Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Rețetă de tacos cu vită. O mâncare mexicană vestită în toată lumea

Rețetă de tacos cu vită.   O mâncare mexicană vestită în toată lumea!!!  Este gata într-un timp foarte scurt :eek:
 
*Acea Lipie daca se gaseste de cumparat este bine, se numeste Tortilla sau Taco shells care vin in multe forme, din faina alba sau malai, organic sau nu, faina ne cernuta, etc.
Nu este o specialitate pretentioasa, fiecare umple scoarta cu ce are ramas in cratitele de la alte mese!!!   
Asta este in case la fiecare, in localuri si chioscuri sint sortimente afisate: - cu sau fara ardei iute sau ceapa cruda, cilantro sau altceva.  
Retetele variaza dupa zona locuita in Mexico plus in State, in Texas se mananca altfel decat in Arizona.  
Eu lucrez foarte mult cu Burrito, cu marinarea carnii de vita in sucuri de lamai, portocale si ananas, ardei, ceapa, usturoi, plus altele, dar cumpar tortilla. 
Deloc nu este usor sau repede, doar cat timp necesita de curatat si tocat toate alea, deja este un sacrificiu.   
Desigur este mare diferenta si la gust si calitate in comparatie cu localurile.   Aici se poate cumpara si carnea marinata ne grilata ca si restul feliat sau razuit, se aduc si acasa, se poate comanda omul cu echipamentul si prepara el ca specialist pentru evenimente de toate marimile.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am facut din 12 Avocados mari/imensi Guacamole pentru fiul, va avea un party cu colegii de munca, sa vada casa noua, pe aici este numit "Housewarming Party".

Am umplut un castron de sticla la fel de incapatoare si omu'-i pe drum sa livreze ca nici n-am unde sa pun toate alea.   Pe langa asta am mai facut si pentru noi din 3 avocado mai mici. 

Am copt 12 ardei rosii uriasi, am curatat de coji 8 rosii din care am scos semintele, le-am tocat marunt sa amestec cu avocado facut pireu, iar jobul asta m-a distrus ca si tocatul de Cilantro 6 legaturi mari dar numai frunzele se folosesc tocat fin.

Inainte de toate se aleg frunzele bune de cele putrezite, uscate, ierburi, se taie de pe tulpina ... de ieri m-am jucat deja cu prepararea ingredientelor. 

Am mai curatat si taiat in bucati gata de bagat in gura 8 Mango, 8 Portocale si 8 Ananas.  Am stors zeama din zeci de Limes, Lamai si Portocali. 

Pepenii o sa taie altcineva ca si Capsuni si struguri portioneaza alte persoane. 

Ei stie ce mai prepara dar mancarea de baza va fi adus preparat si servit de o Firma de Catering Mexican.

Sint mult prea obosita sa merg la asemenea party, nici usiera nu ma vor, sa nu lesin cumva.   Noi vom merge la ziua copiiilor, am si uitat cand :balloon: o sa ma sune nepotul.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

M-am saturat si azi de munca, am avut iar de facut Guacamole ca Omu' adora mai mult asa preparat fructul decat simplu si daca tot ma joc cu toate alea, de ce nu si cu asta.

Problema era ca nu erau destul de moi fructele si avem sa le razuiesc pe parte de Lamaie plus restul de pasi pana este bun de mancat.   A iesit foarte bun ca am folosit Ulei de Avocado.

S-a saturat mai mult decat era necesar ca a mai terminat si carnea de Buritto ce mi-am preparat intr-o zi, s-a simtit special ca aveau un gust foarte bun, in restaurante nu sint cu atata migala gatite, ca nu-i timp, sint aglomerate mereu.   Cred ca se va opri la sfarsitul sezonului de fructe locale, sau va veni cu altceva de mancat zilnic.

Azi noapte am tocat la fructe de ma doare tot corpul.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×