Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
warmonger2020

Criza energetica

Rate this topic

Recommended Posts

Ati observat ca au crescut tarifele la energie electrica din cauza liberalizarii.
De fapt, se intampla cam in toata lumea. 

Si asta datorita crizei de materii prime, a semiconductorilor si din cauza crizei  aprovizionarii.  

Toate marile capitale ar putea ajunge in bezna ca-n Liban, Coreea de Nord sau Romania ceausista daca liderii nu iau masuri urgente. Trebuie sa facem cumva sa evitam acest scenariu nefericit. 
https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/liban-a-ramas-fara-curent-electric-intreaga-tara-este-in-intuneric-dupa-ce-reteaua-electrica-nationala-s-a-oprit-1695769

 

 

Asta se intampla din cauza ca tarifele de  extractie, prelucrare si transportare a petrolului si carbunelui  au crescut .
Dar si pentru ca mai avem zacaminte de petrol si carbune doar pentru cateva decenii la ritmul consumului actual si pentru ca poluarea ne-a adus in criza climatica, incendiile de vegetatie, inundatiile, uraganele si noxele din atmosfera  fiind mai devastatoare.   

Pentru ca energia solara si energia eoliana nu sunt fezabile si suficiente pentru a ne asigura stilul nostru de viata extrem de consumator,  energia nucleara ar fi singura solutie pentru a trece peste acest obstacol.  Energia nucleara chiar ar putea declansa cea de-a cincea revolutie industriala si un pas mare spre calatoriile  interstelare.  

Multe state europene, printre care Franta si Romania, au cerut  includerea energiei nucleare pe lista investiilor verzi. Asta si pentru ca  sunt  indeajuns cateva kilograme   de uraniu sa asigure energie electrica unui oras ca Los Angeles pe cativa ani, ori planeta asta are 40 trilioane de tone de uraniu .  
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/franta-si-mai-multe-state-europene-inclusiv-romania-cer-includerea-energiei-nucleare-pe-lista-investitiilor-verzi-1697593

Deseurile nucleare raman insa o  mare problema (o solutie ar fi transportarea lor in spatiu), precum si riscul accidentelor nucleare ne-ar putea face sa ezitam sa construim noi  centrale nucleare. Si cu toate astea, accidentele petroliere si poluarea cauzata de combustibili fosili ne-au daunat mai mult decat oricare accident nuclear precum cel de la Cernobal sau Fukushima.

De asta consider guvernarea lui Merkel ca fiind cea mai distrugatoare din istoria Germaniei de la Adolf Hitler incoace. Germania a ajuns dependenta energetic de gazul rusesc in loc sa-si respecte obiectivul vital de a deveni independenta energetic.  

 

Edited by warmonger2020

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×