Sari la conținut
Forum Roportal
Motorină

Vatra Dornei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 9 ore, Motorină a spus:

 

Firma..... Solicitase primariei sa-i cedeze terenul deschis dintre cazino si parcul municipal, unde initial a fost o gradina cu fantana arteziana, tot parte din cazino. Nu a obtinut acest lucru, si s-a retras. Voia parcare acolo.

Planul lui suna mult mai bine decat muzeu al fosilelor...

Dar și parcare în locul unei grădini cu arteziana...

Posibil zona sa facă parte din ceva ansamblu declarat monument istoric... Nu am cercetat dar în acest caz, ce sa zic, bravo pt. Primăria voastra. 

Locurile astea sunt protejate de lege. Autoritățile asa fac, pun în aplicare legea. 

Sigur sunt o grămadă de jmecheri, alții decât BOR care au pus ochii pe terenuri de prin zona și puteți rămâne și fără parc și tot... Zic ca ar fi mare păcat. 

Aici ma opresc ca nu cunosc fața locului. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 minute, Rodica` a spus:

Aici ma opresc ca nu cunosc fața locului. 

Locul este splendid si deloc reclamat din cate stiu eu de aici.  Ne opream acolo pentru o cafea dupa ce am trecut din Maramures si urmarind drumul spre Tinutul Secuiesc.  Niciodata n-am avut timp pentru mai mult, ca eram grabiti ca sotul nu avea prea multa vacanta ca el mereu mai pleca si in alte parte si aveam de oprit si in westul europei, eu pentru cumparaturi.   Zic, merita vizitat ca mai sint in apropiere si acele manastiri colorate, le-am vazut doar din masina in treacat ... mereu cineva s-a suparat ca nu le-am vizitat si asa.   Credeam ca niste investori ca lumea se implica si renoveaza Cazinoul la forma ei glorioasa si va fi o atractie din nou, dar asa cu biserica, sincer nu-mi place ce aud.    Sper sa nu-l darame!!!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 54 minute, The Unknown a spus:

 Sper sa nu-l darame!!!

Nu au voie, că altfel era deja o nouă parohie pe terenul ăla :laugh:

Chiar dacă la 100m este deja o catedrală, în parc. Nu am nimic cu aia, e frumoasă. Mergeam la înviere și alte slujbe, fiind din cartier :happy:

Mai sus de ea, într-o zonă mai importantă a parcului, au k**at o pensiune urâtă cu draci. Aia ar trebui demolată și puși vreo 5 molizi în loc, că e o crâșmă de 3 lei. Auzisem că activau și "fetițe" pe acolo. 

E o prostie aprobată prin anii '90

1418423292-01-100-1501756842.jpg

  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prin '90 era o cabana, mare Lux pentru calatorii acelor vremuri care-si permiteau sa cheltuie benzina pentru DEPLASARE.   In toate localurile functioneau fete frumoase pentru clientii cu dare de mana, mereu se cauta pentru Intercontinental in facultati ca sa fie si vorbitoare de limbi straine ca era fara translator serviciile lor!!!  Sint romance care si azi vorbesc araba!!!  era foarte la moda atunci cerinta asta ca toti barosanii din Saud Arabia imbracati in civil la Bucuresti se distrau pana cadeau mai ales cand pentru islamisti erau marile posturi :lol2:   era odata si alta viata in Romania!!!   Atunci s-au construit in acel stil si in Padurea Baneasa, dar si pe la granitele tarii tot feluri de localuri sa atraga turistii straini.  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vatra Dornei nu a fost la nivelul ăla decât pe vremea Austro-Ungariei. În rest, e slabă în turism, abia atrage bătrâni pentru băi și câțiva schiori din zona Moldovei. 

Este un proiect cu 3 bazine de înot, poate reușesc să îl realizeze. Am văzut o postare de-a vicelui, Marius Rîpan, în care anunța că a fost aprobat proiectul, la București. Pe vremea comunismului au avut un ștrand frumos, cu bowling și altele, dar în democrație s-a dărâmat tot, a rămas doar un lac în zona aia. 

Cum spuneam, aici doar privații mai țin în viață stațiunea, altfel ar fi un simplu sat cu câteva blocuri. 

Primăria abia asfaltează străzile și cârpește instalațiile apă-canal, de dezvoltare nu au auzit. 

  • Like 3
  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 5 ore, Rodica` a spus:

Asa scria în articolul menționat de Moto cu declarația ministrului. Ca au alocat finanțare pentru reabilitare. 

Într-unul scria că patriarhia plătește, în altul că e pe fonduri. 

Eu zic că pentru monumente se găsesc mereu fonduri, problemele apar la titlurile de proprietar, re-re-re dobândite, contestate șamd. Apoi la executarea propriu-zisă, că de obicei câștigă firma cui a dat șpaga mai mare, iar pentru lucrare nu mai rămân suficienți bani, ori se face la calitate 0, cei care au primit șpaga acoperă constructorul de asumarea garanției, iar în 3 ani e la fel de deteriorat ca acum 10 ani.

 

  • Like 2
  • Downvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe panoul santierului de la cazino sunt niste cifre total diferite de ceea ce stiam.

Termenul de finalizare e acuș', iar biserica ar fi platit si ea ceva-ceva. Nu stiu daca imi mai doresc sa il termine, cred ca da. Mai bine muzeu al snobismului, decat ruina. Poate il vor vinde candva.

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×