Sari la conținut
Forum Roportal
Cezara6

Autosuficiență, elogii la adresa mea, vorbă inutilă, lipsă de răbdare

Postări Recomandate

Sunt o ființă patibulară, însuși prin această așa-zisă contientizare îmi fac un elogiu, un elogiu negativ, dar totuși un elogiu la adresa mea. Vreau să epatez. Nu mă simt bine când nu sunt în centrul atenției sau măcar să vorbesc cu cineva, lucruri deșarte la drept vorbind, dar pe care uneori le consider de o mare însemnătate. Consider, uneori, că le știu pe toate, de altfel (lăudându-mă mai puțin) sunt ignorantă, în unele cazuri complet ignorantă. Dar credința mea nestrămutată în acele momente nu se schimbă nici dacă mi se demonstrează contrariul, tot afirm că eu știu multe. Atunci apar plictiseala, anhedonia, somnolența, se ajunge până la somatizare și gânduri de suicid. Să nu mai vorbim despre lipsa rădbării. Încerc să mi-o exersez prin citit, dar dacă mă întrebați care este ultima carte citită, vă voi spune că este una ale stoicilor, de vreo 210 pagini, citită în 3 zile. Bine, citesc frecvent, dar îmi rămân puține în cap, nici nu iau notițe din obstinație, din ideea asta că eu deja știu ceea ce citesc, sau că voi reține. Tot referitor la lectură, încep 3-4 cărți și nu lecturez niciuna cap-coadă. 

Nu am rădare să fac plimbări, nu prea îmi plac întălnirile de gradul 0 cu oamenii. Abia îmi fac cumpărăturile de la un magazin alimentar din apropiere. Și  ce cumpărături? Niște nimicuri care nu au foarte puțin din calitățile unei hrane sănătoase. Sunt puține persoane cu care îmi place cu adevărat să vorbesc, și cu toate astea, deși le apreciez , nu îmi vine să vorbesc cu ele, pentru că, aici nu că mă mai plictisesc conversațiile cu ele, ci pentru că atunci realizez că le-aș împuia capul cu mârșăvii cognitive produse de creierașul meu. Se mai întâmplă și o altă situație, sun acele persoane de 3-4 ori consecutiv, asta de obicei nu-mi stă în fire, de obicei nu sun mai mult de o dată. 

Am aterizat de pe un tărâm al bețivănelii, al consumului de substanțe ilicite, al trândăviei, al cheltuirii în exces a banilor, a certurilor periodice, al nevro-psihozei, în lumea reală. Est)ce que vous m'accueillez?Mă simt cu un grav handicap ontologic, serios retard emoțional, incapacitate de gestionare a domeniilor vieții.  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doua tehnici:

1) Accepta ca asa esti tu, ramai asa, resemneaza-te, nu incerca sa schimbi niciun tipar, pentru ca nu poti si doar te chinuiesti incercand. Observa ce se petrece in tine dupa ce practici aceasta tehnica.

2) Dupa ce te-ai linistit de tot prin prima tehnica, ia un tipar nedorit si schimba-l treptat in opusul lui, zi de zi. Dupa ce ai observat restructurarea tiparului comportamental, ia altul si tot asa. Cand te simti rau practica iar prima tehnica, pana ce te linistesti.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cere psihiatrei tale sa te trimita la un psiholog cognitiv-comportamental, sa te ghideze in restructurarea mental-emotionala. Cum de a nu facut deja asta? Doar iti da medicamente si atat?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Acum 1 oră, Freitodekel a spus:

Sunt o ființă patibulară, însuși prin această așa-zisă contientizare îmi fac un elogiu, un elogiu negativ, dar totuși un elogiu la adresa mea. Vreau să epatez. Nu mă simt bine când nu sunt în centrul atenției sau măcar să vorbesc cu cineva, lucruri deșarte la drept vorbind, dar pe care uneori le consider de o mare însemnătate. Consider, uneori, că le știu pe toate, de altfel (lăudându-mă mai puțin) sunt ignorantă, în unele cazuri complet ignorantă. Dar credința mea nestrămutată în acele momente nu se schimbă nici dacă mi se demonstrează contrariul, tot afirm că eu știu multe.

Si totusi nu se intelege daca iti place ca esti asa sau nu. Sau vrei sa fii asa si ai impresia ca nu reusesti pe deplin? Si atunci incerci sa exagerezi lucrurile astea?

