Sari la conținut
Forum Roportal
observant

dumnezeu, creatorul epidemiilor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Conceptul de epidemie apare in biblie sub forma arhaica "molima".

 

MÓLIMĂ, molime, s. f. Boală contagioasă la oameni sau la animale; epidemie, epizootie, boliște (dex online)

 

 

Sa vedem ce gasim la o simpla cautare in biblia online dupa acest termen.

 

Profetul Avacum atribuie in mod clar molimele lui dzeu, o manifestare prin care acesta isi arata puterea in fata popoarelor terifiate:

Avacum, capitolul 5

"

3. Dumnezeu vine din Teman, şi Cel Sfânt din muntele Paran! Sela (oprire) - Slava Lui acoperă cerurile şi tot pământul este plin de slava Lui!
4. Izbucnire de lumină ca la răsărit de soare, raze vii din mâna Lui pornesc!... Acolo stă tainic ascunsă puterea Lui!
5. Înaintea Lui merge molima, iar prăpădul vine pe urma Lui.
6.

Se opreşte!... Zguduie pământul! Şi cu privirea Lui aruncă spaima printre neamuri! "

 

Regele David este cel care il enerveaza pe dzeu foarte puternic, facand un recensamant al populatiei, incat dzeu face spume la gura si ii loveste pe evrei cu molima, iar 70 000 dintre ei cad rapusi de boala. Se pare ca dzeu nu suporta niciun recensamant, de niciun fel, pur si simplu are alergie la asta.

Cartea intaia a Cronicilor, capitolul 25

"

1. Atunci s-a sculat Satana împotriva lui Israel şi a îndemnat pe David să facă numărătoarea Israeliţilor.
2. Deci a zis David către Ioab şi către căpeteniile poporului: "Mergeţi şi număraţi pe Israeliţi de la Beer-Şeba până la Dan şi-mi aduceţi răspuns ca să ştiu numărul lor!"
3. Ioab însă a zis: "Să înmulţească Domnul pe poporul Său de o sută de ori mai mult decât este el acum! Au doară nu sunt ei toţi, o, rege, domnul meu, robii stăpânului meu? Pentru ce dar cere aceasta domnul meu? Oare pentru a se scoate asta ca o vină lui Israel?"
4. Dar cuvântul regesc biruind pe Ioab, s-a dus acesta de a cutreierat tot Israelul şi venind la Ierusalim,
5. A dat Ioab lui David catagrafia înscrierii poporului şi s-au aflat în tot Israelul un milion şi o sută de mii de bărbaţi destoinici de război, iar în Iuda, patru sute şaptezeci de mii în stare de a lua parte la război.
6. Pe leviţi însă şi pe Veniamineni el nu i-a numărat împreună cu ei, pentru că cuvântul regelui nu plăcuse lui Ioab.
7. Lucrul acesta n-a fost plăcut nici înaintea lui Dumnezeu şi de aceea a lovit El pe Israel.
8. Atunci a zis David către Dumnezeu: "Am greşit mult, făcând aceasta; iartă dar vina robului Tău, că m-am purtat cu totul nepriceput".
9. Iar Domnul a grăit cu Gad, proorocul lui David şi i-a zis:
10. "Mergi şi spune lui David: Aşa zice Domnul: Îţi pun înainte trei pedepse; alege-ţi una din ele şi o voi trimite asupra ta".
11. A venit deci Gad la David şi i-a zis: "Aşa grăieşte Domnul, alege:
12. Sau trei ani de foamete, sau trei luni să fii tu urmărit de vrăjmaşii tăi şi sabia duşmanilor să ajungă până la tine, sau trei zile sabia Domnului şi molima să fie pe pământ şi îngerul Domnului să pustiiască în toate hotarele lui Israel. Vezi acum ce trebuie să răspund Celui ce m-a trimis cu acest cuvânt".
13. Şi a răspuns David lui Gad: "Sunt într-o mare nelinişte! Să cad mai bine în mâinile Domnului, căci îndurările Lui sunt foarte multe, dar să nu cad în mâinile oamenilor".
14.

Atunci a trimis Domnul molimă asupra lui Israel şi au murit şaptezeci de mii de Israeliţi."

 

 

 

Bineinteles ca regele David nu e fraier sa incaseze el pedeapsa divina, si sa isi puna pielea la bataie in fata arcasilor, incat sa i-o ciuruiasca. Alege in mod rational molima, care va decima poporul pe care il pastoreste cu intelepciune.

Acest pasaj apare, in mod straniu, si in alta parte a bibliei, in cartea a doua a Regilor, capitolul 24:

 

"

