Sari la conținut
Forum Roportal
antiprostie

Epoca filmelor de razboi a apus demult

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

.....inca de prin anii 70-80' cand a inceput sa se stinga generatia actorilor din perioada de aur a Hollywoodului.    

Eu consider ca ultimul mare  film  de razboi a fost Apocalypse Now din 1979, ultimul film care a mai redat aceea atmosfera autentica de razboi. Cand cinematografia nu era inca dominata de mizeria numita "CGI".   Asta la americani.   Poate ca ar mai fi Gettysburg din 1993, dar ala a fost mai mult o reconstituire de 4 ore.    La europeni,  in special la germani,  genul s-a stins cam intre perioada cand au fost lansate   Stalingrad in 1993 si  Der Untergang din 2004.   La  chinezi , japonezi si sud-coreeni , calitatea filmelor s-a mentinut pana in 2008-2014  , apoi s-au prostit si aia si au dat-o in CGI-uri si comercialitati .  

Ce vreau sa spun e ca tot ce e dupa anii  90' e CANCER!  Daca Saving Private Ryan, un film comercial  facut de Steven Spielberg, cu Tom Hanks in rolul principal,  sau The Thin Red Line  incercau sa para credibile,  ultimele filme facute de prin 2000-2010', adica de la Pearl Harbour din 2001 incoace ,  sunt de-a dreptul batai de joc.  Poti sa le tratezi la fel ca pe filmele cu supereroi.  

Am urmarit ultimele  productii faimoase  pe Netflix aparute in ultimii 5 ani:     Hacksaw Ridge, Darkest Hour, Dunkirk,  1917  etc. nominalizate si premiate la OSCAR.     Toate niste idiotenii!  Mai rau e ca toate au happy-end. In filmele clasice aveai mereu incertitudinea ca personajele nu supravietuiesc, si de multe ori asa se intampla.  

Te apuca in primul rand rasul  ca parca te uiti la  parodii cu niste baieti de oras   cu fete rotunjoare si  indopati  cu hamburgheri  din epoca smartphone-urilor care se costumeaza in  soldati din cele doua razboaie mondiale. Mi se pare efectiv o lipsa de respect fata de veteranii care au  luptat in acele razboaie.  Chiar si actorii aia din generatia boomerilor care au copilarit cu Razboiul din Vietnam vazut la TV si   care se costumeaza in generali sau in mari personalitati prin filmele astea noi   mi se par niste glume. 

In primul rand, vedem clar din documentare ca soldatii aveau altfel de constitutii faciale mult mai ASPRE, ARHAICE, RURALE. Pentru ca mai toti au copilarit  in mediul rural si au crescut in conditii mizerabile.  Ba, voi daca ati vedea un soldat din WW2 venit din trecut in prezentul nostru, v-ati cam speria.  N-ati zice ca e om. Cum si el ar crede ca se afla pe o planeta extraterestra daca ne-ar vedea pe noi cum aratam, adica asa finuti, indopati cu mancare plina de chimicale si bine ingrijiti.  

Au avut un trai foarte greu , au participat la cele mai distructive razboaie din istorie  si asta li se citeste pe fetele lor.   Nu poti sa faci filme de razboi cu niste baieti de oras care au fost crescuti in puf . Nu ai cum! 

Uitati-va si voi la actorii americani clasici  la ce trasaturi faciale masculine aveau!  BA, SI CULMEA, MULTI DINTRE EI CHIAR AU LUPTAT IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL! 

https://www.google.com/search?q=actors+american+classic&oq=actors+american+classic&aqs=chrome..69i57.4272j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

 

 

Uite, filmul asta rusesc despre Caderea Berlinului  din 1949.....l-as lua mai mult pe asta drept referinta decat Der Undertang, pentru ca filmul asta, mai ales ca e si color, a fost lansat la  5 ani dupa terminarea razboiului. Oricat de propagandist este, macar a fost facut atunci! Vezi  actorii aia care arata mai imbracati autentic,   multi murdari, saraci, fara dinti in gura,  garboviti, cu moace rurale.  

  

 https://www.youtube.com/watch?v=t-hZam8dXHU&t=2690s&ab_channel=Киноконцерн"Мосфильм"

https://www.youtube.com/watch?v=1AHUQ1QRVn4&ab_channel=Киноконцерн"Мосфильм"

 

Nu mai spun de filmele americane din anii 30-80'.    Uitati aici niste recomandari de filme despre WW1. 

 

 

 

 

Filme despre WW2 

 

 

 

 

 

Filme clasice despre Razboiul din Vietnam

 

Editat de antiprostie
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×