Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Sfarsitul civilizatiei in 2040?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Un computer de la MIT a calculat in 1973 ca civilizatia moderna se va prabusi in anul 2040 din cauza poluarii si epuizarii resurselor.

In 2020 se vor vedea primele semne manifestate prin schimbarile climatice, poluarea atmosferica, foamete ,  epidemii , anarhie si razboaie pentru resurse care vor ucide oamenii, si vor cauza scadereaa populatiei umane.   

Calitatea vietii va scadea dramatic  si va duce la scaderea populatiei la nivelul din 1900.  In jurul aniilor 2040-2050, civilizatia umana asa cum o stim va inceta sa mai existe fiindca regiuni la scara larga vor deveni prea toxice si de nelocuit. 

 

Computerul de la MIT a calculat sistemul de distribuire a hranii,   industrializarea ,  trendul cresterii populatiei,  consumul de resurse  non-regenerabile precum petrolul si  poluarea. 

A rezultat ca civilizatia moderna si numarul populatiei nu sunt deloc sustenabile pentru planeta Pamant pe termen lung.    

 

 

Bazandu-ma pe studiu, cred ca se va adeveni un scenariu pesimist. S-ar putea sa ajungem  in situatia de a imparti planeta in :

-zonele rosii - zone de nelocuit  cu aer irespirabil din cauza smogului,  in special in  asezarile urbane si megalopolisuri poluate ca New York, Delhi, Sao Paulo, Mexico City, Cairo, Shanghai, Londra,Paris,   Los Angeles, Tokyo, devastate de uragane, furtuni, ploi acide.  

-zonele galbene -  zone locuibile, insa doar daca porti  masca si echipamente, dar mai ales daca faci fata caldurii si foametei, zone aride cu focare de epidemii si fronturi de razboaie pentru apa.  Acestea vor fi in regiunile  semi-urbanizate si rurale, in tari precum cele din Orientul Mijlociu, Midwestul Americii de Nord, America Centrala,   China,Africa, Australia, Europa Centrala. 

-zonele albastre - zone locuibile unde sunt ultimele asezari umane si exista vegetatie, pamant fertil , apa....zonele acestea vor fi insa bine aparate de armata de  imigranti veniti din zonele galbene - asezarile urbane  Norvegia ,Canada,  Rusia. 

-zonele verzi - ultimele regiuni  care mai au vegetatie si sunt neatinse de oameni conform legilor internationale,    precum Padurea Amazonului , Savana Africana, Padurile de taiga din Siberia, Asia de Sud-Est  sau Canada 

Probabil din cauza incalzirii climatice, ghetarii din Antarctica si Arctica se vor topi si oamenii se vor stabili acolo pentru urmatoarele secole.  

 

Cum credeti voi ca va arata omenirea peste 20 ani dat fiind pandemia, criza economica, terorismul, poluarea si consumerismul, dar si digitalizarea din prezent?  

 

 

World3 - Wikipedia

 

https://bigthink.com/paul-ratner/in-1973-an-mit-computer-predicted-the-end-of-civilization-so-far-its-on-target

 

https://medium.com/predict/2040-the-world-will-collapse-this-mit-computer-has-confirmed-it-5b038bec32db

 

https://www.youtube.com/watch?v=cCxPOqwCr1I

 

 

 

 

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×