Sari la conținut
Forum Roportal
antiprostie

Vin Comunistii la putere...

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 Si e firesc dupa cativa ani  in care au guvernat partidele de dreapta  care au stat intre 4-8 ani sa vina acum randul partidelor de stanga.  Cauza e evident pandemia.

Se intampla ca in vremuri de criza, partidul aflat la guvernare sa piarda alegerile si sa vina altii in locul lor.

La fel cum s-a intamplat in America dupa 2008 :

a venit criza,  dupa 8 ani de Bush jr, McCain si republicanii de dreapta au pierdut alegerile, au venit Obama si democratii de stanga la putere din ianuarie 2009.

- in Franta , in 2012, au pierdut Sarkozy si republicanii  de dreapta  realegerea, a castigat Hollande si socialistii de stanga, in contrast,

-in Marea Britanie s-a intamplat sa fie Gordon Brown si laburistii de stanga la guvernare si sa piarda alegerile in 2010 , fiind urmati de David Cameron si conservatorii de dreapta.

-in Italia au fost Silvio Berlusconi si crestin-democratii de dreapta la guvernare, au pierdut alegerile din 2013, au venit Monti, Matteo Renzi si socialistii la guvernare.   

-In  Germania, Merkel si crestin-democratii  de dreapta, au rezistat pentru ca i-au lasat pe partenerii lor de guvernare, liberalii de la FDP, sa se ocupe de gestionarea crizei, numind doi ministri liberali la economie, cooperare economica,  justitie, externe si la sanatate, in ministere vitale. Ministrii liberali de la economie au fost evident cei mai injurati, asa ca FPD a pierdut alegerile din 2013 si de la locul 3 au ajuns la locul 5. Si au venit atunci social-democratii de la SDP sa guverneze impreuna cu crestin-democratii de la CDU. 

-Romania s-a sincronizat si ea:  a trecut de la guvernare de dreapta la guvernare de stanga in 2012: PDL, pentru ca a luat masuri nepopulare de austeritate, dar si pentru ca a furat, a fost retras de la guvernare si a pierdut alegerile, ba  a si fost desfiintat ca partid, in locul lor venind PSD-PNL la guvernare.  

Rezultatul: au urmat pentru America 8 ani de guvernare de stanga pana in ianuarie  2017,  5 ani de guvernare socialista pana in 2017 cu multe scandaluri si atacuri teroriste , 7 ani de guvernare PSD-ista in Romania pana in 2019, o guvernare plina de scandaluri, coruptie si proteste ,  vreo 3 ani de guvernare socialista in Italia pana in 2018 iarasi cu scandaluri , printr-un miracol a rezistat dreapta la guvernare in Marea Britanie, dar rezultand Brexit si alte scandaluri,  in Germania a fost o guvernare de dreapta-stanga cu multe scandaluri si criza refugiatilor.  

In 2017 parea sa urmeze o noua perioda in care partidele de dreapta sa fie la putere in toata Europa datorita trendului conservator pornit din America cand a castigat Trump. 

 

A venit insa pandemia si o noua criza economica :

-In 2020, Trump si republicanii de dreapta, care n-au facut nimic in privinta combaterii pandemiei si crizei economice, murind atunci americanii pe capete,  au pierdut in fata  lui Biden si democratilor la alegeri. Iar marile orase americane sunt tot administrate de primari democrati de stanga - ex. Bill de Blasio, primarul New Yorkului 

-in 2021, crestin-democratii  de dreapta au pierdut in fata social-democratilor de stanga , Merkel e istorie si pare ca noul cancelar va fi social-democratul Olaf. Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca in Berlin e un primar socialist, Michael Muller. 

-in 2022 sunt iarasi niste alegeri in Franta. Macron poate ca este in topul sondajelor, dar sunt o gramada de candidati socialisti care vor sa-i ia locul si au popularitatea in crestere.  Dupa  protestele  cu vestele galbene si nemultumirile francezilor privind economia, sunt sanse mari ca Macron sa piarda realegerea. Din ce am citit, Anne Hidalgo, primarul socialist al Parisului, are sanse mari sa castige. 

-in 2023 sunt alegerile generale din Italia, iar Lega Nord, partidul conservator de dreapta,   sta prost in sondaje, in schimb, partidul  social-democrat e in crestere . N-ar trebui sa fie surprinzator sa aflati ca Roma e condusa de primarul Virginia Raggi, care e tot un politician de stanga, populist si ecologist 

-in 2024 sunt alegerile generale din Marea Britanie si conservatorii sunt cam la limita. Dar nu m-ar surprinde ca dupa proasta guvernare a lui Boris Johnson si incompetenta cu care a gestionat Brexitul si pandemia sa revina Laburistii la guvernare .  E evident cine e primarul Londrei -Sadiq Khan,laburist de stanga.  

In America, mai mult ca sigur vor castiga democratii pentru ca Partidul Democrat a devenit un partid-stat, si datorita numarului tot mai crescut de  imigranti care ii vor vota. Dar asta numai daca va candida Joe Biden care are sanse de castig in fata oricarui candidat republican, in schimb, in privinta Kamalei Harris, sondajele nu prea par optimiste pentru ea. 

In Romania e clar ca urmatoarele alegeri generale vor fi castigate de PSD si AUR, indiferent cine va fi ales presedinte. Nu m-ar surprinde ca  Romania sa se inroseasca in 2024 Firea sa revina la primaria Bucurestiului, Tudorache la primaria sectorului 1,  Ciolacu sa devina premier .  

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×