Cred ca de fapt asta ar trebui s-o rezolvi. In care din aceste situatii esti si abia apoi poti incerca ceva. "Ceva" fiind in acest moment, pentru tine, o necunoscuta.

De fapt tu asa vrei sa fii. Singura ta problema este ca ceilalti nu se ridica la nivelul la care sa te vada cum te vezi tu.:smile:

Se pare ca nu ai nevoie de psiholog si madam psi a intuit asta, pentru ca nu cred ca a si inteles.

 

 

Editat de adal*
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 42 minute, Freitodekel a spus:

Nu imi place, Adal, as vrea sa ma schimb. 

Off, pai schimba-te! Stii ca poti.

Oare asa sa fie la toti? Sa te simti confortabil nefiind asa cum ai vrea sa fii?

Oare toti avem aceasta situatie imposibila de a ne fi mai greu sa fim asa cum am vrea, decat asa cum suntem?

Oare este cineva multumit de felul cum este?

Habar n-am, dar si eu sunt nemultumit de mine. Nimic nou sub soare, fleur de lys.

Autosuficienta ar fi atunci cand esti multumit de cel care esti, de aceea te-am intrebat daca iti place cum esti.:smile:

Editat de adal*
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cât timp o ții pe rachiu și pastile, nu mai spune că vrei să te schimbi. 

Degeaba mergi la psihologi dacă te arunci direct în sticlă după ce e gata ședința.

Poate sunt eu fără suflet, poate greșesc, dar ce zici tu îmi par vorbele unei persoane care se alintă.

Cred că știi exact ce trebuie să faci, dar NU VREI să o faci, exact din motivul pe care ți l-am mai spus odată. Te complaci într-o situație care-ți face rău pe termen lung.

Te întreb retoric și chiar nu aștept răspuns de la tine: ești independentă financiar? Locuiești în casa ta, stai pe banii tăi, munciți de tine? Păi în cazul ăsta, Doamne-ajută și Măicuța Domnului! Înseamnă că ți-ai ales acest stil de viață.

Nu ești independentă financiar? Apăi, drăguță, pune mâna și fă curățenie. Lasă rachiul, lasă pastilele, nu mai da ochii peste cap când primești reproșuri de la alții. 

Păi tu vrei ajutor da' vii cu sticla și cu pastilele în discuție? Cu așa sfătuitori nu prea mai e loc de alții, că ăștia o să-ți zică mereu: "Pentru ce îi asculți pe proștii ăia?! Hai cu noi, o să te ducem în cele mai frumoase locuri și totul va fi așa cum îți dorești!" 

Îmi pare rău dacă m-am exprimat prea direct, nu a fost intenția mea să te jignesc sau să te fac să te simți prost.

Dar cel mai mult și cel mai mult pe lumea asta mă enervează și mă doare când văd oameni DEȘTEPȚI care se autodistrug de proști ce sunt!

Ești tânără, încă mai ai timp să te rupi de lucrurile care îți fac rău. Ai putea măcar să încerci, ca pe un experiment. 

Apatia și pesimismul intră și ele în categoria de mai sus. Da' în primul rând dă-le dracului de chimicale.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gargbird, desi cuvintele tale au fost aspre, considèr ça sunt justificate. M-a durut ça mi-ai amintit de ratarea mea pe plan professional. De-ai fi avut un copil care s-ar fi nascut cu inclinatii spre emotii négative, Doamne si Maicuta Domnului fereasca, cvasi-schizo, ai fi vazut altfel situatia. Problema este ça nici jumatatile de parintii pe care le-am avut nu au inteles bine situatia si nu m-au corectat la timp. Am aruncat pisica moarta un Gradina većininilor, dar veninul mi-a parazitat creierul. Poate m'a alint, imi ofer dreptul çaacar in lumea Online sa faca ce vreau, totusi fara à aduce faune majoré altora. 

Editat de Freitodekel
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cei care utilizeaza des alcoolul au o fixatie orala, adica adora sa ingurgiteze lichide. Poti bea sucuri de fructe o perioada, sa vezi cum te simti dupa aceasta cura. Eu beau acum aproape zilnic sucuri de fructe exotice (portocalele, grepfruturile albe/galbene/rosii/roze le poti lua la pret de mere), si ma mir ca nu am facut asta mai devreme.

Editat de observant
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×