Sari la conținut
Forum Roportal
antiprostie

Alegerile din SUA (2024)

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Spre deosebire de romani, americanii chiar au pariat bine  la alegeri, iar situatia e mult mai buna decat anul trecut cand credeam ca o sa vina sfarsitul lumii cu Trump presedinte. 

Joe Biden, care mi s-a parut un vice-presedinte mediocru, ca presedinte se dovedeste a fi mai exceptional.   Nu zic ca este el conducatorul absolut, ci echipa care il coordoneaza foarte bine.  Nu e cel mai bun presedinte din istoria  Americii, dar  situatia post-pandemica il face sa fie  cu siguranta cel mai bun presedinte din ultimii  60 ani de la   Dwight Eisenhower incoace care a guvernat America de dupa criza celui de-al doilea razboi mondial, avand atunci   un boom economic . Pana acum a aratat ca a fost mai bun decat Trump, Obama, Bush jr., Clinton si Bush senior la un loc. 

Nu e nici conservator radical, nici progresist fanatic, e chiar un crestin- democrat   moderat datorita religiei sale catolice. 

 

 

Realizarile sale pe plan intern  din ultimele 6 luni: 

-a semnat  un plan de salvare economica a Americii care incepe sa dea roade dupa ce Congresul dominat de democrati l-a votat si a semnat cele mai multe ordine executive de la Franklin Roosevelt incoace 

-a semnat o serie de ordine executive pentru a repara stricaciunile lui Trump precum anularea construirii zidului si scoaterea interdictiei musulmanilor si mexicanilor pe pamant american 

-a reintrodus programul DACA pentru ajutorarea copiiilor americani 

-inca incearca sa intorduca cresterea salariului minim la 15 dolari pe ora, poate va reusi in final 

-va incerca sa reduca emisiile de carbon cu 50% 

-va incerca sa impuna interdictii privind accesul armelor dupa valul de crime armate si sangeroase care au devastat America in ultimii 10 ani.   

-a inceput un program de investitii in infrastructura, educatie, sanatate. America va fi cu totul alta acum. Nu va mai persista acelasi capitalism salbatic in sistemul medical unde ajungeau americanii saraci sa moara la urgente sau la coada pentru ca nu aveau bani si nici asigurari.  Scolile vor trebui imbunatatite, sistemul universitar trebuie sa fie mai accesibil tuturor cu riscul cresterii taxelor pentru ca nu e normal sa mai vezi in 2021  americani care sa creada in aberatii  ca Pamantul este PLAT, aselenizarea a fost regizata, vaccinul anti-gripal e rau,  poluarea nu e cauzata de oameni, si alte aberatii care intra la stiri false.   E cazul sa inceapa niste reparatii si renovari drastice fiindca infrastructura americana, desi inegalabila, isi cam arata vechimea. Americanii circula pe autostrazi si poduri construite de pe vremea lui FDR si Ike.  

-a introdus o gramada de noi taxe verzi pentru a descuraja americanii sa mai  circule cu masini poluante, si sa-si achizitioneze astfel biciclete, trotinete sau masini electrice 

-probabil ca va investi enorm si in NASA pentru ca astronautii sa ajunga din nou pe Luna in cadrul programului Artemis. 

-prin vaccinarea la scara mare, pandemia incepe sa se incheie si in America care a detinut recordul  la numarul de imbolnaviri si decese 

-a revocat constructia conductelor Keystone care ar fi poluat enorm America 

Pe plan extern:

-a reintrodus America in acordul climatic de la Paris 

-i-a aratat lui Putin ca America este seful planetei si l-a descurajat sa invadeze Ucraina 

-a reabilitat relatiile cu UE, Canada, NATO 

-a incetat relatia toxica cu Arabia Saudita in problema Yemenului

Sa vedem ce va face in privinta Iranului si programului sau nuclear, in privinta Coreeii de Nord care a inceput totusi sa fie mai tacuta, in privinta Afghanistanului care ar putea sa se  talibanizeze din nou dupa retragerea trupelor americane, si mai ales, in privinta Chinei. 

 

 

Eu ma bucur ca  Biden ne va asigura 4 ani de liniste. 

