Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Anul Cocosului: razboaie si pace

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

În mai toate culturile lumii, cocoșul este asociat cu simbolul de vestitor, mesager, un meșteșug remarcat chiar și în Biblie. Aflat între hotarul dintre noapte și zi, el vestește sosirea luminii atât pe plan fizic, cât și spiritual. Are înzestrarea de a ne "ilumina".  În simbolismul său consacrat, cocoșul cuprinde vigilența, curajul, vitejia, dominarea, pasiunea erotică, entuziasmul, speranța, energia pozitivă și noile începuturi.Nu întâmplător, după Cina cea de Taină, Hristos îl atenționează pe Petru: "„Adevărat îţi spun”, i-a zis Iisus, „că tu, chiar în noaptea aceasta, înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori”.

Sursa:  https://www.diane.ro/2018/02/cocosul-simbol-si-semnificatie.html

 

Cocosul este si vestitorul razboaielor, dar si vestitorul pacii si a unei noi ordini mondiale.  Cocosul vesteste ascensiunea unor noi imperii, dar si prabusirea imperiilor. 

In anii 1909-1910  a fost anul cocosului de pamant care anunta zorii primului razboi mondial cand erupea criza bosniaca ce avea sa duca la asasinarea lui Franz Ferdinand .  

In 1921-1922 a fost anul cocosului de metal  cand se semnau tratatele de pace ce a dus la decaderea a patru mari imperii: imperiul austro-ungar, imperiul german, imperiul otoman si imperiul rus, si  cand era punctul culminant al revolutiei bolsevice. In 1922 a venit Stalin la putere in Uniunea Sovietica, iar Mussolini a preluat puterea in Italia.  A fost anul cocosului de metal.  

 In anii 1933-1934 a fost anul cocosului de apa , si atunci a venit Hitler la putere in Germania nazista ce avea sa devina radacina celui de-al doilea razboi mondial , si Franklin Roosevelt a fost ales presedintele SUA, ceea ce avea sa marcheze inceputul suprematiei americane. 

In anii 1945-1946  a fost anul cocosului de lemn, si atunci s-a incheiat cel de-al doilea razboi mondial dupa bombardamentele nucleare din Japonia  si a luat fiinta ONU, dar totodata a marcat inceputul razboiului rece, o noua ordine mondiala, dar una bipolara.  

In anii 1957-1958  a fost anul cocosului de foc , iar a inceput  pandemia de gripa asiatica care a ucis 1-4 milioane de oameni,  a debutat in China maoista  programul Marele Salt Inainte care a dus la moartea a 55 milioane de chinezi de foame (au murit la fel de multi oameni ca-n cel de-al doilea razboi mondial),  iar URSS a trimis satelitul Sputnik si cateaua Laika in spatiu.  A fost cel mai  glorios an  pentru comunistii criminali.  Cam tot atunci situatia din peninsula vietnameza devine instabila, relatiile dintre sudul capitalist si nordul comunist inrautatindu-se, ceea ce va duce la razboi si interventia americana.

In anii 1969-1970  a fost anul cocosului de pamant, cand  America condusa de  republicanul Richard Nixon, cuprinsa de febra hippie si de festivalul Woodstock, prinsa in razboaiele din Vietnam, Laos si Cambodgia, , devastata de asasinarea lui Martin Luther King si revoltele sociale,  a trimis primii astronauti  pe Luna.  Este perioada destinderii a razboiului rece, cand incep negocierile SUA-URSS  pentru reducerea inarmarii.  Este anul cand America incepe sa devina dominanta.  

In anii 1981-1982 a fost anul cocosului de metal  - a debutat mandatul  republicanului  Ronald Reagan care a devenit mai ferm si mai dur, reizbucnind razboiul rece.  Mitterand devine primul presedinte socialist al Frantei.  Razboiul sangeros dintre Iran si Irak era in desfasurare.   A fost anul care anunta sfarsitul razboiului rece si inceputul unei epoci in care lumea devine unipolara. 

In anii 1993-1994,  a fost anul cocosului de apa-  dupa  prabusirea URSS,  este anul care marcheaza sfarsitul unei epoci a razboiului rece, si inceputul unui nou razboi , cel impotriva terorismului, si a unei noi ordini mondiale, hegemonia americana, care va intampina atacuri teroriste ca cel de la WTC din 1993, si 8 ani mai tarziu, atentatele de la 9/11.  

Anii 2005-2006 a fost anul cocosului de lemn-  anul cand lumea devine multipolara,  puterea Chinei ia amploare,  America e devastata de uraganul Katrina,  Londra e zguduita de atentate teroriste,  dar este si anul cand retelele de socializare - You Tube, Twitter si Facebook intra pe piata.  Tot atunci, Angela Merkel devine cancelar al Germaniei.  Procesul de condamnare a dictatorului Saddam Hussein incepe, ceea ce duce insa la un Irak lipsit de un dictator care sa-l conduca cu o mana de fier si la inceputul insurgentelor si cresterea amenintarii teroriste musulmane la nivel global, precum si la declansarea unor revolutii ca primavara araba si razboaie civile ca-n Siria si Libia.  

Anii 2017-2018 a fost anul cocosului de foc-  anul cand Donald Trump, un alt republican, devine presedintele SUA, anuntandu-si politica sa izolationista ceea ce se dovedeste a fi catastrofala - razboiul comercial cu China,  care va duce la pandemia de coronavirus si criza economica, si violentele rasiale . Este si anul cand corporatiile ca Facebook , Amazon, SpaceX, Tesla, Google, Apple, Microsoft  devin din ce in ce mai puternice, iar atacurile cibernetice, stirile false, hartuirea sexuala, rasismul   incep sa fie luate in serios si marcheaza agravarea protestelor civice la nivel global.  Este inceputul unei noi epoci in care  societatea devine tot mai destabilizata si divizata. 

Probabilitatea e foarte mare ca in 2 ani sa inceapa ceva anume, fie un razboi mondial, fie ne asteapta niste dezastre climatice de amploare pe langa care pandemia de coronavirus sa fie  un necaz mai mic.  

Ce ne va aduce anul cocosului de pamant in anii 2029-2020? 

 

 

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dragă warm, cre că dacă ne străduim oleacă vom găsi că în oricare din cele 12 zodii chinezești vom găsi atât războaie cât și pace, atât evenimente faste, cât și nefaste. Acum depinde de interpretarea și ceea ce încearcă să scoată în evidență autorul unui anumit articol pe o temă dată. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 2 ore, warmonger2020 a spus:

Ce ne va aduce anul cocosului de pamant in anii 2029-2020? 

 

 

ce de calatori in timp pe forumul asta

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×