Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Cum ar trebui să fie viața în România și ce ar trebui să facem pentru asta?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Evident că la prima parte a întrebării, răspunsul ar fi că viața în România ar trebui să fie bună. Însă cel puțin pentru cei care trăim colea, realitatea e că viața în România nu-i tocmai bună, nu-i tocmai cum ne-am dori să fie. Mă rog, acum depinde cu cine ne comparăm. Dacă ne comparăm cu unele țări (nu vreau să dau nume), atunci e „vai”! Dacă ne comparăm cu alte țări (nici aici nu dau nume), atunci la noi ar fi marfă! În fine, ideea e că toți am vrea ca viața în România să fie bună sau, mă rog, mai bună decât în momentul vorbirii.

La cea de-a doua parte a întrebării ar fi mult de discutat. Ar trebui să facem...ehe!

Propuneri, ceva?

Editat de Vriies
  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Raportat la bogatiile naturale, ar trebui sa fie cea mai buna pe Planeta viata in Romania, iar pe plan international sa fie cea mai bogata tara inainte de Elvetia, Suedia si restul listei!!!

Dar nu este nici pe departe ca mereu s-au vandut aceste bogatii ca materie prima, pe bani marunti, nu produs finit, rafinat si prelucrat unde lucreaza populatia.  

Se aduc specialisti din alte tari sa dea cu parerea, iar cei locali sint neglijati ca n-au experienta celorlalti, e adevarat si asta pe undeva dar e vina statului ca nu se face schimburi de experienta cu studenti ca in alte tari pe planeta, se accentuaza pe patriotism sa stea in tara, sa nu emigreze.   Mereu au plecat cei mai buni, nu numai in ultimii 30 de ani, doar nu se vorbea asa de mult despre asta.   

Mereu s-au uitat peste cetatenii locali si admirau Nemtii in mod special care cum se dovedeste, nu prea dau o ceapa degerata pe romani, pana nu sint de etnia lor.  

Comunismul a distrus si ultima speranta in umanitate, ca a pus taranimea la conducere, ca pe langa analfabeti ei se poate fura inca si azi!!!   

Aici a alunecat terenul de sub piciorul romaniei.  Chinezii vor gasi calea acea dinainte de Silk Road si ... restul va fi istorie, curand.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In vara lui '94 cand m-am dus in Romania dupa multi ani, in viata mea n-am putut imagina scena pe care am vazut de la granita si peste tot unde m-am dus.   In anii '50 n-a fost asa de low in toate nici un catun macar.   Credeam ca voi vedea ceva de genul Elvetiei ca unii romani povesteau ca "este de toate in Romania, bani sa ai" viata e cum nu s-a mai imaginat, si intr-adevar ca n-am imaginat atati cersetori in fata Hotel-ului Intercontinental si peste tot in Bucuresti, intrau dupa noi in cofetarie, pe terasa unde mancam, pe langa cainii care voiau sa ne manance mai erau si predatorii bipezi.  Noroc pe noi ca nu ne dam rotunzi niciodata, credeau ca sintem doar unguri dintr-un loc foarte sarac din Romania, asa vorbeau despre noi cu voce tare ... si alte aspecte care m-au determinat ca pe acolo nu mai pasesc, doar in Transilvania dar nu prea des nici pe acolo. 

In acel moment Romania parea sa fie in primele minute dupa sfarsitul WWII, foarte trist si fara speranta.     Dupa 10 ani parca era si mai trist totul desi peste cateva zile a intrat in NATO.     De atunci n-am mai fost acolo doar in vestul europei.    Cand se va schimba ceva???  n-am idee, va fi pentru altii, pentru cei care vor depune efort fizic si investi bani seriosi cu contracte de 100 de ani cel putin sa exploateze resursele naturale.    Nu vor fi din Europa investorii ca ei au intrat fara efort si au scos ce au vrut pan'acum.   Pe regi si imparati nu-i intereseaza locul ca nu vor complicatii cu locuitorii.   EU nu vrea sa spele haine murdare, cine va veni, va domina cu mana de fier.   Nota de Plata va fi extrem de mare pentru ce vor face strainii adorati.  

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

România a trecut de la socialism la economia de piață (capitalism) doar de formă.  

