USR-istii n-au avut performante pe masura promisiunilor si nu au reusit sa-si indeplineasca programele electorale (ei sustin ca din cauza certurilor cu PNL-istii care s-au impotrivit) , dar sunt mult mai imaculati juridic decat politicienii din celelalte partide. Dorinta lor ? O Romanie fara Hotie, Fara penali in functii publice, 0 birocratie, si mai ales, sunt pro-digitalizare. In prezent, USR este condus de Dacian Ciolos, fostul lider al partidului PLUS ce a fuzionat cu partidul condus de Dan Barna, si lider al grupului european RENEW EUROPE, fosta Alianta a liberalilor si democratilor europeni.

Partidul National Liberal- un partid istoric de centru-dreapta, readus la viata in 1990 dupa revolutie de catre Radu Campeanu , are o doctrina crestin-democrata, pro-europeana si ideologie conservatoare-liberala. A fost de trei ori la guvernare si din pacate s-a dovedit dezamagitor de fiecare data in ce priveste reformele economice, liberalizarea si combaterea coruptiei si birocratiei - Calin Popescu Tariceanu(2004-2008) , Ludovic Orban(2019-2020) si Florin Citu( 2020-2021). Tariceanu a impus taxa auto si a luat masuri economice care au compromis economia tarii in perioada crizei financiare, pe langa faptul ca a cumparat milioane de actiuni la Rompetrol si a esuat sa privatizeze BCR . Orban a combatut foarte prost pandemia de COVID din 2020, iar economia tarii a avut de suferit neluand planuri. Citu se lauda ca a reusit sa atraga investitii si fonduri europene pentru planul de dezvoltare, dar guvernarea sa a fost marcata de atitudinea sa conflictuala cu USR. PNL a mai fost la guvernare in coalitie cu PNT din 1996 pana in 2000 si cu PSD din 2012 pana in 2014. Partidul respectiv a avut de-a lungul vremii multi politicieni cu dosare penale, acuzati pentru coruptie, precum Bogdan Olteanu, Decebal Traian Remes, Oliviu Silaghi, Relu Fenechiu, si inclusiv Tariceanu a fost pus sub acuzatii pentru coruptie. Ludovic Orban a fost achitat intr-un dosar pentru care urma sa fie condamnat la un an de inchisoare cu executare. O parte din membrii PNL provin de la defunctul PDL, printre care Emil Boc, primarul Clujului,si fost premier care a avut o politica de austeritate pe durata crizei financiare din 2010-2012, dar si cativa membri implicati in scandaluri si pusi sub acuzatii de coruptie ca Vasile Blaga si Theodor Stolojan. PNL a dat si un presedinte, Klaus Iohannis, care a fost acuzat pentru uz de fals in privinta unui imobil si e considerat cel mai slab presedinte din istoria Romaniei de dupa 1989, cu toate ca a sustinut discursuri impotriva coruptiei si a stiut sa ne reprezinte tara pe plan extern. Princ In prezent, PNL este condus de Florin Citu, fostul premier demis printr-o motiune de cenzura, ales presedinte dupa niste alegeri scandaloase si un congres controversat. PNL este afiliat Partidului Popular European.

Partidul Social Democrat- un partid social-democrat de centru-stanga, conservator, nationalist, populist, eurosceptic, crestin-social, este un alt partid istoric readus la viata in 1992 dupa revolutie de catre Ion Iliescu, initial numindu-se PSDR. PSD a fost la guvernare in 1992-1996 (Nicolae Vacaraoiu), in 2001-2004 (Adrian Nastase), in 2012-2015 (Victor Ponta) si in 2017-2019 (Sorin Grindeanu, Mihai Tudose si Viorica Dancila). Cu toate ca se pretinde a fi un partid social-democrat, cat a fost la guvernare, gradul de coruptie si birocratie a crescut, guvernele au fost lipsite de performanta, au facut cresteri de salarii si pensii speciale nesustenabile, au crescut taxele, inflatia si au adus statul roman in pragul incapacitatii de plata in 1996. In 2001-2004, coruptia a luat amploare in urma guvernarii autoritariste a lui Nastase. PSD se lauda cu performanta ca a integrat Romania in NATO, dar in realitate Partidul National Taranesc a fost cel care a depus toate eforturile in anii 1996-2000, inclusiv pentru aderarea la Uniunea Europeana. Guvernarea lui Ponta - coalitia Uniunea Social Liberala (atunci cand PSD era aliat cu PNL) a fost axata pe cheltuieli, irosit bani, ceea ce a dus la cresterea preturilor , impozitelor si taxelor si nu si-a indeplinit promisiunile electorale. A depus foarte putine eforturi pentru cresterea nivelului de trai si imbunatatirea serviciilor publice si a infrastructurii. Iar guvernarea lui "Dragnea" care si-a nominalizat proprii premieri a fost una plina de scandaluri de coruptie, incercand sa legifereze furtul banilor publici si amnistia pentru politicienii acuzati de coruptie, ceea ce a declansat valuri de proteste masive si violente. Guvernarea sa a luat sfarsit cu erodarea partidului datorata conflictelor interne dintre cei care il sustineau pe Dragnea si cei care i se impotriveau , traseismului multor membri din PSD la PNL si pierderea alegerilor europarlamentare, sfarsind condamnat la inchisoare pentru angajari fictive. A fost recent eliberat, dar este inca pus sub acuzare pentru dosarul Teldrum . PSD este partidul politic cu cei mai multi politicieni condamnati la inchisoare: Adrian Nastase, Miron Mitrea, Liviu Dragnea, Radu Mazare, Dan Sova, Marian Vanghelie, Lia Olguta Vasilescu, Victor Hrebenciuc. Multi altii ca Liviu Pop, Victor Ponta, Ecaterina Andronescu sunt urmariti penal. PSD a dat un singur presedinte, pe Ion Iliescu, acuzat pentru crime impotriva umanitatii la revolutia din 1989 si mineriadele din 1990-1991, dar si pentru ca s-a opus liberalizarii Romaniei. Din cauza sa, tranzitia spre democratie a devenit una lenta. PSD este condus in prezent de Marcel Ciolacu. PSD a fost suspendat din Alianta Europeana Progresista al Socialistilor si Democratilor din cauza scandalurilor de coruptie.

Uniunea Democrata Maghiara din Romania - un partid de centru-dreapta, conservator-liberal, crestin democrat si pro-european care apara drepturile comunitatii maghiare, fondat in 1989 de Géza Domokos. A fost la guvernare in coalitie cu PNT, PDL, PNL si PSD, primind cateva ministere, dar fara sa aiba realizari notabile . Si acest partid a avut membri acuzati si condamnati pentru coruptie, precum Zsolt Nagy.  UDMR este condus in prezent de Kelemen Hunor si este afiliat Partidului Popular European.

Alianta pentru Unirea Romanilor -fondat in 2019 de Claudiu Tarziu si George Simion, este un partid ultranationalist neolegionar populist crestin-conservator eurosceptic de extrema-dreapta care se opune imigratiei, legalizarii avortului, vaccinarii, homosexualitatii, corectitudinii politice, diversitatii, multiculturalismului, stiintei. Se afla in opozitie si s-a facut notabil pentru protestele nationaliste anti-vaccin si anti-restrictii din strada si pentru i manifestarile din Parlament.

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×