Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

A inceput o vijelie ca-n filme, arunca totul unde vrea si se nimereste, s-a racit temperatura aerului imediat si acum ploua.   Fulgera intre timp dar tunetele se auzeau de foarte departe.  Cred ca prima parte s-a terminat, o sa vedem la stiri unde ce s-a intamplat, langa mine nici macar odata nu s-a auzit sirena de masini urgente in tot acest timp de 2 ore.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Potopul imi spala geamurile, pe dinafara numai :derisive: ma scuteste de un efort major.   Are putere si viteza mai multa ca mine in orice caz, merge mai repede treaba.  Ma mai ajuta si la limpezit haine pe sarma uitate, precis mai aveau nevoie de un dus rece, va fi o minune daca nu vor fi luati de vant desi le-am prins bine. 

Credeam ca dupa 3 randuri de uragan de azi dimineata, s-a terminat cu udatul, dar vad ca la orele 2:35 PM mai toarna serios si bubuie cerul, dar nu fulgereaza. 

Pe starada curge apa de 3 cm cel putin, iarba este foarte verde!!!    Ne-au anuntat, nimic de reclamat, mai incape apa in gradinile noastre, trandafirii au inflorit imediat ce a scazut temperatura.   Si citrusii au nevoie de apa sa creasca fructele mari.

Stiu ca va iesi soarele spre seara, inainte sa dispara de pe orizont.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Couple found dead in buried ATV from Maryland (msn.com)

Victimi al musonului din Arizona in vacanta, ce mare pacat pentru ei ca au lasat in urma 3 copiii, rudele se vor ocupa de cresterea lor, dar totusi.  Bine ca n-au adus si copiii!!!

Erau intr-un camping cand potopul rapid le-a luat cu masina inchiriata cu tot si le-a ingropat in aluviuni.  Dupa 2 zile si 6 ore au fost gasiti, cand masina n-a fost dus inapoi la locul de inchiriere, de atunci au fost pusi in urmarire.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

a canyon with a mountain in the background: (

Billion-year 'gap' in Grand Canyon geological record explained (msn.com)

Mda, tot ne explica toate alea, insa cum s-a format crapatura asta de Pamant, nu prea au un raspuns decat pe ocolite care nu coincide cu realitatea.   Practic NU stie nimeni!!!

Acel rau albastru mic si inocent a facut deja mii de morti ca are un program special cand debitul apei este extrem de mare, nu se prea stie din ce cauza.   Si zilele astea cu ploile musonice au murit zeci de persoane in locurile de camping din apropiere, de aceea am postat aici la inatamplari fara interventii umane.    Omul nu e nici cat un tantar in fata acestei enormitati de groapa colorata, mai periculos decat Infernul.  Merita citit textul articolului.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

b401bf6b6efb271ee9c3a07d7a3ce5ab

10 dead, dozens missing in 'unbelievable' Tennessee flooding (yahoo.com)

A mai ramas ceva uscat in America???  Totu-i distrus de ape si foarte multi morti.   Oare se va reconstrui toate astea ... nu cred.   Cine cum ar putea ajuta cand casa e luat de pe fundament de apa cu mare viteza pornit sa distruga totul in cale.   Natura cu greu va putea inghiti atatea materiale de constructii si alte obiecte, masini cu gaze in tanc si alte chimicale ce mai erau in fiecare casa, la ce boli sa ne mai asteptam?   De aceea se vaccineaza si de Flu sa fie cat mai multi feriti de conditii grave de boli si corpul sa reziste mai bine in caz ca are nevoie sa lupte cu virusi.  In rest, Dumnezeu cu mila!!!   dar precis a fost prea preocupat de talibani ca nu se uita si la altii deloc care se ineaca in aluviuni si se sufoca de namol.  Ce sfarsit de viata trista!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Image  Tennessee ... dupa ce a trecut potopul, nu se va sti numarul mortilor niciodata.