Într-o economie de piață  afacerea,  firma,  compania,  reprezintă cărămida societății,  singura cale de bunăstare.   Statul nu are bani,  pentru a ”împărți” are nevoie să colecteze de la cei care produc ”plus valoare”,  adică de la afaceri.    Atât timp cât în România statul va considera de cuviință să oprime, să saboteze,  să pună opreliști afacerilor,  să aibă o atitudine arogantă,  inchizitorială,  de stăpân al banilor,    nevelul de trai va fi scăzut.     Mentalitățile socialistoide cu aer de superioritate față de tot ceea ce înseamnă economie de piață este echivalentul tăierii crăcii de sub picioare.    Orice piedică și opreliște pusă economiei de piață duce invariabil la sărăcie.    Nu poți lua de acolo de unde nu este.   

Ne raportăm la occident.    Dar câți văd oare prețurile de acolo?    Adaosurile comerciale de 500-1000%?      Câți văd că impozitele sunt mai mici acolo și că o afacere este protejată?    Ne uităm la marile lanțuri de marketuri cu patronat european care au acaparat tot comerțul românesc și pulimea decerebrată îi înjură tot pe bieții români care sunt călcați pe cap de un stat abuziv și megaloman.      Cum să concurezi cu ăștia atât timp cât orice afacere este lovită constant de controale, birocrație, tracasări?   Iar ceilalți sunt scutiți.  

Românii își merită nivelul de înapoiere economică pentru simplul motiv că votează idiot.    Aleg socialiști.   Și apoi apoi așteaptă să li se dea.   De unde?   Par a nu pricepe că statul nu este furnizor de bunăstare publică.    Nu acceptă că statul este doar o administrație care trebuie să se preocupe de probleme curente.    Așteptările majorităților românilor sunt naive,  asta ca să nu fii mai caustic în expriam,  ceva de genul să aștepți prosperitate de la adminstratorul blocului.    Să-l schimb cu altul și să prezumi că ăla îți va aduce bunăstare.    Statul este asemenea admiistratorului de bloc,  nu poate și nici nu trebuie să intervină în altele decât administrarea curentă.   

Știți când va fi momentul schimbării în bine a țării acestea?    Atunci când oamenii vor vota mai multe cicluri electorale la rând niște partide care nu se tem să pronunțe cuvântul capitalism.   Și care vor avea voința și capacitatea de pune economia de piață înainte de orice.  

Vrem protecție socială?   Servicii publice ca-n vest?   Drumuri,  autostrăzi,  utilități?     Apoi,  frate,  înainte de asta fă-ți o economie capitalistă puternică,   lasă firmele să se întremeze,  să își acumuleze capital,  să exporte,  să fie profitabile,  iar apoi ia o parte prin taxe și impozite ca să faci chestii din astea.    Nu înainte.    Nu poți face protecție socială din împrumuturi publice,  lăsând povara plății datoriilor pe spatele generațiilor viitoare.     Ne mirăm că tinerii pleacă în lume?   Nu ar trebui.   Este dreptul lor să plece și să nu accepte a fi boi și vaci bune doar să plătească taxe din care boșorogimea să o frece socialist.  

 

Deci.

Răul vine dinspre români.     Formele de relief, râul, ramul,  nu au nicio vină pentru că este căcat de o mulțime socialistă.

  • Like 2
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Quote

Cum ar trebui să fie viața în România și ce ar trebui să facem pentru asta?

PRIN MUNCA! MULTA MUNCA, SOLIDARITATE, RESPECT,  SERIOZITATE SI DISCIPLINA!  Si mai ales, prin respectarea legilor.  Numai asa viata in Romania va deveni mai buna! 

La fel cum au procedat toate tarile vestice dupa WW2 cand erau ruinate. Am primit deja mai multe sume de bani  prin fondurile europene, investitiile corporatiilor americane  si imprumuturi bancare  decat au primit  vesticii prin Planul Marshall. In ultimii 14 ani de integrare europeana trebuia  ca Romania  sa fi ajuns la nivelul Elvetiei, Olandei sau Belgiei, tari mai mici decat Romania si cu resurse mult mai putine.  Dar ne batem joc fiindca continuam sa votam corupti si ne purtam intre noi ca niste melteni in loc sa fim solidari si sa colaboram la dezvoltarea tarii.  

Uitati-va bine la englezi  si la vest-germani  - astia erau intr-o situatie mult mai rea decat am fost noi romanii la 1989!  

