Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Jocuri video care prevestesc viitorul

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Nu stiu daca sunt implicati masoni, Illuminati , CIA sau Bliderberg in productia jocurilor, daca oamenii pur si simplu au un al saselea simt, sau poate scenaristii care s-au implicat in productia jocurilor au analizat atent trendurile societatii moderne si au prevazut cam ce ne asteapta.  Am mai vazut din astea si la Simpsons. 

Sa incep cu jocurile de la Electronic Arts, pentru ca e compania care a nimerit cel mai bine in prevestirea viitorului.

In 1995, inainte de 9/11,  era lansat primul joc  Command and Conquer-Tiberian Dawn. In jocul asta era vorba despre cum Pamantul era infestat de Tiberium si oamenii incepeau sa-l colecteze pentru a-l folosi ca sursa de energie, fara sa-si dea seama ca Tiberiumul dauneaza mediului incojurator si ca e extrem de toxic pentru atmosfera. Iar in timpul asta se duce un razboi mondial intre doua tabere : 

  • GDI , o initiativa globala de aparare condusa de ONU si marile puteri G7, care are ca scop sa combata terorismul  international, si duce razboaie pentru a acapara Tiberiumul 
  • NOD, o grupare terorista si miscare paramilitara  religioasa si o natiune descentralizata, cu Kane ca lider religios ce se pretinde Mesia si doreste dominarea lumii si raspandirea religiei sale la nivel mondial, si care vrea sa apere Tiberiumul de lacomii de la GDI.  

Cred ca e evident ca e o alegorie la realitatea curenta : Tiberiumul este Petrolul de care toata civilizatia moderna depinde sa supravietuiasca, cu toate ca arderea petrolului si fabricarea plasticului duc la distrugerea mediului incojurator si la  poluarea atmosferei.  GDI este un fel de NATO care vrea sa combata terorismul, dar ca orice organizatie capitalista care vrea sa faca profit,  intervine in tari instabile pentru a le lua petrolul , iar NOD poate fi identificat cu ISIS sau al-Qaeda care tot asa,  sunt miscari fundamentaliste , paramilitare, teroriste, ce vor sa puna de califate si sa raspandeasca Islamul ca religie globala.  Iar Kane aduce a Osama bin Laden sau califul Abu Bakr al-Baghdadi.  

Kane chiar se da in vant dupa impuscat sau decapitat oameni la TV in direct, ca un apropo.  

  In prima campanie, NOD preia controlul asupra Africii si se proclama un superstat de tipul Califatului Islamic , iar  Kane pune mana pe o arma cu laser si distruge un monument la alegere: Casa Alba, Turnul Eiffel, Poarta Branderburg sau Palatul  Westminster.

 

Iar in a doua campanie, GDI riposteaza prin a preia controlul asupra Europei ca sa previna invazia dusa de NOD, il gasesc pe Kane la templul sau din Sarajevo si il "omoara", cladirea prabusindu-se peste el.    Exact in stilul in care a murit  Abu Bakr al-Baghdadi , liderul ISIS care s-a detonat si a murit sub daramaturi.  

 

In 1997 e lansat Command and Conquer Tiberian Sun, joc care se petrece in anul 2030.  Kane revine pe jumatate desfigurat  si e  precum Fiara din Apocalipsa lui Ioan, injunghiata de moarte si intr-o icoana in care le vorbeste supusilor . Miscarea NOD se revitalizeaza si incepe sa destabilizeze , sa terorizeze multe tari. Ambele tabere  incep sa foloseasca roboti si cyborgi , super-tancuri si nave spatiale pentru transport.  Pana la urma lanseaza nu stiu o racheta care raspandeste tiberiumul pe toata planeta, degradand total mediul inconjurator.  

 

 Si ajungem la Command and Conquer Tiberium Wars, unde in anul 2047, planeta e devastata de Tiberium si dupa gradul de degradare, e impartita in zone rosii - toxice, extrem de nelocuibile, zone galbene- degradate,  si zone albastre- locuibile.  

Mai vin si niste extraterestrii insectoido-mecanici care invadeaza planeta si totul  pare splendid. 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca scoti extraterestrii, si inlocuiesti NOD cu organizatiile teroriste islamiste,  si GDI cu NATO, iar in loc de Tiberium pui PETROL,  se potriveste perfect situatiei globale din viitorul apropiat.

Cred ca asta ne asteapta  in urmatorii 20-30 ani. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In 2003, in perioada post-9/11 si cand America bombarda tari din Orientul Mijlociu pentru a combate dictaturi si al-Qaeda, EA lansa jocul asta de strategie, Command & Conquer Generals.

Un joc despre viitorul apropiat in care gruparea terorista GLA terorizeaza Eurasia cu arme chimice. Si nu doar America, ci si China, cu potentialul de a ajunge ca superputere mondiala, se implica in combaterea teroristilor. 

Stiti cum se termina totul? 

Cu Uniunea Europeana ajunsa sub controlul Chinei. 

 

 

 

 

In 2013 urma sa se lanseze si Command and Conquer Generals 2, dar EA l-a anulat  din motive corporatiste.  Nu din motive de probleme si defectiuni tehnice, ca EA a tot lansat jocuri cu BUGURI, nici din neinteresul publicului.   Eu deduc ca a fost anulat din motive politice, fiindca anularea a avut loc cam la o luna dupa atacurile chimice comise de Assad in Siria,  si fix inainte ca  Trump incepea sa capete popularitate, militand pentru izolationism, si chiar inainte sa apara ISIS si sa inceapa atentatele prin Europa.   Iar GLA era reprezentativ prin personajul fictional Dr. Thrax, care este un terorist impatimit dupa armele chimice.  Cred ca de aia l-au anulat, pentru ca provoca multe controverse pe mapamond.  

Povestea jocului se petrecea prin 2023, cand toti liderii globali sunt ucisi intr-un atentat la un summit de catre gruparea GLA, iar China si UE creeaza liga euroasiatica anti-terorism, pe cand America adopta o politica de izolationism.  

 

Dupa un Osama bin Laden care deturneaza avioane si le pune sa se ciocneasca cu turnurile gemene si detoneaza bombe prin trenuri,   si un Abu Bakr al Baghdadi care decapiteaza ostatici, provoaca atentate cu mitraliere si camioane in orasele europene ,  asta ne-ar mai lipsi , un TERORIST care sa foloseasca arme chimice cu care sa gazeze populatii intregi.

Iar precedent exista: Saddam Hussein care a folosit  gazul de iperita pe iranieni si kuweiti,  Al-Assad  care i-a omorat pe rebelii sirieni cu gazul sarin, Nasser care a atacat Yemenul cu Fosgen, Iperita, Lesisita, clorura. 

Inclusiv americanii au folosit arme chimice (Napalmul in Vietnam), si germanii nazisti  (Hitler cu camerele de gazare), dar mai ales in primul razboi mondial unde francezii, germanii si britanicii au folosit iperita, clor si fosgen . 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×