Sari la conținut
Forum Roportal
antiprostie

Cum o sa fie secolul 21 pentru occident?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

O sa fie pe invers fata de secolul 20. 

In secolul 20, prima jumatate a sa a fost caracterizata de razboaie mondiale intre superputeri (din alea serioase gen Germania vs Rusia vs Franta vs Marea Britanie  vs America care se lasa cu zeci de milioane de morti),  de genociduri, de totalitarism, de foamete , crize si epidemii, cu mortalitate crescuta.   

In a doua sa jumatate a fost pace mondiala intre superputeri,  desi cam tensionata,  doar cu niste razboaie locale pornite in lumea a treia  cu cateva sute de mii/maxim 2-5 milioane de morti(gen Vietnam, Cuba,  Afghanistan,  Panama, Grenada, Israel-Palestina, Coreea) , cu  prosperitate economica,  si progres tehnologic constant. 

 

In secolul 21, prima jumatate a sa pare sa fie caracterizata de o pace mondiala intre superputeri, desi cam tensionata, doar cu niste razboaie locale pornite in lumea a treia (Afghanistan, Irak, Siria, Ucraina, posibil Iran si Taiwan/Marea Chinei de Sud), cu prosperitate economica si progres tehnologic in occident.    In ciuda pandemiei si crizelor economice, tot o ducem bine. Dar pandemia ar fi un semn ca vremurile de bunastare si pace mondiala sunt pe cale sa se incheie. 

In a doua jumatate a secolului 21 va fi cu razboaie mondiale intre superputeri, genociduri, totalitarism, crize, foamete si epidemii, cu mortalitate crescuta.    Teoretic, mai avem 25 ani de  stabilitate. 

Si e de stiut de ce:  din 2040-2045 o sa avem probleme mari - schimbari climatice, razboaie pentru resurse, hrana si apa potabila care vor fi pe cale de epuizare,  dictaturi , migratii in masa. 

 

Untitled.png

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O sa fie nasol secolu 21 ptr occident, ca viata va deveni din ce in ce mai grea, niv de trai pica in continuu acolo ca peste tot in afara de China.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 8/12/2021 at 5:33 PM, antiprostie said:

O sa fie pe invers fata de secolul 20. 

 

Cum o să fie?

Poi, da. Pentru România o să fie exact invers decât pentru occident.

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate o sa avem surpriza ca vreo tara din Africa sau din America de Sud sa devina noua superputere globala.

Nicio tara africana sau sud-americana n-a fost vreodata o putere globala care sa dicteze. 

Dar  mai e cale lunga, pana atunci e tura Chinei sa conduca lumea in secolul asta. 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Avem surpriza ca China va progresa mereu, altii nu, si asta ptr ca sistemul politic e bun, e socialism combinat f atent cu un capitalism, nu a lasat privatii sa-si faca de cap, ca de aia ceilalti au ajuns unde au ajuns, sistemul capitalist care e, nu mai merge,  nu mai are piete de desfacere, si capitalismu fara piete, moare ! S-a ajuns la supraproductie, ca nu mai vinzi ce trebuia si cum trebuia, faci un telefon la an disperat sa vinzi chiar daca nu e util, pe langa ca se duce dracu tot si resurse, dar poluezi globu in plus aiurea facand chestii inutile, si vom muri cu zile.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×