Sari la conținut
Forum Roportal
Motorină

Vatra Dornei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Tot despre cazino, declaratia (interesanta, zic eu) a doamnei Berescu, sotia unui fost afacerist important in zona, care a incercat sa salveze cladirea pentru a o administra pe viitor.

https://www.botosaninews.ro/600608/social/doi-soti-din-botosani-au-pus-bazele-restaurarii-cazinoului-din-vatra-dornei-motivul-pentru-care-botosaneanca-a-refuzat-sa-participe-la-inaugurare/?fbclid=IwAR2_oB0Mv5ImAFMiCEaZTVbydsiyGk1ZBNZm-4vwy_rIULx9q_j8wUjjhBE

La vremea respectiva se zvonea ca nu s-au inteles cu consiliul local pe tema terenului din spatele cazinoului; ar fi vrut o suprafata mare, pentru spatiu verde si parcare. Si biserica are pretentie la acel spatiu. Si la tot parcul, nu stiu cate vile, Hotel Carol, policlinica balneara, Iacobeni, Mestecanis, G. Humorului, poate si Burdujeni.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pacat ca ROMANII politicieni nu vad valoarea istorica al cladirilor care vor sta solid si peste 2000 de ani daca primesc putina intretinere sa fie aratoase precum la predatea in folosinta.

In toata Transilvania doar UNGARIA vine cu idei de renovare pentru care sint critizati de romani in fel si chip.   Si in Sighet este un castel dar se distruge in loc sa-l pastreze minunea.  Communistii care au mai ramas in viata doar distrug mai rau ca sobolanii, desi se vede clar ca tot ce a fost construit de maretii tovarasi, sta sa de darame chiar pe centru.  Este plin de mucegai din prima zi ca n-au facut bine cu conductele de apa, inverzit pe dinafara, ingheata peretii pe dinauntru iarna, dar daca se trateaza cu niscai Horinca, parca le trece si cancerul.

Sanatatea publica deloc nu conteaza, de aceea este atat de usor sa patrunda strainii care pacalesc pe analfabetii conducatori ca ei vor administra una-alta pana se imbogatesc iar ruinele raman si dupa ce ei pleaca in conditii si mai mizerabile.  La un cutremur se vor darama multe peste multi, dar nici atunci nu vor invata nimic decat sa fure si mai mult cu acea ocazie din donatiile internationale, ca altadata la Marile Inundatii din 1969 si alte dezastre naturale din trecut.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Văd că se construiește deja gradina cazinoului. Nu știam/nu observasem.

Ar fi așa de la inaugurare. 

IMG_20240210_174729.jpg

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Original:

*sunt mai multe variante, poate a fost reamenajata de cateva ori; culoarea din poze e mult mai frumoasa, nu stiu daca palidul actual are vreo legatura cu originalul, sau mai aveau barbosii cateva galeti de la ultimele catedrale facute din fonduri de la guvern :mda:

Vedere din Vatra Dornei, 1907. În imagine: Cazinoul, iar în dreaptă clădirea Izvorului Unirea (1896), cunoscută la acea vreme drept „Salonul de cură”. În fundal se vede turnul Primăriei (1987). Toate trei se regăsesc pe Lista monumentelor istorice ale României.

„Salutări din Vatra Dornei” - Fântâna arteziană din Parcul Cazinoului - carte poștală, 1913, din colecția Facebook/Dorna-Watra.  

Cazinoul din Vatra Dornei - Istorie și Prezent

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×