1. Mânia Domnului s-a aprins iarăşi asupra Israeliţilor, pentru că cineva din ei îndemnase pe David, zicând: "Mergi de numără pe Israel şi pe Iuda!"
2. Şi a zis regele către Ioab, căpetenia oştirii care era cu el: "Cutreieră toate triburile din Israel şi ale lui Iuda, de la Dan până la Beer-Şeba, numără poporul, ca să ştiu numărul oamenilor".
3. Domnul Dumnezeul tău, a răspuns Ioab, să înmulţească poporul încă pe atâta pe cât este, ba încă şi de o sută de ori atâta şi ochii domnului meu, regele, să vadă. Şi pentru ce domnul meu, regele, voieşte acest lucru?
4. Dar cuvântul regelui, dat lui Ioab şi căpeteniilor oştirii, a biruit. Şi s-a dus Ioab cu căpeteniile oştirii de la rege să numere poporul lui Israel.
5. Trecând Iordanul, au poposit la Aroer, în partea dreaptă a cetăţii care este în mijlocul văii Gad, aproape de Iazer.
6. De acolo au mers în Galaad şi în pământul Tahtim-Hodşi, de unde au venit la Dan-Iaan,
7. Şi ocolind Sidonul, au mers la cetatea Tir şi prin toate cetăţile Heveilor şi Canaaneilor şi au ieşit în partea de miazăzi a Iudei, la Beer-Şeba.
8. Apoi au străbătut toată ţara aceasta şi după nouă luni şi douăzeci de zile au ajuns la Ierusalim.
9. Şi a dat Ioab regelui cartea cu numărătoarea poporului, din care se vedea că Israeliţii erau opt sute de mii de bărbaţi vârstnici, buni de război, iar cei din Iuda cinci sute de mii.
10. Atunci s-a cutremurat inima lui David după ce a numărat poporul. Şi a zis David către Domnul: "Greu am păcătuit eu, făcând aşa, şi acum mă rog înaintea Ta, Doamne, iartă păcatul robului Tău, căci m-am purtat peste măsură de nebuneşte!"
11. A doua zi dimineaţa s-a sculat David. Fusese însă cuvântul Domnului către Gad proorocul, ca să spună lui David viitorul, zicându-i:
12. "Mergi şi spune lui David: Aşa zice Domnul: Îţi arăt trei pedepse: alege-ţi una din ele, să vină asupra ta".
13. Şi a venit Gad la David şi i-a vestit, zicându-i: "Alege-ţi ce vrei: foamete în ţara ta şapte ani; să fugi trei luni de vrăjmaşii tăi şi ei să te urmărească; sau timp de trei zile să fie ciumă în ţara ta? Chibzuieşte şi hotărăşte; ce să spun Celui ce m-a trimis",
14. "E tare greu, a răspuns David lui Gad, dar să cad mai bine în mâna Domnului, căci mila Lui este mare; numai în mâinile oamenilor să nu cad!" Şi şi-a ales David ciuma în vremea secerişului grâului.
15.

Şi a trimis Domnul ciumă asupra lui Israel de dimineaţă până la vremea hotărâtă. Şi a început molima în popor şi au murit de la Dan până la Beer-Şeba şaptezeci de mii de oameni."

 

 

 

Observam ca in primul pasaj Satan l-a indemnat pe David sa faca recensamantul care l-a turbat pe dzeu, iar in al doilea pasaj se spune vag ca "cineva din ei îndemnase pe David". Cine sa fie acest misterios sfetnic care a dus la mania divina?

Cartea a doua a Regilor o aflam in clasificarea internationala ca fiind cartea a doua a lui Samuel. Citatul buclucas arata astfel in engleza: "Again the anger of the LORD burned against Israel, and he incited David against them, saying, "Go and take a census of Israel and Judah." Acest citat se traduce in romana astfel: "Si iarasi mania lui dumnezeu s-a aprins impotriva lui Israel, si el l-a starnit pe David impotriva lui, zicandu-i: "Du-te si fa un recensamant (poporului) lui Israel si Iuda".

 

Citatul arata in ebraica asa, va rog sa-l memorati pana la ultimul cuisor incarligat, pentru ca este dovada ca dzeu si satan sunt aceeasi persoana, si se tin de farse, indemnand pe naivul rege David sa faca recensamant doar ca sa il poata acuza ca a pacatuit abominabil, in plus fortandu-l sa aleaga intre curul sau si sanatatea bietilor supusi, lucru la care David n-a ezitat o secunda, alegand bunastarea sa si spalandu-se pe maini de binele amaratilor, care n-au avut alta optiune decat sa crape, victime colaterale in acest pact al regelui cu diavolul/dumnezeu.

וַיֹּ֙סֶף֙ אַף־יְהוָ֔ה לַחֲרֹ֖ות בְּיִשְׂרָאֵ֑ל וַיָּ֨סֶת אֶת־דָּוִ֤ד בָּהֶם֙ לֵאמֹ֔ר לֵ֛ךְ מְנֵ֥ה אֶת־יִשְׂרָאֵ֖ל וְאֶת־יְהוּדָֽה׃

 

Traducerea cuvant cu cuvant o aflati aici, nu uitati ca in ebraica se citeste randul de la dreapta spre stanga.

https://biblehub.com/text/2_samuel/24-1.htm

 

Asadar citatul original in ebraica nici vorba sa pomeneasca de vreun "cineva" anonim, din popor, ci e vorba de dumnezeu, identificat fara putinta de tagada.

De ce acest citat este tradus eronat de traducatorii romani, care spun  ca un anume "cineva" l-a sfatuit prost pe regele David? Nu, nu e o eroare, ci e o minciuna nesimtita. Traducatorii si-au dat seama ca astfel dumnezeu si satan sunt aceeasi entitate, de vreme ce in pasajul din 1 Cronici satan il indeamna pe David la cumplita-i ratacire, iar in pasajul din 2 Regi (2 Samuel) dumnezeu il indeamna pe David sa savarseasca oribilul pacat al recensamantului. Si biblia e o carte sfanta, care spune mereu adevarul, nu-i asa?

 

Asadar, dumnezeu se distreaza creand molime si numarand de sus cate persoane isi dau duhul in chinuri. E tot o numaratoare, dar el are voie, oamenii nu.

In plus se deghizeaza ca satan, ca sa pacaleasca oamenii creduli.

Voi reveni cu alte citate care arata ca dzeu creaza epidemii pentru a-si alunga plictiseala. Ce e capcana pe care i-a intins-o lui david in mod viclean, indemandu-l sa pacatuiasca, decat un joc psihopat de genul celui in care l-a antrenat pe sarmanul Iov?

 

Pareri?

Teddy, esti pe faza?

 

 
Editat de observant

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×