Nu stiu daca va mai putea candida in 2024 (va avea 82 ani atunci). Va fi reales cu siguranta, dar nu cred ca va putea sa conduca si in al doilea mandat din cauza varstei si este clar ca mai devreme sau mai tarziu ii va ceda puterea vicepresedintelui Kamala Harris. 

Cand va deveni Kamala presedinte, atunci sa incepeti sa va faceti rugaciunile (da, la voi ALBII,  la cei crestin-conservatori,  ma refer ) fiindca Biden va fi ultimul presedinte de culoare alba a Americii.   

Lucrurile se vor degrada  rapid in America in acel moment. Presedintia Kamalei va marca   efeminizarea, africanizarea ,  colonializarea chinezeasca, corporatizarea,  islamificarea ,  cibernetizarea si idiocratizarea deplina  Americii si a Europei, adica progresismul fanatic de prost gust.  

Va incepe epoca degenerarii economice si sociale , care va tine decenii sau chiar secole, marcata de conflicte civile, depravare publica, infractionalitate,  automatizare in masa..........intr-un cuvant, inceputul erei CYBERPUNK! 

 

Eu unul sper sa nu fie asa si ca dupa Biden, la alegerile urmatoare sa castige  candidatul Partidului Libertarian - tot un partid republican , dar unul galben si moderat , cam cum este  AUR  fata de PSD-ul americanesc.  Iar libertarienii sa mentina caracterul social-liberal al economiei americane, macar la nivel de Germania, Olanda  si Regatul Unit, si sa mentina valorile si cultura americana. 

 

Editat de antiprostie
  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Who are the 14 House Republicans who voted against a Juneteenth holiday? And why? (yahoo.com)

Ce bucurie pe tine, vei celebra si ziua cand s-a terminat sclavia pe 10 Junie in fiecare an, doar ca s-a votat sa fie o lege si asta ca sa separe mai vizibil negri de albi!!!    Va tine betia pan-la anu' pentru aceasta victorie obtinuta azi!!!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
3 hours ago, The Unknown said:

Who are the 14 House Republicans who voted against a Juneteenth holiday? And why? (yahoo.com)

Ce bucurie pe tine, vei celebra si ziua cand s-a terminat sclavia pe 10 Junie in fiecare an, doar ca s-a votat sa fie o lege si asta ca sa separe mai vizibil negri de albi!!!    Va tine betia pan-la anu' pentru aceasta victorie obtinuta azi!!!   

In America, fiecare zi e sarbatoare de cand a castigat Biden.   Multi americani il adora, traiesc mult mai bine de cand e el presedinte, situatia s-a imbunatatit considerabil dupa ce anul trecut aveam senzatia ca America e in pragul unui razboi civil.  

Din partea mea, sper ca betia sa tina cat mai mult, ba mi-as dori ca Biden sa fie reales si sa fie capabil sa conduca America chiar pana in ianuarie 2029, pana cand va veni Kamala si va narui tot.  

Biden e  cel mai bun si moderat presedinte pe care il poti avea in clipa de fata, nu e nic conservator radical-nationalist ca Trump si Cruz, nici neoconservator ca Reagan, Bush  si Cheney,  nici  progresist si socialist-neoliberal  fanatic ca Hillary, Obama,  Bernie , Cortez,  sau  Kamala.   

E exact presedintele de care are nevoie America acum, un moderat precum BILL CLINTON sau Jimmy Carter    care sa readuca bucuria aniilor 1970-1990' in epoca post-pandemica.  Multi americani tanjesc si sunt nostalgici dupa anii 70-90'.  

 

 

Trump era prea arogant, conflictual si narcisist pentru functia aia. Va trebui oricum sa te resemnezi cu ideea ca nu va mai fi reales niciodata, e pana la urma in zodia gemeni, la fel ca Kennedy si Bush senior.

 

Editat de antiprostie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca Biden nu mai candideaza in 2024 si Trump ajunge la bulau sau pur si simplu devine ineligibil pentru candidatura, cursa din 2024 se va da intre Kamala si Cruz

File:Kamala Harris Vice Presidential Portrait (cropped).jpgFile:Ted Cruz official 116th portrait (cropped).jpg

Editat de antiprostie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×