Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
antiprostie

Noul 9/11 va fi cibernetic?

Rate this topic

Recommended Posts

https://www.digi24.ro/stiri/externe/1-000-de-companii-de-pe-glob-afectate-de-atacul-cibernetic-al-hackerilor-in-sua-in-suedia-casele-a-800-de-supermarketuri-au-paralizat-1585069

 

Quote

Hackerii au atacat vineri compania americană Kaseya pentru a cere o răscumpărare de la un potențial peste 1.000 de companii prin intermediul software-ului său de management informatic. Prima consecinţă a acestui atac cibernetic a fost aceea că un mare lanţ de supermarketuri din Suedia a trebuit să închidă sâmbătă peste 800 de magazine, casele sale fiind paralizate de atac.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/4/2021 at 1:44 PM, observant said:

Cu siguranta. Show-urile cibernetice vor fi distractive si vor genera multa uimire in umanitate.

Sa vezi ce show o sa ai cand  o  sa vezi ca cardul bancar ti-a fost golit si toti banii pentru care ai muncit  O LUNA au fost furati! 

Sau nu vei putea munci fiindca bazele de date ale companiei in care lucrezi au fost "sparte". 

Sau nu vei mai putea face cumparaturi fiindca au fost atacate calculatoarele din magazine si pentru ca casierii de azi sunt prea prosti sa socoteasca cu capul si nu vor putea sa scaneze produsele, vei sta la coada.  

Sau nu vei putea da un telefon unei persoane dragi tie  din cauza ca toate retelele telefonice au fost compromise, poate chiar vei sta in intuneric daca si retelele electrice vor fi atacate.  Poate mai rau, ai o ruda bolnava care e conectata la aparate sau nu-si va putea face tratamentul din cauza hackerilor si .....moare!  

Sau saboteaza bazele de date ale aeroporturilor si face in asa fel incat ca toate avioanele sa se ciocneasca intre ele. 

 

Asa va arata  un atac cibernetic la scara lui 9/11!  

Un astfel de atac de proportii poate ucide milioane de oameni in cateva zile, fara a include victimele haosului , anarhiei si luptelor pentru alimente.  

Edited by antiprostie

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/joe-biden-daca-vom-ajunge-la-un-razboi-adevarat-va-fi-din-cauza-unui-atac-cibernetic-1613667

 

Președintele american Joe Biden a avertizat marți că, dacă Statele Unite vor intra într-un "război adevărat" cu o "putere majoră", ar putea fi ca urmare a unui atac cibernetic asupra țării, subliniind că Washingtonul consideră China și Rusia ca fiind amenințări din ce în ce mai mari, potrivit Reuters.

Securitatea cibernetică ocupă primul loc pe agenda adminstrației Biden, după ce o serie de atacuri asupra unor companii precum SolarWinds, Colonial Pipeline, JBS, Kaseya au afectat puternic Statele Unite. Unele dintre aceste atacuri au afectat furnizarea de combustibili și alimente în unele părți ale SUA.

"Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război - un război adevărat cu o putere majoră - se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante ", a declarat Joe Biden marți.

În timpul întâlnirii de la Geneva dintre Joe Biden și Vladimir Putin, președintele american i-a dat omologului său rus o listă de companii critice pentru infrastructură, care nu pot fi vizate de actori statali.

Joe Biden a subliniat, de asemenea, amenințarea pe care o reprezintă China, referindu-se la președintele Xi Jinping ca fiind "foarte determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040".

"Uitaţi-vă la ceea ce face Rusia"

Preşedintele SUA a reproşat Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ''dezinformării'', potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre", a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus "are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva", a menţionat Joe Biden, adăugând: "aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea".

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri "de mijloc de mandat" în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

 

Editor : B.P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×