  File:Post War Planning and Reconstruction in Britain- Repairing Bomb  Damaged Housing D24218.jpg - Wikimedia CommonsFile:Post War Planning and Reconstruction in Britain- the Construction of  Temporary Housing D24231.jpg - Wikimedia CommonsFile:Post War Planning and Reconstruction in Britain- Repairing Bomb  Damaged Housing D24210.jpg - Wikimedia CommonsPOST WAR PLANNING AND RECONSTRUCTION IN BRITAIN: THE CONSTRUCTION OF  TEMPORARY HOUSING | Imperial War MuseumsWhy the world needed rebuilding after WW2 | Royal British Legion

 

 

Trümmerfrauen: The Women Who Helped Rebuild Germany After World War 2 |  Amusing PlanetHow Did Germany Rebuild After World War II? - The Aleppo ProjectHow Did Germany Rebuild After World War II? - The Aleppo ProjectTrümmerfrauen: The Women Who Helped Rebuild Germany After World War 2 |  Amusing PlanetBerlin's rubble women did much of the post-war work

 

 

 

 

 

 

Editat de antiprostie
  • Like 2
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prin educatie, prin invatamant. Si asteptand sa iasa din circuit generatiile influentate de comunism. Alaturi de vest, nu de est. 

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca singura soluție de mai bine e ca fiecare, acolo unde ii este locul, pe șantier, pe aratura, în guvern, la volan... Acolo unde muncește sa se străduiască sa își facă cât mai bine treaba. Sa aiba aceasta dorința în a performa în zona lui. 

Știu ca e foarte greu spre imposibil deoarece este nevoie de educație în acest sens. Dar eu cred ca asta ar trebui sa învețe tinerii noștri. Sa fie cât mai buni la munca pe care o fac. Și sa se apuce de una, în primul rand. 

În rest, respect pentru toate posturile de mai sus. 

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 24 minute, Rodica` a spus:

Dar eu cred ca asta ar trebui sa învețe tinerii noștri.

AI NOȘTRI TINERI de Mihai Eminescu

Ai noștri tineri la Paris învață
La gât cravata cum se leagă, nodul,
Ș'apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor isteț de oaie creață.

La ei își cască ochii săi nerodul
Că-i vede - în birje răsucind mustață,
Ducând în dinți țigara lungăreață...
Ei toată ziua bat de-a lungul Podul.

Vorbesc pe nas, ca s-alti-mbănci se strâmbă:
Stâlpi de bordel, de crâșme, cafenele,
Și viața lor nu și-o muncesc—și-o plimbă.

Ș'aceste mărfuri fade, ușurele,
Ce au uitat pân' și a noastră limbă,
Pretind a fi pe cerul țării: stele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 8/15/2021 at 11:25 AM, Rodica` said:

Cred ca singura soluție de mai bine e ca fiecare, acolo unde ii este locul, pe șantier, pe aratura, în guvern, la volan... Acolo unde muncește sa se străduiască sa își facă cât mai bine treaba. Sa aiba aceasta dorința în a performa în zona lui. 

Știu ca e foarte greu spre imposibil deoarece este nevoie de educație în acest sens. Dar eu cred ca asta ar trebui sa învețe tinerii noștri. Sa fie cât mai buni la munca pe care o fac. Și sa se apuce de una, în primul rand. 

În rest, respect pentru toate posturile de mai sus. 

Tu unde crezi ca ar fi fost  locul lui Florin Citu intr-o Romanie Normala ?  

Unde s-ar fi aflat Klaus Iohannis intr-o societate romaneasca normala?  

Dar Ludovic Orban ? 

Ce ar fi lucrat politicienii care ne conduc intr-o democratie functionala?

Trecand peste faptul ca majoritatea baronilor locali  si coruptii ca Dragnea si Tariceanu    umpleau puscariile demult......

Editat de antiprostie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Romanul baga in el trascau pana crapa, face matzul cat parizerul si se vaita mereu ca nu e destul. El mereu are impresia ca merita mai mult, are impresia ca marita mai mult. Nu cred ca mai exista in lumea asta un popor mai fomist decat poprul roman. Atata vreme cat pe spatiul carpato - danubiano - pontic va trai acest popor, nu va fi niciodata bine. O vom scalda in binishor, mai rau, foarte rau, dar bine niciodata. 

Cand ii aud pe unii cu Romania Normala. 

Ce e aia Romania normala? 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×