**************

a6928360-0513-11ec-bf2d-074958068ca4.cf.webp

The climate change lessons from the flash-flooding disasters in Tennessee and Germany (yahoo.com)

A man stands at the entrance of a home looking out at a giant mound of debris

Germania

Vehicles come to rest in a stream Sunday, Aug. 22, 2021, in Waverly, Tenn. Heavy rains caused flooding Saturday in Middle Tennessee and have resulted in multiple deaths as homes and rural roads were washed away. (AP Photo/Mark Humphrey) 

Tenneessee

*Lectia s-a predat, acum urmeaza sa fie si invatat cum se procedeaza cu aluviunile si reconstructiile!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Arizona couple loses everything in floods after moving to Tennessee (msn.com)

O familie tanara din Arizona cu 2 fetite sub 4 ani s-au mutat in Tennessee unde era sa piara in potop.  Au pierdut tot ce aveau, apele repezi au scos totul din casa, la 100 de metri in namol.

Acum se aduna bani pentru ei sa se mentina in viata macar.  

********

Farmer loses 35,000 fish in historic North Carolina floods (msn.com)

Crescatoria de peste al unui fermier s-a distrus total in urma potopului.  Cel mai trist a fost momentul cand a trebuit sa ingroape pestii morti in aluviuni adus peste raul amenajat.  Inimaginabile forme de distrugere a produs acest fenomen planetar, cred ca omenirea a invatat sa respecte natura si sa economiseasca ceva sa aibe la indemana pentru cazuri rare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hurricane Ida wreaks havoc in Louisiana, leaving more than 620,000 without power (msn.com)

Dupa toate dezastrele americane vine cireasa pe tort, Uraganul Ida, care-i "insurvivable" ... de "ne supravietuit" a fost declarat azi noapte la public TV sau CNN ceea ce nu s-a mai intamplat din cate-mi amintesc.  Deja inundam cu rugaciuni Louisiana, ca-i teritoriu francez cu minuni naturale si avem prieteni acolo, dar si restul coastei americane unde va atinge acest urias de vant distrugator.   Lumea n-are bani de benzina sa plecae de acolo!!! iar daca raman, pot muri inecati, infectati, mancati de crocodili si alte animale salbatice, mai rau nici nu se poate imagina.   Deja aproape peste 1 milion de oameni n-au curent electric, nu va fi nici apa potabila, de aici si cholera daca nu-i deajuns COVIDu.    Prietenii nostri nu pleaca niciunde ca nu vor sa piarda tot ce au, ca pot apare hoti si alti infractori cu ocazia asta.   Tot mai lucrez in timpul liber sa compun rugaciuni cu efecte miraculoase, ca cele vechi cunoscute nu sint dedicate pentru asemenea catastrofe doar contra invazia tatareasca sau de luptat cu alti umani, deloc cu furia naturii.      God bless!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Slide 1 of 11: A man passes by a section of roof that was blown off of a building in the French Quarter by Hurricane Ida winds, Sunday, Aug. 29, 2021, in New Orleans.

A man passes by a section of roof that was blown off of a building in the French Quarter by Hurricane Ida winds, Sunday, Aug. 29, 2021, in New Orleans.

*******

a large ship in a body of water: The "Sealand Illinois," a Hong Kong registered cargo ship, passes under the Crescent City Connection Bridge on the Mississippi River in New Orleans, Tuesday, Aug. 13, 2019. AP Photo/Gerald Herbert

Hurricane Ida is so powerful it made the Mississippi River flow backwards (msn.com)

********

a group of people standing in front of a building: A collapsed jazz shop located at 427 S. Rampart in New Orleans on Monday, Aug. 30, 2021, is seen after Hurricane Ida came ashore in Louisiana on Sunday, Aug. 29, 2021.

Hurricane Ida collapses historic New Orleans jazz shop, a Louis Armstrong landmark (msn.com)

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×