Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Beef Stroganoff. Rețeta din restaurantele rusești (retetesivedete.ro)   

*Specialitatile rusesti nu prea sint cunoscute planetar precum multe altele, eu doar pe asta l-am mai gustat, fara castraveti murati si un tort rusesc facut de bunica cand eram mici.* 

Ingrediente

1 kg mușchi de vită(doar capetele mai împănate), 400 gr ciuperci champignon, 250 gr castraveți murați, 1 ceapă roșie, sare și piper, ulei de floarea soarelui sau de măsline, 2-3 linguri de muștar, 4-5 linguri de smântână dulce.     

Mod de preparare

Mușchiul de vită se curăță și se taie julien, adică în fâșii. Se trag fâșiile din carne de vită la tigaie în ulei încins, amestecându-le pentru o rumenire uniformă. Se trag la tigaie la foc mai intens pentru a se sigila mai rapid. Se adaugă ceapa tocată tot în fâșii, sau solzișori, după preferințe și se amestecă bine cu carnea de vită. Când ceapa începe să-și schimbe culoarea, se adaugă și se lasă ingredientele la fiert până se evaporă din lichidul lăsat de ciuperci.

Când carnea este bine pătrunsă, se adaugă smântâna. Se omogenizează rapid sosul, apoi se adaugă muștarul și din nou se omogenizează. Se mai lasă mâncarea de vită cu ciuperci la foc mai mic pentru 2-3 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper. Spre final de fierbere, se adaugă și rondele de castraveți murați. Atenție la sarea adăugată, întrucât și castraveciorii sunt sărați! De preferat să se folosească castraveți în saramură. Iar dacă sunt foarte sărați, se vor ține 10-15 minute în apă rece.

Preparatul Beef Stroganoff se poate servi ca atare, sau alături de o garnitură de orez, de un piure de cartofi, salată, etc.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×